Laburiştii britanici, învinşi de liberal-democraţi în Scoţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul laburist din Marea Britanie a suferit o înfrângere destul de jenantă, în cadrul alegerilor legislative parţiale din Scoţia, la niciun an de la scrutinul general. Acest lucru este cu

Partidul laburist din Marea Britanie a suferit o înfrângere destul de jenantă, în cadrul alegerilor legislative parţiale din Scoţia, la niciun an de la scrutinul general. Acest lucru este cu atât mai îngrijorător pentru laburişti cu cât a avut loc chiar pe terenul ministrului de finanţe, Gordon Brown, considerat succesorul lui Tonny Blair la şefia partidului şi la Downing Street 10.
Reprezentantul liberal-democraţilor, Willie Rennie, a câştigat în circumscripţia scoţiană Dumferline şi West Fife cu 1.800 de voturi, în faţa rivalului său laburist, Catherine Stihler, conservatorii clasându-se abia pe poziţia a patra, după naţionaliştii scoţieni.
Aceste alegeri parţiale au avut loc după decesul deputatului laburist care câştigase în alegerile din mai 2005. În ciuda faptului că Brown deţine o casă în circumscripţia Dumferline şi a făcut o campanie intensă candidatului din partea partidului său, acesta tot a pierdut. Victoria liberal-democraţilor vine ca o adevărată gură de oxigen pentru ei după ce, în ianuarie, liderul acestora, Charles Kennedy, s-a aflat în centrul unui scandal sexual.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite