Kovesi: "Orice femeie procuror poate fi procuror general"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruta Kovesi
Laura Codruta Kovesi

Laura Codruţa Kovesi a declarat, miercuri, la lansarea cărţii "Cariera- substantiv feminin", că prin nominalizarea sa pentru această funcţie s-a dărâmat un mit în Ministerul Public (MP) şi are credinţa că acum orice femeie procuror poate fi procurorul general al României.

Laura Codruţa Kovesi, una dintre persoanele intervievate în cartea "Cariera - substantiv feminin", a declarat că, în opinia sa, este nevoie de modele şi este important să fie arătate modele, conform mediafax.

"Eu cred că ce este important din faptul că o femeie a devenit procuror general este că s-a dărâmat un mit. Am arătat că se poate şi după această nominalizare sunt foarte multe colege femei care s-au înscris la concursul pentru şefi, care ocupă funcţii de conducere, care îşi doresc să promoveze. Eu cred că s-a dărâmat un mit în Ministerul Public şi cred că orice femeie procuror poate să ocupe această funcţie", a spus Kovesi.

Ea a mai spus că, probabil, va rămâne în istorie nu pentru ce a făcut, ci pentru că a fost prima femeie procuror general.

"Pot să mut munţii din loc, dar de câte ori se va aminti de mine, asta se va ţine minte. Câteodată m-am simţit mândră de chestiunea asta. Am fost la summit-ul procurorilor generali, unde au venit peste o sută de procurori, şi cred că am fost cea mai fotografiată persoană. Nu a existat delegaţie care să nu vrea să aibă poză cu mine. Şi pe moment am fost revoltată. M-am simţit oarecum jenată. Eram o ciudaţenie? De ce? Pentru că eram tânără. Mai erau şi alte femei, dar niciuna sub 50 de ani", a spus procurorul general al României.

Kovesi recunoaşte că, mai ales la începutul carierei, a fost discriminată din cauza faptului că este femeie.

"Sunt una dintre femeile care a intrat într-un sistem condus şi controlat doar de bărbaţi şi am încercat ca ceea ce mi s-a întâmplat mie să nu li se întâmple şi altora. Atunci când am fost nominalizată procuror general nu cred că am fost nici cea mai bună, nici cea mai deşteaptă, cea mai minunată sau cel mai bun procuror din România. Cred că şi mulţi alţi colegi ai mei îndeplineau aceste calităţi şi cred doar că am avut o şansă. Dar atunci când am pornit cu această funcţie am plecat de la ceea ce îmi lipsea mie ca procuror şi întotdeauna m-am gândit ce îmi lipsea mie când eram procuror la Sibiu, ce mi-aş fi dorit să se întâmple şi de la asta am plecat", a mai spus Laura Codruţa Kovesi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite