Kelemen Hunor, ministrul Culturii, a sărbătorit Ziua Culturii Maghiare la Oradea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a sărbătorit, sâmbătă seară, la Oradea, Ziua Culturii Maghiare, fiind prezent la un spectacol organizat la Filarmonica de Stat din localitate, informează Agerpres.

UDMR Bihor a premiat cu această ocazie câteva grupuri folclorice valoroase şi mai multe personalităţi culturale maghiare, precum actorul Meleg Vilmos şi tânăra cântăreaţă orădeană, de numai 19 ani, Renata Tolvai, câştigătoarea concursului Megastar din Ungaria.

VIDEO Câștigătoarea Megastar Ungaria a fost premiată la Oradea, în prezența ministrului culturii

Ministrul Kelemen Hunor a declarat că rămân puternice acele naţiuni şi popoare care-şi cunosc valorile naţionale, dar sunt şi capabile să creeze valori culturale noi, pentru a asigura continuitatea.

"Ziua culturii naţionale, pentru maghiari acum sau pentru naţiunea română, în urmă cu o săptămână, înseamnă să faci din când în când o reflexie mai concentrată asupra valorilor naţionale, culturale, cele mai importante. Şi pentru maghiari, ziua de 22 ianuarie este o zi de bucurie, de mândrie, care înseamnă şi deschidere foarte largă către celelalte popoare. Cultura maghiară a fost influenţată de culturile din jurul Ungariei, dar în acelaşi timp şi invers, a existat şi un dialog prolific'', a declarat ministrul Culturii.

"Nu există provincie, ci numai provincialism. Acolo unde se creează ceva ste un centru. Iar Oradea este un centru din acest punct de vedere", a declarat ministrul, cu referire la personalităţile pe care le-a avut de-a lungul timpului Oradea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite