Lecţia de religie din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romano catolici, greco catolici, evrei şi baptişti sunt alături de Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu, şi au participat la un minting de susţinere a ÎnaltPrea Sfinţiei Sale organizat

Romano catolici, greco catolici, evrei şi baptişti sunt alături de Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu, şi au participat la un minting de susţinere a ÎnaltPrea Sfinţiei Sale organizat la Timişoara. Cel puţin 500 de credicioşi au aprins lumânări şi au spus în cor "Tatăl Nostru" pentru cel "acuzat în mod nedemn" în legătură cu gestul de a se împărtăşi într-o biserică greco-catolică.

O singura turmă, un singur păstror

"E de datoria noastră să ne arătam respectul şi aprecierea pentru acest gest pe care l-a făcut, un gest prin care se exprimă un pas mai departe pe drumul unităţii. ÎPS a procedat cu mult curaj şi îl susţinem", a declarat Laszlo Bokcei, vicarul general al Episcopiei Romano-Catolice.

"Este un gest făcut pentru unitatea bisericii", a spus Nicolae Lungu, preot greco-catolic. Comunitatea evreilor a invocat tradiţia Timişoarei în ecumenism şi interculturalitate. "În Timişoara au fost numeroase evenimente ecumenice cu participarea tuturor bisericilor", a declarat Paul Costin, preşedintele Comunităţii Evreilor. Pe singura pancartă a enoriaşilor prezenţi la mintig scria: "O singură turmă, un singur pastor".

Patriarhia, împotriva demonstraţiei

Mitropolitul Banatului a fost reţinut în declaraţii legate de mitingul pentru susţinerea sa. "Fiecare are conştiinţa proprie", a spus Corneanu. Patriarhia Română nu a fost de acord cu adunarea de la Timişoara şi a recomandat "abţinerea de la demonstraţii publice animate de duh lumesc".

Sindonul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) va dezbate problema împărtăşaniei lui Corneanu într-o biserică greco catolică în luna iulie. Pentru acest gest, unele voci din BOR au solicitat Sinodului caterisirea Mitropolitului Banatului.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite