"Kommersant" are un nou stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cele mai influente trusturi de presă din Rusia, "Kommersant", a fost vândut miliardarului rus Aleşer Usmanov, patronul holdingului metalurgic "Metalloinvest", în schimbul unei sume

Unul dintre cele mai influente trusturi de presă din Rusia, "Kommersant", a fost vândut miliardarului rus Aleşer Usmanov, patronul holdingului metalurgic "Metalloinvest", în schimbul unei sume estimate la câteva sute de milioane de dolari.
Casa editorială "Kommersant", creată în anul 1989, a fost achiziţionată acum zece ani de către oligarhul Boris Berezovski şi omul de afaceri georgian Badri Patarkaţişvili, ambii daţi în urmărire internaţională. Usmanov, apreciat ca apropiat al concernului "Gazprom" şi având relaţii bune cu administraţia prezidenţială, a ţinut să precizeze că în perioada imediat următoare nu intenţionează să facă niciun fel de schimbări radicale, ci doar să se acomodeze cu noua situaţie. În comentariul pentru Interfax, Patarkaţişvili, care la începutul acestui an preluase şi acţiunile lui Berezovski, a subliniat că Usmanov a făcut această afacere în calitate de persoană particulară şi a exclus orice substrat ideologic. Opinia acestuia este contrazisă de o persoană din anturajul lui Usmanov, care, sub protecţia anonimatului, a declarat pentru cotidianul "Vedomsti", că o asemenea "afacere politică nu putea fi realizată decât cu acordul Kremlinului". Alte surse citate de publicaţia rusă au fost de părere că Usmanov "este un cumpărător comod pentru stat. Totodată, acestea nu au exclus ca, peste un timp, Usmanov să vândă noua sa achiziţie unor structuri de stat, aşa cum s-a întâmplat cu ziarele "Izvestia" şi "Komsomolskaia Pravda" care au fost cumpărate de "Gazprom"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite