"Justiţia nu e loterie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

lucrează la unificarea jurisprudenţei, astfel încât oamenii să nu mai aibă senzaţia că se duc în justiţie ca la loterie. Astfel că soluţiile date de judecători trebuie să fie similare

lucrează la unificarea jurisprudenţei, astfel încât oamenii să nu mai aibă senzaţia că se duc în justiţie ca la loterie. Astfel că soluţiile date de judecători trebuie să fie similare în cazuri similare. De asemenea, Macovei a arătat că Raportul CE atrage atenţia CSM să organizeze mai multe concursuri pentru posturi de procurori, dar să se şi intensifice rolul CSM în activităţile disciplinare. Sistemul penitenciar nu a primit nici el foarte multe laude, însă Monica Macovei a anunţat îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie. Ministrul a anunţat că Penitenciarul Jilava va fi desfiinţat după ce se vor amenaja unele spaţii primite de la MApN în Pantelimon. Un număr mare de ferme unde lucrează deţinuţi vor fi desfiinţate, întrucât sunt înregistrate mai multe pierderi decât beneficii.

SRI, fără rol în interceptări telefonice
În ceea ce priveşte interceptarea convorbirilor telefonice, Monica Macovei a precizat că rolul SRI în cadrul interceptărilor convorbirilor telefonice trebuie eliminat, fiind normal ca interceptările să se facă de către procurori printr-un serviciu tehnic. "Înregistrările trebuie făcute la nivelul Parchetului. Nu este firesc să existe încă o instituţie care nu ştim ce face cu aceste înregistrări. Nu ştim, trimite tot la procuror sau nu. Aşa că am eliminat din acest triunghi - judecător, procuror, SRI - ultima dintre instituţii", a precizat Monica Macovei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite