Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, cap de listă la Interpol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost plasat pe „lista roşie” a Interpolului pentru o acuzaţie de viol
Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost plasat pe „lista roşie” a Interpolului pentru o acuzaţie de viol

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, se află pe lista celor mai căutaţi oameni de Interpol, în cadrul unei anchete pentru "viol şi agresiune sexuală".

Interpol a emis marţi un mandat de arestare internaţional (aviz roşu - "red notice") împotriva lui Julian Assange, acuzat de "viol şi agresiune sexuală".

"Cererea de emitere a mandatului de arestare cu scopul extrădării" a fost primită din partea Suediei în 20 noiembrie la organizaţia poliţistă internaţională, al cărei sediu este la Lyon /Franţa/, potrivit usatoday.com. "Avizele roşii" care dispun arestarea lui Assange au fost difuzate de Interpol poliţiilor din cele 188 de ţări afiliate.

Justiţia suedeză lansase un ordin de arestare împotriva australianului în vârstă de 39 de ani cu scopul declarat de a-l interoga "pentru suspiciuni rezonabile de viol, agresiune sexuală şi coerciţie" în fapte comise în luna august. Avocatul lui Assange a contestat această decizie, dar ea a fost confirmată în apel, lăsându-i ultima alternativă demersul la Curtea supremă.

Anunţul, postat marţi pe site-ul Interpolului, îi va îngreuna călătoriile lui Julian Assange, dispărut de la domiciliu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite