Katrina a trecut, vine Alberto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20.000 de americani, evacuaţi de urgenţă, în Florida

Alberto s-ar putea transforma într-un uragan devastator.
Americanii trăiesc încă sub coşmarul consecinţelor tragice ale uraganului Katrina, de anul trecut, care a făcut mai bine de 1.300 de victime şi a acoperit cu ape o bună parte a oraşului New Orleans. Chiar dacă se estimează că Alberto nu va avea forţa distructivă a Katrinei, oficialităţile se tem de o reeditare a furtunii tropicale din 1993, când coasta de est a Floridei a fost puternic afectată, mai multe zeci de persoane pierzându-şi viaţa.
Alberto inaugurează, dacă se poate spune aşa, sezonul furtunilor tropicale, care, începând din iunie şi până la sfârşitul lui noiembrie, se formează în zonele de turbulenţă atmosferică de deasupra Atlanticului. Meteorologii prevăd că anul acesta se vor produce între 13 şi 16 furtuni tropicale, din care o bună parte s-ar putea transforma în uragane, unele din ele cu fantastica viteză de propagare de 150 km/h, spulberând totul în calea lor. Înainte de a se îndrepta spre Florida, Alberto a măturat coastele provinciei Pinar del Rio, din Cuba, provocând evacuarea a 25.000 de persoane.

Nume masculin pentru evitarea discriminării
Pentru a preveni un eventual dezastru, au fost pregătite un număr de adăposturi de mare capacitate pentru populaţie, iar 75.000 de membri ai Gărzii Naţionale sunt gata să intervină în caz de nevoie. Dacă până nu de mult furtunile tropicale primeau nume de femei, de ceva vreme, pentru a se evita discriminările pe criterii de... sex, ele au început să fie botezate şi cu nume de bărbaţi. Alberto a mai fost un uragan care a bântuit zona Atlanticului în anul 2000, formându-se în ziua de 3 august şi făcându-şi simţite efectele nu mai puţin de 20 de zile. Explicabile măsurile de precauţie luate de fratele preşedintelui, despre care se vorbeşte că ar avea, la rândul său, ambiţii prezidenţiale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite