Ladislau Ritli: În 2012, nu se va adopta o nouă lege a Sănătății

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Invitat aseară la Money Channel, ministrul Sănătății a declarat că sunt slabe șanse ca o nouă lege a sistemului sanitar să fie adoptată în 2012, mai ales că e an electoral.

Întrebat dacă există şanse slabe sanse ca noua lege a Sănătăţii să intre în vigoare în acest an, mai cu seamă că este unul electoral, Ladislau Ritli a răspuns: "Da. Trebuie să ținem cont de această particularitate a perioadei."

Autoritățile doresc ca românii să fie asigurați atât la structurile publice, cât și la cele private. "O formulă mixtă de finanțare, de asigurare, și la libera opțiune a asiguratului. Dacă dorește să se asigure la o structură publică, poate s-o facă. Dacă dorește la o structură privată, mixtă, la fel. Cea mai discutata si acceptata formula ar fi ca pachetul de baza sa fie public și asigurarea suplimentară să fie la structura privată ", a declarat ministrul în emisiunea de la The Money Channel.

Ministrul Sănătății a mai declarat că ar fi de preferat ca spitalele să rămână în proprietatea statului, însă nu exclude varianta unui management privat.

Noua Lege a sănătăţii ar putea permite medicilor români să ofere servicii private în spitalele publice, lucru practicat deja în multe ţări din Uniunea Europeană, a declarat, astăzi, seceretarul de stat Vasile Cepoi la conferinţa Mediafax talks about Health Reform.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite