Lănţişor de aur în locul lanţului de gât, pentru fetiţa torturată de propriii părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ana Maria Vasilca, copila de 13 ani, din localitatea Cut, judeţul Alba, care a fost bătută crunt şi lăsată pradă şobolanilor de propriii părinţi, poartă acum la gât un lănţişor de

Ana Maria Vasilca, copila de 13 ani, din localitatea Cut, judeţul Alba, care a fost bătută crunt şi lăsată pradă şobolanilor de propriii părinţi, poartă acum la gât un lănţişor de aur, primit cadou de la medicul care o îngrijeşte la Clinica de Chirurgie din Cluj. Impresionată de drama fetiţei care cerea insistent să fie legată cu lanţul de gât, medicul Maria Simionescu a decis să-i facă acest dar ca s-o facă să uite de tratamentul dur la care a fost supusă.

De două zile, fetiţa, care acuză multiple dureri, a devenit mai comunicativă şi a început chiar să mănânce: "Ana Maria mănâncă în spital foarte multă carne, dezminţind spusele tatălui care a afirmat că fetiţa nu voia decât pâine şi apă. Oricum, copila are o aversiune faţă de tată. Alaltăieri a intrat în salon un medic care semăna cu tatăl ei şi Ana Maria a început să urle şi să plângă speriată. Abia după ce s-a convins că e altcineva, micuţa s-a liniştit. Acest fapt spune multe", ne-a declarat directorul Direcţiei pentru Protecţia Copilului Alba, Sorin Chirilă.

Investigaţiile medicale continuă

Copila este supusă, de aproape o săptămână, unor analize medicale complexe. Medicii i-au repetat ieri examenul de tomografie, iar astăzi, chirurgii urmează să efectueze o intervenţie laparoscopică şi să scoată chisturile pentru a afla natura acestora. Un nou examen tomografic va fi efectuat săptămâna viitoare. Poliţiştii din Alba care anchetează acest caz aşteaptă concluziile definitive ale medicilor pe baza cărora se va decide dacă părinţii fetiţei vor fi arestaţi sau vor fi cercetaţi în continuare în stare de libertate pentru infracţiunea de rele tratamente aplicate minorei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite