Lanţ de biciclete împotriva poluării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania Comisiei Europene "Schimbarea climei stă în puterea ta" a fost lansată şi în Parcul Herăstrău, printr-un inedit Lanţ de Biciclete, organizat de Asociaţia "Bate Şeaua Să

Campania Comisiei Europene "Schimbarea climei stă în puterea ta" a fost lansată şi în Parcul Herăstrău, printr-un inedit Lanţ de Biciclete, organizat de Asociaţia "Bate Şeaua Să Priceapă Iapa".

Pentru a forma lanţul lung de 100 metri, 50 de biciclişti s-au înşirat de-a lungul bulevardului, pentru a-i îndemna pe bucureşteni să circule cu bicicleta şi să renunţe la autoturisme.

Evenimentul s-a încheiat cu o cursă ciclistă de viteză, pe traseul Restaurant Pescăruş-Bdv. Aviatorilor-Piaţa Charles de Gaulle-Arcul de Triumf -Ministerul Culturii.

"Dacă bucureştenii aleg mersul cu bicicleta, vor contribui la reducerea poluării provocate de traficul auto", a spus George Culda, preşedintele Asociaţiei "Bate Şeaua". "Lanţul de Biciclete se vrea o demonstraţie menită să schimbe mentalităţile orăşenilor, în sensul reducerii dependenţei de transportul auto", a mai spus Culda.

76% din bucureşteni preferă maşina

Conform studiilor, în Bucureşti, 75% din poluarea oraşului este produsă de traficul auto. Într-un sondaj de opinie realizat on-line, de către voluntarii de la "Bate Şeaua", în perioada martie 2007-martie 2008 şi la care au răspuns 1.945 de persoane, 76% din bucureşteni preferă să meargă cu autoturismul. Doar 0,5% aleg bicicleta, mai puţini decât cei care merg pe jos, 1,1%.

Cei amatori de ciclism urban sunt bărbaţii, mai ales cei tineri, între 15 şi 24 de ani. "Asociaţia noastră militează pentru realizarea, în Bucureşti, a unei infrastructuri corespunzătoare, alcătuită dintr-o reţea coerentă de benzi, alei şi piste pentru biciclişti, ca şi pentru realizarea de parcări speciale, cu cadre metalice de care se leagă bicicletele", a precizat Culda.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite