Radovan Karadzici vrea să îşi transforme procesul în anchetă - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre procesul lui Radovan Karadzici, arestarea a 18 persoane la Ierusalim sau desemnarea lui Jacky Mathyssen ca antrenor la echipa Lokeren. Printre alte subiecte, Prietenul lui Madoff a fost găsit mort în piscină, iar Ben Ali a obţinut în jur de 90 la sută din sufragii.

Radovan Karadzici vrea să îşi transforme procesul în anchetă. Procesul pentru liderul din timpul războiului din Bosnia - Herţegovina, Radovan Karadzici, acuzat de crime de război începe astăzi, iar avocaţii săi susţin că strategia sa pentru acest proces este în curs de dezvoltare, notează The Wall Street Journal. Ca şi fostul lider sârb, Slobodan Miloşevici, Karadzici va încerca să transforme procesul într-o anchetă referitoare la rolul Vestului îm război, potrivit avocaţilor săi.


Poliţia arestează 18 persoane la Ierusalim. Poliţia israeliană a-a aflat într-un impas pentru mai bine de 5 ore, în locul de la Ierusalim considerat cel mai sfânt, deoarece a trebuit să investigheze locul. 18 persoane au fost arestate şi 9 poliţişti au fost răniţi uşor, potrivit declaraţiilor poliţiei, citate de CNN. În jur de 25 de palestiniei au fost răniţi uşor. Poliţia a acţionat după ce nişte tineri musulmani au aruncat cu pietre  în forţele de securitate, au anunţat surse din poliţie.

Mathyssen, antrenor la Lokeren, în locul lui Jankovic. Belgianul Jacky Mathyssen a fost desemnat antrenor la echipa belgiană de prima divizie Lokeren, urmând să-l înlocuiască pe sârbul Aleksandar Jankovic, concediat din cauza absenţei rezultatelor, a anunţat Le Monde. Jankovic, 37 de ani, fost jucător şi antrenor la Steaua Roşie Belgrad, a venit la Lokeren în aprilie, dar nu a rezistat, după ce Lokeren a reuşit doar 11 puncte în 12 etape de campionat. În vârstă de 46 de ani, Jacky Mathyssen era fără contract, după plecarea la sfârşitul sezonului trecut de la FC Bruges.

Prietenul lui Madoff a fost găsit mort în piscină. Un prieten apropiat de-al celebrului finanţist Bernard Madoff a fost găsit mort pe fundul propriei sale piscine în statul american Florida. Potrivit surselor din poliţie, moartea sexagenarului Jeffry Picower a survenit, în cel mai probabil scenariu, în urma înecării, notează BBC.

Ben Ali a obţinut în jur de 90 la sută din sufragii.
Preşedintele tunisian în exerciţiu Zine El Abidine Ben Ali a obţinut în jur de 90 la sută din sufragii pentru un nou mandat de cinci ani, potrivit unor rezultate parţiale ale alegerilor prezidenţiale anunţate de Ministerul de Interne în noaptea de duminică spre luni la Tunis şi citate de AFP. Aceste rezultate se referă la 10 circumscripţii din cele 26 ale ţării, scorul său variind între 87,95 la sută din voturi la Medenine şi 93,27 la sută la Tataouine, două oraşe din sudul extrem al ţării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite