Justiţia, condamnată la CEDO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a condamnat România, dând câştig de cauză la doi români condamnaţi de instanţa română pentru calomnie. Curtea Europeană a Drepturilor

Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg a condamnat România, dând câştig de cauză la doi români condamnaţi de instanţa română pentru calomnie. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a constatat că procesul Ioanei Ilişescu şi al fiului acesteia, Daniel Chiforec - inculpaţi pentru calomnie, insultă şi ameninţări -, a fost amânat de 13 ori, din motive procedurale. Judecătorii CEDO au decis în unanimitate că a fost încălcat articolul 6 din Convenţia Europeană, condamnând statul român la plata a câte 3.000 de euro pentru fiecare, cu titlul de daune morale, cheltuielile de judecată plus orice sumă ce ar putea fi datorată cu titlu de impozit, susţin sursele citate.
Ilişescu şi fiul său au fost chemaţi în judecată, în 1998, pentru calomniere, insultare şi ameninţare. Judecătoria Iaşi a condamnat-o pe Ioana Ilişescu la trei luni de închisoare şi amendă penală, iar pe Daniel Chiforec, la trei luni de închisoare pentru calomnie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite