Lakers, formaţia fanilor celebri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atmosfera de la Hollywood se simte la fiecare meci în tribunele de la Staples Center.  Jack Nicholson, Denzel Washington, Leonardo di Caprio, Dustin Hoffman, Sylvester Stalone, Adam Sandler sunt doar câţiva dintre fanii celebri ai celor de la Lakers.

Sunt cei care asigură aproape de fiecare dată succesul de casă al unui film, care adună zecii de mii de oameni la concerte, sunt câştigători de Oscaruri, de Grammy-uri şi câteodată chiar şi de Zmeura de Aur.

Sunt cei care ţin paginile oricărei publicaţii mondene din lume. Sunt vedetele de la Hollywood. Dincolo de roluri, dincolo de performanţele lor pe scenă, mulţi dintre ei împărtăşesc o pasiune comună, care durează în unele cazuri încă de pe vremea când numele lor nu era cap de afiş.

Sunt fanii celor de la Los Angeles Lakers, echipa cu cele mai multe vedete în propria bază de suporteri.

Jack Nicholson, fanul nr. 1

Meciurile jucate acasă de Lakers sunt adevărate provocări pentru televiziunile care transmit meciurile, în încercarea de a găsi în tribune starurile prezente la meci. Iar la meciurile de top, cum a fost cel cu Boston Celtics de săptămâna trecută (92-83 pentru Lakers), primele rânduri sunt ticsite de nume mari.

“Un suporter mai înfocat de-atât nu se poate”, s-ar putea spune, parafrazând filmul pentru care a fost recompensat cu Oscar în 1997 (“As good as it gets”). Jack Nicholson este poate cel mai împătimit susţinător al celor de la Lakers, nu numai dintre vedete.

 “Este un fan adevărat, nu este unul dintre acei actori care se arată dintr-odată în primele rânduri şi apoi dispar. Lui chiar îi pasă”, spunea despre Nicholson legendarul antrenor Pat Riley, care a adus patru titluri pentru Lakers în anii `80.

Generaţia veche vs noua generaţie

Pasiunea vedetei de la Hollywood pentru Lakers datează din anii `70, atunci când echipa evolua în vechea arenă, The Forum. Acolo şi apoi în Staples Center, noua arenă, Nicholson are locul său achiziţionat pe viaţă, la marginea terenului, la doar câteva scaune distanţă de banca de rezerve adversă.

image

Leonardo di Caprio (stânga) şi Jack Nicholson vin la arenă aproape la fiecare meci  Foto: epa

Pasiunea sa se transformă adesea în dueluri verbale aprinse cu antrenorii şi jucătorii formaţiei-oaspete şi mai ales cu arbitrii meciurilor.

Nu o dată marii regizori de la Hollywood au fost nevoiţi să-şi facă programul după meciurile de acasă ale Lakers şi se spune că atunci când a filmat “The Departed”, în Boston, a interzis pe platou orice echipament al rivalei eterne, Celtics.

Alături de Jack Nicholson, o mulţime de alte staru­ri provin din garda veche a fanilor Lakers care au gustat din plin “showtime-ul” de pe vremea lui Magic Johnson şi Kareem Abdul Jabbar. Dustin Hoffman, Michael Douglas, Dyan Cannon, Andy Garcia sunt doar câteva dintre numele care săreau în picioare la pasele uimitoare ale lui Magic.

Noua generaţie este “condusă” de Leonardo di Caprio, care, chiar dacă încearcă de fiecare dată să se ascundă sub cozorocul unei şepci atunci când vine la Staples Center, este considerat unul dintre fanii înrăiţi. “Stă chiar în spatele soţiei mele şi de multe ori devine destul de zgomotos”, spune Kobe Bryant despre di Caprio.

Flea şi Anthony Kiedis, doi dintre membrii fondatori ai trupei Red Hot Chilli Peppers, sunt la rândul lor trup şi suflet lângă cei de la Lakers. Red Hot chiar au inclus pe albumul lor din 1989, “Mother’s Milk”, două melodii intitulate „Salute to Kareem”, respectiv „Magic Johnson”.

Paula Abdul a fost majoreta echipei

Rapperul Ice Cube are o lojă închiriată în fiecare an pe toată durata sezonului şi obişnuieşte să spună că era fan Lakers încă din burta mamei sale, care mergea regulat la meciurile de acasă ale echipei, în timp ce Snoop Dogg ratează şi el foarte rar meciurile  echipei sale favorite.

O altă înfocată susţinătoare a echipei din Los Angeles este cântăreaţa Paula Abdul, care actualmente face parte din juriul concursului „American Idol”.

 Înainte de a debuta în cariera muzicală, Paula Abdul a făcut parte din faimoasa trupă de majorete „Laker Girls”, cea care asigură spectacolul în time-out-urile şi pauzele meciurilor celor de la Los Angeles Lakers.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite