Korodi: "Nu am ştiut ce fel de sediu se va cumpăra la Craiova!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă de inspectori de la "centru" a descins la noul sediu al Agenţiei de Mediu Dolj, unde a fotografiat clădirea şi a făcut copii după documente Afacerea prin care Agenţia Regională

O echipă de inspectori de la "centru" a descins la noul sediu al Agenţiei de Mediu Dolj, unde a fotografiat clădirea şi a făcut copii după documente

Afacerea prin care Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului (ARPM) Craiova a cumpărat un sediu de 1,5 milioane de euro este minuţios verificată de Corpul de Control al Ministerului Mediului. În contextul în care, aşa cum a declarat pentru "Adevărul", ministrul Attila Korodi nu ştia ce fel de sediu va cumpăra ARPM, inspectorii vor verifica respectarea Legii achiziţiilor publice şi oportunitatea achiziţionării unui sediu dotat cu piscină şi placat cu marmură de Carrara.

Inspectorii Corpului de Control al Ministerului Mediului au plecat ieri de la Craiova cu o geantă plină de poze şi xerocopii după contractele de achiziţie ale palatului Korodi. Inspectorii au ţinut să facă personal poze în interiorul şi exteriorul palatului cumpărat cu 1,5 milioane de euro de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Dolj, de la o firmă controlată de G.C. Păunescu.

"O afacere bună!"

"Nu am făcut altceva decât să umblăm toată ziua ca bezmeticii, pentru a xeroxa documentele cerute de Corpul de Control", a declarat unul dintre angajaţii instituţiei. Potrivit directorului ARPM Craiova, Monica Mateescu, inspectorii vor anunţa concluziile după ce vor analiza documentele privind achiziţia.

Monica Mateescu se menţine însă pe poziţie, considerând că afacerea chiar a fost una în favoarea instituţiei: "Dacă faceţi o comparaţie între ofertele agenţiilor imobiliare din Craiova, veţi putea observa foarte uşor că această investiţie chiar este bună. Dar, dacă ar fi arătat ca un hangar, sunt convinsă că atunci nu ar fi fost nicio problemă".

Korodi: "Noi doar dăm banii!"

"Nu pot să spun nimic despre rezultatele anchetei, întrucât inspectorii se întorc azi (n.n. - ieri) de la Craiova. Am trimis Corpul de Control să verifice dacă toate procedurile de achiziţie au fost respectate de către Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului", a declarat pentru "Adevărul" ministrul mediului, Attila Korodi. Acesta a adăugat că "ministerul este doar ordonator de credite şi doar alocă bugetul, dar nu se implică efectiv în achiziţiile locale".

Korodi a mai mărturisit că pentru acest sediu au fost alocate 52 miliarde de lei vechi. În acest context, demn de remarcat este faptul că tranzacţia dintre ARPM Dolj şi firma apropiată lui George Constantin Păunescu s-a făcut exact pentru această sumă prevăzută în buget.

Am trimis Corpul de Control să verifice dacă toate procedurile de achiziţie au fost respectate
Attila Korodi, ministrul mediului

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite