Kandia-Excelent ar putea fi delistată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupul Cadbury Schweppes, care deţine, prin intermediul fondului Vantas International, 95,73% din capitalul Kandia-Excelent, va cere Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) delistarea

Grupul Cadbury Schweppes, care deţine, prin intermediul fondului Vantas International, 95,73% din capitalul Kandia-Excelent, va cere Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) delistarea producătorului de ciocolată de pe Bursă. "Acţionarul majoritar a solicitat delistarea companiei prin preluarea integrală a acţiunilor Kandia-Excelent şi astfel nu va mai participa la tranzacţionarea pe Bursă. Anunţul oficial urmează să fie făcut public în curând", a precizat Sorin Alexandrescu, preşedintele Kandia-Excelent.

Acţiunile Kandia-Excelent au fost suspendate, ieri, la ora 13:00 de la tranzacţionarea pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) printr-o decizie a CNVM. Legea prevede că delistarea unei companii să se poată face doar în urma unei oferte obligatorii de preluare. Aceasta s-a desfăşurat deja, iar Vantas Internaţional şi-a mărit participaţia de la 93,32%, la peste 95,73%. Potrivit legii, în urma acestei oferte, acţionarul majoritar are dreptul să solicite acţionarilor care nu au subscris să-i vândă respectivele acţiuni, la un preţ echitabil, dacă deţine mai mult de 95% din acţiuni, cum este cazul Kandia, sau a achiziţionat acţiuni reprezentând mai mult de 90% din cele vizate în cadrul ofertei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite