Legalitatea arestării senatorului Voicu, verificată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Voicu încearcă să iasă din închisoare
Cătălin Voicu încearcă să iasă din închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) verifică, marţi, legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive în cazul senatorului Cătălin Voicu, trimis în judecată, vineri, alături de judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, pentru fapte de corupţie.

Procesul în care senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie va începe în 14 iulie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit procedurii, instanţa trebuie să stabilească dacă se mai impune menţinerea în arest preventiv a unui inculpat, astfel că înainte de începerea judecătorii procesului verifică legalitatea şi temeinicia acestei măsuri. Dacă în perioada de urmărire penală legalitatea măsurii arestării se discută lunar, în timpul procesului aceasta se verifică periodic dar nu mai târziu de 60 de zile.

Senatorul Cătălin Voicu, aflat în arest preventiv, va fi judecat pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie.

Alături de acesta vor fi judecaţi Florin Costiniu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fost preşedinte al Secţiei civile şi de proprietate intelectuală a instanţei supreme, pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, pentru cumpărare de influenţă, precum şi Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, acuzat de cumpărare de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie, participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii în legătură cu fapte de corupţie.

Costiniu, Căşuneanu şi Locic au stat în arest timp de trei zile, un compel de judecată apreciind că aceştia pot fi cercetaţi în stare de libertate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite