Juniorii ardeleni, campioni la cor în Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corul Junior Vip al Liceului de Muzică din Cluj a câştigat Olimpiada Corală, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la Vaslui. Juniorii au obţinut premiul întâi, alături de

Corul Junior Vip al Liceului de Muzică din Cluj a câştigat Olimpiada Corală, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute la Vaslui.

Juniorii au obţinut premiul întâi, alături de Corul Andamento, al Liceului "Octav Băncilă" din Iaşi, cu un program de cinci piese. Juriul condus de compozitorul ieşean Gheorghe Duţică a apreciat expresivitatea corului, naturaleţea mişcărilor, varietatea stilistică, sunetul şi parametrii tehnici. Duţică a declarat că, deşi mişcarea corală românească a înregistrat din punct de vedere cantitativ un oarecare recul după revoluţie, calitatea interpretărilor a crescut considerabil. Repertoriul coral s-a diversificat, cu un amestec de jazz, rock şi clasic, competitiv la nivel internaţional.

Compozitorul Anca Mona Mariaş, dirijorul şi fondatorul corului clujean, a spus că succesul de la Vaslui le dă juniorilor un impuls pentru participarea la vară, la Graz, la Olimpiada Internaţională Corală. Pe locul secund la profesionişti s-a clasat Corul Lira, de la Liceul "Sigismund Toduţă" din Deva. La categoria amatori, pe primele locuri s-au clasat coralele Vlăstarele Orăştiei, Dolce din Slatina, Fiat Lux din Oradea şi Andantino din Târgu-Mureş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite