Kim Jong-Il "regretă" testul nuclear

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul de la Phenian, gata să reia negocierile, în schimbul unor concesii americane

vor renunţa la sancţiunile financiare împotriva Phenianului.
Se ştie că anul trecut, Washingtonul a impus sancţiuni Coreei de Nord, acuzând-o de falsificarea de bancnote americane şi spălare de bani. De atunci, nord-coreenii s-au retras de la convorbirile în şase şi au recurs la o serie de gesturi provocatoare, culminând cu explozia nucleară din 9 octombrie.
Acum, liderul nord-coreean ar fi declarat trimisului special chinez că "dacă SUA vor face anumite concesii şi noi vom proceda la fel, fie că e vorba de convorbiri bilaterale ori în şase". Trimisul s-a înapoiat imediat la Beijing, unde între timp sosise Condoleezza Rice, aflată în turneu în zonă, căreia i-a mărturisit că vizita sa la Phenian "nu a fost în zadar". Rice s-a întreţinut, de asemenea, cu omologul ei, ministrul de externe chinez, Li Zhaoxing, descriind dialogul drept "foarte fructuos". America doreşte să evite cu orice preţ un război cu Phenianul, Newsweek dezvăluind în ultimul său număr că un asemenea război ar costa SUA vieţile a peste 100.000 de soldaţi şi le-ar provoca pierderi financiare estimate la 100 miliarde de dolari.
Dat fiind rolul-cheie pe care îl joacă China în actualul context, ca principal aliat şi partener comercial al Phenianului, noile evoluţii par a fi de bun augur.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite