Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Mâine începe, la Aiud, a patra ediţie a Festivalului Internaţional de documentare artistică şi artă foto. Participă peste 100 de artişti fotografi şi realizatori de filme. ARAD.

ALBA. Mâine începe, la Aiud, a patra ediţie a Festivalului Internaţional de documentare artistică şi artă foto. Participă peste 100 de artişti fotografi şi realizatori de filme.

ARAD. Cetăţenii vor afla despre drepturile pe care le au în calitate de cetăţeni europeni azi, în Piaţa Avram Iancu, între orele 10.00-17.00.

ARGEŞ. Un bărbat din comuna Buzoieşti a fost grav rănit, ieri după-amiază, după ce acoperişul hambarului în care se afla s-a prăbuşit peste el, transmite Mediafax.

BACĂU. Astăzi începe la Filarmonica „Mihail Jora” a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional „Zilele Muzicii Contemporane”. Recitalurile au loc timp de cinci zile, începând cu ora 18.00.

BIHOR. Actorii trupei „Iosif Vulcan” pun în scenă, la Casa de Cultură a Sindicatelor, piesa „Menajerie de sticlă”. Aceasta se joacă cu publicul pe scenă, iar premiera este pe 2 octombrie, ora 19.00. Costul unui bilet este 15 lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Deoarece Inspectoratul Şcolar nu le-a pus la dispoziţie un microbuz, 44 de elevi din localitatea Lunca Ilvei au renunţat să mai meargă la şcoală.

BOTOŞANI. Locuitorii din Joldeşti şi Vorona Nouă vor să blocheze pe 4 octombrie drumul judeţean care le traversează comunele, nemulţumiţi că traficul greu le distruge casele.

BRAŞOV. Pasajul peste calea ferată care face legătura între cartierul Carfil şi centrul oraşului a fost redeschis ieri, după 6 luni de reparaţii. Lucrările au costat 800 de milioane de lei şi este garantat 50 de ani.

BRĂILA.  Inspectoratele Judeţene de Poliţie Brăila şi Buzău vor demara în următoarele două luni o acţiune pe DN 2B pentru a limita numărul mare de accidente

BUZĂU. Zece cadavre de câini comunitari au fost găsite de locuitorii din cartierul Micro 14, ieri-dimineaţă, la o platformă de gunoi.

CARAŞ-SEVERIN. Dintre cele 200 de persoane cu vârsta de peste 18 ani infectate cu HIV din judeţ, una singură lucrează cu forme legale.

CĂLĂRAŞI. Camerele de supraveghere amplasate în intersecţiile din judeţ nu captează culoarea semafoarelor, astfel că şoferii care trec pe roşu nu pot fi amendaţi în baza imaginilor surprinse de acestea.

CLUJ. La Centrul Cultural Francez are loc, până pe 10 octombrie, un atelier de film de scurtmetraj. Cele mai bune pelicule vor participa la festivalul de profil din Paris.

CONSTANŢA. Vameşii constănţeni au confiscat articole contrafăcute în valoare de aproximativ 100.000 de euro. Bunurile au fost găsite într-un container sosit din China.

COVASNA. Lucrările la Prima Şcoală Românească din Sfântu-Gheorghe, care  vor dura şapte luni, încep azi. Valoarea proiectului este de 512.000 de lei.

DÂMBOVIŢA. Trei tineri au ajuns, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, cu răni provocate de pistoale cu gloanţe de cauciuc sau sabie, după o încăierare între două bande rivale.

DOLJ. Uniunea Europeană intenţionează să reducă de la 177 la 120 de milioane de euro suma alocată pentru investiţii Master Planul de Apă al judeţului.

GALAŢI. Studenţii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din municipiu nu vor avea la dispoziţie anul acesta niciun spaţiu de pregătire pentru orele de specialitate. La sala acoperită de sport a facultăţii au început reparaţiile, iar stadionul „Portul”, baza lor obişnuită pentru antrenament, este gata-gata să se prăbuşească.

GIURGIU.  Lucrările pentru construcţia hipermarketului Carrefour, proiect ce va costa peste 30 de milioane de euro, au demarat la Giurgiu. Deschiderea oficială va fi în toamna lui 2009.

GORJ. Conducerea Spitalului Judeţean Târgu-Jiu a demarat o anchetă la Secţia de Psihiatrie de unde a evadat bolnavul psihic ce şi-a ucis luni bunica în bătaie.

HARGHITA.  G. Ştefan a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru că a oferit unui poliţist 1.000 de lei ca să nu-i facă dosar penal fiindcă transporta lemne fără forme legale.

HUNEDOARA.  Preşedintele Asociaţiei “Prietenii Palatului Cultural”, împreună cu principele Radu, vor să atragă fonduri pentru reabilitarea fostului Palat al Minerilor din Lupeni. 7

IALOMIŢA. La Centrul Judeţean de Transfuzii va fi pus în funcţiune săptămâna aceasta un aparat ultraperformant pentru colectarea anumitor componente din sânge.

IAŞI. Baia turcească din municipiu se redeschide azi la ora 19.00, cu un spectacol de teatru avangardist. Clienţii-spectatori se vor plimba între patru scene pe care actorii vor interpreta diverse roluri.

ILFOV. Un tânăr şofer a murit ieri în comuna Tunari pentru că nu a respectat semnificaţia indicatorului de trecere la nivel cu calea ferată şi a fost lovit de tren.

MARAMUREŞ. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul morţii adolescentei din Năneşti, diagnosticată greşit. Urmărirea penală se desfăşoară „in rem”, adică fără a exista un suspect.

MEHEDINŢI. Primăria Drobeta-Turnu Severin organizează astăzi o petrecere pentru 350 de pensionari care împlinesc anul acesta 50 de ani de la căsătorie. Cele 175 de cupluri care îşi sărbătoresc nunta de aur au fost invitate la Sala Teatrului din municipiu, la ora 16.00, unde  vor primi flori şi diplome şi vor asista la un spectacol folcloric.

MUREŞ. Centrul de consiliere „Rozmarin”, care oferă consultanţă pentru integrarea socială a copiilor defavorizaţi, va primi 36.500 de lei de la Primăria Tg. Mureş.

NEAMŢ. Mâine debutează la ştrandul municipal Festivalul Fructelor de Pădure, în cadrul căruia vor fi prezentate alimente sau medicamente realizate exclusiv din produse naturiste.

OLT.  Poliţia Comunitară Slatina îi va sancţiona, zilele acestea, pe şoferii care parchează autoturismele în locuri interzise cu amenzi ce pot ajunge la 1.000 de lei.

PRAHOVA. La solicitarea Asociaţiei Nevăzătorilor, edilii din Ploieşti au promis că în octombrie vor aloca fondurile necesare refacerii sistemului de avertizare sonoră de la semafoare.

SATU MARE. Peste 300 de sătmăreni trecuţi de 30 de ani vor începe astăzi anul şcolar. Majoritatea dintre ei s-au înscris la licee, la fără frecvenţă.

SĂLAJ. Arheologii au descoperit în localitatea Aghireş mai multe gropi comune şi locuinţe datând din epoca bronzului şi evul mediu.

SIBIU. După aproape un an fără serviciu medical public, locuitorii oraşului Avrig au un nou centru medical, deschis zilnic de la 7.00 la 15.00.

SUCEAVA. Garda de Mediu a amendat şapte primării din judeţ pentru lipsa sistemelor de gestionare a deşeurilor menajere produse de populaţie. Totalul amenzilor depăşeşte 100.000 de lei.

TELEORMAN. Mai puţin de 20% din cei care au susţinut examen pentru permisul de conducere auto pe calculator, începând din iulie, au fost declaraţi admişi.

TIMIŞ.  Filarmonica ,,Banatul” prezintă spectacolul ,,Carmina Buranna”, duminică, de la ora 19.00, pe pista aeroportului Traian Vuia din Timişoara. Intrarea este liberă.

TULCEA. Seminarul “Turism durabil în zonele umede şi de coastă”, care are ca scop conştientizarea asupra consecinţelor pe care dezvoltarea turismului o poate avea asupra zonei vizate, va avea loc în Sala M. Kogălniceanu între 2 şi 4 octombrie.

VASLUI. Tariful de salubrizare a fost majorat cu 85%, de luna viitoare locuitorii municipiului urmând să plătească cel mai scump gunoi din Moldova - 5,95 lei/persoană.

VÂLCEA. Patru tineri din comuna Sălătrucel, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au lovit doi poliţişti de la Postul de Poliţie din Berislăveşti, provocându-le leziuni la nivelul feţei şi toracelui.

VRANCEA. O femeie de 51 de ani internată la Spitalul Judeţean de Urgenţe s-a sinucis aruncându-se de la etajul I al clădirii, imediat după o convorbire telefonică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite