Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Căruţele nu vor mai putea circula în Aiud decât în zilele de târg şi doar în timpul zilei, pe trasee care exclud zona centrală. ARAD. Traficul va fi restricţionat pe Calea Aurel

ALBA. Căruţele nu vor mai putea circula în Aiud decât în zilele de târg şi doar în timpul zilei, pe trasee care exclud zona centrală.

ARAD. Traficul va fi restricţionat pe Calea Aurel Vlaicu, în zona UTA, timp de  două săptămâni, din cauza lucrărilor la linia ferată uzinală.

ARGEŞ. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriel Bratu, a fost demis ieri deoarece pe numele lui există o plângere penală de sustragere de documente şi înscrisuri oficiale.

BACĂU. Firmele de salubrizare din Bacău, Oneşti, Comăneşti, Moineşti şi Buhuşi vor colecta în prima sâmbătă a fiecărei luni deşeurile electrocasnice.

BIHOR. “Noaptea devoratorilor de publicitate” va avea loc azi, de la ora 21.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea. Preţul unui bilet este de 35 de lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Traficul rutier foarte aglomerat din sectorul de drum ce traversează Valea Bârgăului va fi supravegheat video începând din această săptămână.

BOTOŞANI. Comisarul-şef al Gărzii Financiare, Corneliu Mihai, va deveni de săptămâna viitoare subprefect al judeţului.

BRAŞOV.
Patru ATV-uri speciale au intrat în dotarea pompierilor militari pentru intervenţiile în zonele greu accesibile din Bran, Moeciu, Fundata şi Râşnov.

BRĂILA. Restanţele la CET ale locuitorilor Brăilei au depăşit 10 milioane de lei, unicul operator de termoficare din oraş riscând să intre în imposibilitate de plată.

BUZĂU. Un copil de doi ani dintr-un centru de plasament a fost răpit, miercuri după-amiază, de propria sa mamă, decăzută din drepturi.

CARAŞ-SEVERIN. Proiectul de cooperare transfrontalieră “Vânătoare de Comori Culturale” va fi lansat astăzi la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Reşiţa, în parteneriat cu Liceul „Borislav Petrov Braca” din Vârşeţ, Serbia.

CĂLĂRAŞI. Florin Piersic şi Eusebiu Ştefănescu au primit, în ultima şedinţă de consiliu local, titlul de cetăţeni de onoare ai oraşului Călăraşi.

CLUJ. Inspectoratul Teritorial de Muncă a descoperit în urma controalelor din ultimele zile 76 de persoane care lucrau fără forme legale în agricultură şi construcţii. :

CONSTANŢA. Locuitorilor din perimetrul străzilor Timişana, Petru Vulcan, Ion Vodă, Maramureş şi bulevardul Mamaia din municipiu nu li se va furniza astăzi căldură.

COVASNA. Începând de azi şi până duminică, la baza hipică de la Sâncrai are loc finala la obstacole a campionatului naţional de cai.

DÂMBOVIŢA. Vizarea permiselor de armă şi a atestatelor de colecţionar care au fost eliberate, respectiv vizate în cursul anului 2003, va continua până pe 31 decembrie.

DOLJ. Circulaţia rutieră pe strada Romul din Craiova se va închide între 6 şi 19 octombrie, ca urmare a unor lucrări la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale.

GALAŢI. La Târgul de toamnă, care începe azi la Galaţi şi durează trei zile, participă peste 120 de producători de cereale, legume, fructe, maşini şi utilaje agricole.

GIURGIU. Un deţinut aparţinând Clanului Sportivilor, aflat în Penitenciarul Giurgiu, a fost tăiat ieri în zona submandibulară de un alt puşcăriaş.

GORJ. Medicii din judeţ au descoperit, în timpul controlului de la începutul anului şcolar, 73 de elevi cu păduchi.

HARGHITA. Începând de ieri şi până duminică, peste 80 de firme din România şi Ungaria participă la Târgul Internaţional de Toamnă de la Odorheiu Secuiesc.

HUNEDOARA. Cântăreaţa Corina Chriac îşi lansează astăzi, de la ora 13.00, o carte la cinematograful din Lupeni. Artista va susţine şi un concert pentru localnici.

IALOMIŢA. Ambasada Elveţiei va sprijini financiar, alături de Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Sănătăţii, proiectul de consolidare şi reabilitare termică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Edificiul este clasificat drept clădire de interes social cu risc seismic. Valoarea investiţiei a fost estimată la 15 milioane de lei.

IAŞI.
Bienala Internaţională de Artă Contemporană “Periferic” va avea loc la Iaşi, între 3 şi 18 octombrie. Evenimentul se va desfăşura în mai multe locaţii din centrul oraşului.

ILFOV. Postul local generalist IF TV va fi retransmis prin intermediul reţelei DCS. Investiţia în noua televiziune ajunge la aproximativ 300.000 de euro.

MARAMUREŞ. Curtea de Apel Cluj a decis ca viceprimarul din Baia Mare, Mircea Dolha, să fie judecat pentru trafic de influenţă, şi nu pentru tentativă de înşelăciune.

MUREŞ. Fundaţia „Pro Sighişoara” a donat unui centru de caritate un autovehicul pentru transportul hranei la domiciliul celor asistaţi de fundaţie şi o cameră frigorifică în valoare de 30.000 de euro.

NEAMŢ. Cristian Vicol, şeful Administraţiei Finanţelor Publice Roman, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de favorizare a infractorului.

OLT. Străinii veniţi la vânat de ciocârlie în judeţ sunt foarte interesaţi să împuşte guguştiuci, relevă Agerpres. Pentru o zi de vânătoare la păsări ei plătesc câte 84 de euro.

PRAHOVA. Edilii din Azuga vor să interzică circulaţia ATV-urilor prin oraş fiindcă produc zgomote de 75 decibeli, iar pragul poluării fonice este de 50 decibeli.

SATU MARE. Primul concurs judeţean de confecţionat şi înălţat zmeie se va desfăşura azi în municipiul Carei.

SĂLAJ. Doi scriitori şi-au lansat volumele în cadrul Târgului de Carte de la Zalău: Mircea Ghiţulescu - „Istoria literaturii române. Dramaturgia” şi Constantin Mustaţă - „Teroare în Ardeal”.

SIBIU. Bijuteriile principesei Sfânta Elisabeta a Ungariei vor fi expuse la Sibiu. Vernisajul are loc azi, la sediul Bibliotecii Judeţene Astra.

SUCEAVA. Zece directori de şcoli riscă să fie sancţionaţi pentru că au ţinut ascunse catedre vacante. Ei susţin că încurcătura s-a produs din lipsa unei evidenţe stricte a numărului de clase.

TELEORMAN. În cadrul campaniei „Şcoala nu se face la bar”, poliţiştii din judeţ au depistat săptămâna aceasta 61 de elevi care absentau nejustificat de la cursuri.

TIMIŞ. Primăria Timişoara propune ridicarea restricţiilor impuse de comisia de monumente şi mediu în centrul oraşului, unde Universitatea de Vest vrea să ridice un complex universitar.

TULCEA. Trei tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani sunt acuzaţi de viol şi lipsire de libertate. Aceştia au acostat pe stradă o tânără de 22 de ani, au urcat-o cu forţa într-o maşină şi au violat-o într-o locuinţă din centrul oraşului Tulcea. Violatorii se află în arest şi riscă până la 15 ani de închisoare.

VASLUI. Aproape 500 de vasluieni din mediul rural au urmat anul acesta cursuri pentru a deveni agenţi de pază.

VÂLCEA. 13 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi-au serbat, ieri, nunta de aur la Primăria Râmnicu Vâlcea. Sărbătoriţii au primit câte 600 de lei, flori, o diplomă de fidelitate, şampanie şi prăjituri.

VRANCEA. McDonald’s va construi două restaurante în Focşani. Potrivit ziarului “Monitorul de Vrancea”, locaţiile alese sunt lângă benzinăria Mol de la marginea oraşului şi pe Bulevardul Independenţei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite