Lecţii obligatorii de democraţie în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei va introduce ore obligatorii de educaţie pentru cetăţenie democratică, a declarat ieri, la Sinaia, ministrul Mihail Hărdău. "Din toamnă sau din anul şcolar 2007-2008, în

Ministerul Educaţiei va introduce ore obligatorii de educaţie pentru cetăţenie democratică, a declarat ieri, la Sinaia, ministrul Mihail Hărdău. "Din toamnă sau din anul şcolar 2007-2008, în funcţie de decizia specialiştilor, aceste noţiuni se vor preda la toate clasele, pentru că un copil e mai uşor de învăţat decât să faci reconvertirea unui adult. Se va aborda şi problema corupţiei, care e prezentă în şcoală, dar care e greu de dovedit", a spus ministrul Hărdău, care a participat la evaluarea Anului European al Cetăţeniei prin Educaţie, lansat în 2005 de Consiliul Europei. La conferinţa de la Sinaia au participat reprezentanţi din toate ţările membre ale Consiliului Europei."Consiliul Europei a dorit să evidenţieze rolul pe care îl are educaţia în dezvoltarea cetăţeniei", a afirmat Cezar Bârzea, directorul Institutului de ştiinţe ale Educaţiei din România.
Tot ieri, directorul Direcţiei învăţământ preuniversitar, Liliana Preoteasa, a anunţat că de la toamnă se va elabora o programă care va fi predată în toate şcolile şi liceele, în cadrul unei ore de consiliere şi orientare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite