Lăpuşenii au dat foc gropii de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii maramureşeni au intervenit luni noaptea pentru a stinge un incendiu ce a izbucnit la groapa de gunoi a oraşului Târgu Lăpuş. Focul a fost aprins în mod intenţionat de către

Pompierii maramureşeni au intervenit luni noaptea pentru a stinge un incendiu ce a izbucnit la groapa de gunoi a oraşului Târgu Lăpuş. Focul a fost aprins în mod intenţionat de către câţiva localnici din satul aparţinător Rohia.

Problemele au apărut după ce firmele care se ocupă cu colectarea gunoiului au început să-l depoziteze pe lângă zona delimitată, blocând drumul de acces al sătenilor către pământurile lor.

Luni noaptea, câţiva oameni din Rohia au dat foc gunoiului, iar flăcările s-au extins atât de mult încât a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a le stinge. "O fost vreo cinci oameni din sat şi o aprins gunoiul. Nu i-o interesat că arde şi baraca mea", spunea ieri femeia care stă de pază la groapa de gunoi.

Focul a fost stins către dimineaţă, însă după amiază pompierii au fost nevoiţi să intervină din nou, deoarece a reizbucnit. "Primaru-i în concediu în Croaţia, ce treabă are el? Ăia n-o curăţat drumul, că-i pă drumul de hotar al satului.

O fost gunoiul până aci, în drum şi oamenii l-o aprins că nu o mai putut trece", şi-a vărsat năduful un localnic. Viceprimarul Vasile Kraus spune că a cerut poliţiei să facă cercetări, pentru a stabili cauzele incendiului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite