Jumătate din bagaje, pierdute pe ruta Londra-Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Londra-Bucureşti transportă, în medie, circa 150 de persoane. Totuşi, BA a avertizat că, "din cauza întârzierilor provocate de măsurile de securitate, trebuie să decolăm unele avioane

Londra-Bucureşti transportă, în medie, circa 150 de persoane. Totuşi, BA a avertizat că, "din cauza întârzierilor provocate de măsurile de securitate, trebuie să decolăm unele avioane fără toţi pasagerii".

Timp de recuperare: de la 120 de ore la 40 de zile
"Am mers de vreo trei ori la aeroport să văd care-i situaţia, dar acolo nu mi-au spus decât că bagajele pierdute trebuie să ajungă în 120 de ore. Până acum, mi-am recuperat doar o geantă", a conchis pasagerul păgubit.
Procedura de găsire a bunurilor este simplă. Fiecare călător primeşte în schimbul bagajelor predate la îmbarcare un tichet numerotat, pe baza căruia le ridică la sosire. În caz de bagaje lipsă, tichetul respectiv serveşte şi la reclamaţia ulterioară. Dacă bagajele nu apar în 120 de ore, deţinătorul trebuie să descrie conţinutul lor, urmând aprofundarea căutărilor.
În cel mai rău caz, persoana respectivă primeşte, după 40 de zile, despăgubiri.

BA pierde 15,6 din 1.000 de bagaje
Totuşi, un studiu realizat, în 2005, de Asociaţia Aeriană a Companiilor Europene, a arătat că British Airways pierde anual 15,6 bagaje din 1.000, recordul negativ fiind de 17 la 1.000. Anul trecut, BA a rătăcit 180.000 de bagaje în trei luni, în condiţiile în care 30 milioane de bagaje se pierd în fiecare an. Cu toate acestea, statisticile arată că doar unul din 1.000 de bagaje rămâne negăsit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite