Lecţiile de înot s-au transformatîn lecţii de supravieţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

bazinului Floreasca din Bucureşti. "Dacă erau mai mari, nu se întâmpla nimic", a constatat cinic Gabriel Arsene, la câteva ore de la producerea incidentului. Diagnosticul pus de medici este

bazinului Floreasca din Bucureşti. "Dacă erau mai mari, nu se întâmpla nimic", a constatat cinic Gabriel Arsene, la câteva ore de la producerea incidentului. Diagnosticul pus de medici este însă cât se poate de serios: pneumonie chimică. Preţul plătit de părinţi a fost de 1,2 milioane de lei, pentru 12 şedinţe de înot.
Tatăl copilului internat la Terapie Intensivă, în Spitalul "Grigore Alexandrescu", speră ca băiatul lui, în vârstă de cinci ani şi opt luni, să se facă bine. "Stăteam afară, pentru că, dacă mă vedea, se emoţiona. Când am fost chemat, copilul respira sacadat şi mi-a spus că îl dor plămânii. Instructorul l-a scos imediat, dar micuţul a apucat să înghită apă. El are insuficienţă respiratorie severă. Cineva trebuie să plătească", ne-a spus Gabriel Constantinescu. Băiatul a fost stabilizat, dar starea lui este critică. Alţi patru copii au insuficienţă respiratorie medie. Toţi primesc terapie cu cortizon, antibiotice, pentru evitarea unor infecţii, şi oxigen.

Clorul, cel mai puternic "toxic iritant"
Incidentul s-a petrecut ieri-dimineaţă, când în bazin se aflau câteva zeci de copii. Pompa de clorinare, automată, s-a stricat, rulmenţii rămânând pe poziţa "pornit". Clorul a continuat să se acumuleze pe conductă, iar după ce pompa a pornit din nou, în apă ajuns o cantitate mult mai mare de substanţă decât este admis.

A fost simţit un miros înţepător, iar apa s-a tulburat. După cum a declarat dr. Viorela Niţescu, şefa secţiei de Toxicologie de la "Alexandrescu", clorul este cel mai toxic dintre gazele iritante. Vaporii de clor intră în contact cu căile respiratorii şi le ard.

Federaţia de polo face bani din agrement
Administratorul spune că pompa era în garanţie, rulmenţii fiind schimbaţi în urmă cu două luni. Firma care a vândut aceste pompe susţine însă că administraţia bazinului nu a prelungit termenul de garanţie, în prezent, aceasta fiind singura responsabilă de funcţionarea utilajelor. Staţiile de dozare ph şi clor, marca MelFrance, au fost livrate la bazin de firma Aquaterm, dar instalarea a fost făcută de o a treia firmă. Bazinul aparţine Federaţiei Române de Polo. "Echipa merge, vara, la bazinele Dinamo şi Tineretului, timp în care la Floreasca se fac cursuri de iniţiere sau agrement", ne-a declarat antrenorul federal Virgil Pleşca. Întrebat câţi bani scoate federaţia, antrenorul a răspuns că se câştigă cât să ajungă pentru întreţinerea bazinului. "La centrală s-a lucrat iarna trecută, echipamentele au fost cumpărate de federaţie. Bazinul a fost redeschis de-abia în aprilie, iar la centrală lucrează trei fochişti, cărora li s-a făcut reciclare", ne-a mai declarat Virgil Pleşca. Directoarea bazinului Floreasca nu a fost găsită şi nimeni nu a vrut să spună cine era de serviciu în momentul accidentului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite