KazMunaiGaz încheie azi plata pentru Rompetrol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania petrolieră de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz, va finaliza, astăzi, plata pentru pachetul de acţiuni reprezentând 75% din capitalul grupului Rompetrol, a declarat, ieri, la Bucureşti,

Compania petrolieră de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz, va finaliza, astăzi, plata pentru pachetul de acţiuni reprezentând 75% din capitalul grupului Rompetrol, a declarat, ieri, la Bucureşti, preşedintele firmei, Uzakbay Karabalin.

Acesta nu a dorit să precizeze valoarea tranzacţiei. "Cred că mâine (vineri - n.r.) deja vom încheia plata", a spus Karabalin. El a mai afirmat că există posibilitatea ca, pe viitor, să cumpere şi restul de 25 la sută din acţiunile Rompetrol.

"Avem dreptul să cumpărăm cei 25%, dar vom vedea pe măsură ce evoluează programul nostru. Vrem să lucrăm cu partenerii noştri şi sunt convins că putem face o echipă unitară", a explicat oficialul firmei petroliere. Karabalin a adăugat că va susţine planul strategic al Rompetrol, întrucât este foarte bine făcut, agresiv şi cu termene precise, precizând că nu intenţionează să aducă multe persoane în managementul grupului.

Vânzarea de către Rompetrol Holding Elveţia a 75% din acţiunile Grupului Rompetrol către KazMunaiGaz a primit la începutul acestei săptămâni avizul Comisiei Europene. Potrivit forului de la Bruxelles, operaţiunile din Europa ale celor două companii sunt complementare şi nu vor apărea probleme legate de concurenţă. Grupul Rompetrol a fost evaluat prin tranzacţie la 3,6 miliarde de dolari. (Teodora Vasâlca)

Uzakbay Karabalin, preşedintele KazMunaiGaz

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite