Kim Jong-Il va lăsa moştenire o conducere "colectivă" militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coreea de Nord, singura dinastie comunistă din lume, ar putea introduce o conducere "colectivă" militară, după ce liderul actual, Kim Jong-Il, va părăsi postul, potrivit "Yonhap News" din

Coreea de Nord, singura dinastie comunistă din lume, ar putea introduce o conducere "colectivă" militară, după ce liderul actual, Kim Jong-Il, va părăsi postul, potrivit "Yonhap News" din Coreea de Sud. Kim îl desemnase iniţial, se pare, pe fiul său Jong-nam ca moştenitor la conducerea statului, dar s-a răzgândit, în urmă cu câţiva ani, conform unor surse diplomatice de la Beijing, citate de Yonhap. "Kim pregăteşte acum să introducă o conducere de grup", se adaugă. Cu toate că liderul nord-coreean, în vârstă de 65 de ani, încă nu a anunţat oficial schimbarea, el a înfiinţat un comitet pentru a testa noul sistem. Dacă se face acest demers, transferul de la tată la fiu, de mult timp anticipat, nu va mai avea loc.

Kim Kong-Il a fost desemnat de tatăl său, fondatorul Coreei de Nord - Kim Ir Sen - ca succesor, cu decenii înainte ca să-şi asume rolul. Jong-nam a intrat în dizgraţia tatălui, după ce a fost prins încercând să intre în Japonia, în 2001, cu un paşaport al Republicii Dominicane falsificat. Ceilalţi doi fii ai lui Kim ar fi Jong-chol (care se crede că are 25 de ani) şi Jong-un (despre care se spune că ar avea 23 de ani). Potrivit unui raport al serviciilor de securitate sud-coreene, dacă Kim va muri fără un moştenitor clar, unul din generalii superiori ar putea prelua conducerea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite