Soluţia propusă de Johannis: Majorarea TVA cu 2-3% / Vlădescu: Creşterea ar duce la o mărire pe fiecare achiziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, este de părere că majorarea TVA-ului cu 2-3 puncte procentuale ar fi una dintre măsurile care ar ajuta revigorarea economiei. De asemenea, primarul susţine reducerea numărului de bugetari, mişcare despre care crede că trebuia începută încă din 2009 şi majorarea impozitelor pe venit.

CITIŢI ŞI:

Deputaţii sibieni cheltuie peste 1.300.000 de lei pe an

Profesori în făcut bani. Şefii facultăţilor din Sibiu au salarii colosale

Mitropolitul Ardealului are salariu de peste 22.000 de lei lunar

Johannis nu este de acord cu măsurile luate de actualul Guvern, măsuri ce lovesc în pensionari şi bugetari, motiv pentru care crede că alte soluţii ar fi fost mai potrivite pentru actuala situaţie a României.

"Se pot reduce salariile, pensiile, însă ce nu s-a discutat decât foarte puţin, se pot mări anumite taxe şi impozite. Se pot găsi măsuri în sprijinul disponibilizaţilor. Cred că n-ar fi fost nicio catastrofă să se majoreze TVA nu cu 10%, poate cu 2 sau 3%. Ar fi fost suportabil şi ar fi rezultat de aici o sumă de bani de care am fi putut să dispunem pentru măsuri de încurajare a economiei.",  a delcarat Iohannis, joi seară, la Realitatea TV.

"N-ar fi fost absurd să se gândească o creştere uşoară a gradului de impozitare a venitului. Una din măsurile pe care ar fi trebuit să le luăm de anul trecut este reducerea numărului de bugetari", a declarat Klaus Johannis, la Realitatea TV.

Pe de altă parte, referindu-se la majorarea TVA-ului, ministrul de Finanţe Sebastian Vlădescu a declarat că o asemenea măsură ar fi dus la o creştere a fiecărei achiziţii făcute de cetăţeni.

Klaus Johannis a fost propunerea PNL, PSD şi UDMR pentru preluarea postului de premier.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite