Jurnalistul Ioan T. Morar, noul consul general al României la Marsilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan T. Morar a fost numit de Executiv în postul de consul general al României la Marsilia (Franţa).

Jurnalistul recunoştea la începutul lunii septembrie că a fost propus de Teodor Baconschi pentru postul de consul general la Marsilia, precizând că este "onorant" pentru el să accepte o astfel de propunere.

"Da, m-a propus domnul Baconschi consul general la Marsilia. Nu ştiu când se va întâmpla. Actele le semnează primul-ministru. Sigur că voi accepta. Nu e ceva ruşinos, e ceva onorant pentru mine să accept o astfel de propunere. Într-un fel, pare demodat, dar îmi voi face datoria faţă de ţară. Eu am lucrat în mediul privat din 1990, deci nu e ca şi când aş lua acum bani publici, mai ales că s-au şi redus salariile. (...) Doresc să marchez o etapă nouă în viaţa mea şi în cariera mea. Sper să ajung acolo şi să demonstrez că nu a fost o alegere hazardată din partea celor care m-au propus", a spus Ioan T. Morar, citat de Mediafax.

Acesta îl va înlocui în funcţie pe Cornel Alecse, care a fost astfel rechemat în ţară şi trebuie să îşi încheie misiunea în maximum 90 de zile.  Alecse a fost numit la Consulatul General al României la Marsilia în ianuarie 2006, după ce anterior a lucrat ca ministru consilier la ambasada României din Paris şi consilier-referent pentru Franţa în cadrul Direcţiei Europa Occidentală şi Europa Centrală a Ministerului Afacerilor Externe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite