Kovesi: N-am de gând să demisionez, indiferent de ce presiuni se vor face asupra mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul României, Laura Codruța Kovesi, a declarat, marți seara, la B1 TV, că nu are de gând să demisioneze și nici să cedeze presiunilor, indiferent cine va conduce ministerul Justiției.

Invitată la emisiunea "Ultimul cuvânt" de la B1 TV, Kovesi a spus că, dacă se vor face presiuni asupra ei, indiferent din partea cui vor veni, ea le va face publice.

„De la învestirea în această funcție am declarat că, dacă vor fi presiuni din partea oamenilor politici sau presiuni de altă natură, eu le voi face publice. Nu știu ce presiuni s-ar putea face asupra mea ca să demisionez. Nu am de gând să demisionez. Nu voi ceda unor astfel de presiuni indiferent cine va fi ministrul Justiției", a declarat Kovesi.

Întrebată dacă viitoarea campanie electorală va influența activitatea procurorilor, Kovesi a declarat că aceștia pot fi afectați doar din perspectiva instrumentelor legislative pe care le au la îndemână. "Singura noastră tangență cu campania electorală este dacă se comit fapte de natură penală și dacă se fac plângeri penale (...) Singurul lucru care ne poate afecta este o eventuală modificare legislativă. În rest, nu are ce să se întâmple nou față de tot ce s-a întâmplat în toți acești ani", a mai spus Kovesi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite