Justiţia rusă apelează la preoţi pentru recuperarea datorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu voie de la stăpânire, preoţii Bisericii ortodoxe ruse îi vor lua la bani mărunţi pe cei care nu-şi plătesc datoriile, relatează AFP. Un acord a fost încheiat duminică, între federaţie şi Biserică, după rezultatele "senzaţionale" ale unui test efectuat la Sankt Petersburg, informează publicaţia Kommersant.

Potrivit acordului, rolul preoţilor va fi de a "protesta şi a-l trage la răspundere pe rău platnic". Preoţii vor sublinia că "a nu plăti datoria este echivalent, conform Bisericii, cu a lua ceva ce nu-ţi aparţine, adică a fura".

Funcţionarii din justiţie apelează de multe ori la Biserică, iar în regiunile în care budismul sau islamul sunt religiile dominante, ei colaborează cu reprezentanţii acestor religii, mai scrie Kommersant.

"Reprezentanţi ai Bisericii ortodoxe vor exercita o influenţă spirituală asupra rău-platnicilor, pentru a-i învăţa că nu este acceptabil să trăiască înglodaţi în datorii", a declarat şeful federaţiei înalţilor funcţionari din justiţie, Artur Parfentchikov.

"Un bărbat care trebuia să plătească pensia alimentară a început să caute bani după ce a discutat cu un preot. Alţi doi au decis să revină în familia lor, alţii au promis că vor plăti datoria cu prima ocazie", a spus oficialul rus.

În Rusia, instituţiile statului sunt separate de instituţiile religioase, dar Biserica ortodoxă este o forţă politică influentă de la prăbuşirea URSS, transmite NewsIn.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite