Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. La Pianu de Jos va începe în zilele următoare construcţia unui parc solar, cu o suprafaţă de 20,7 hectare, compus din zece instalaţii de 100kw fiecare. ARAD. Actriţa italiană Nicole

ALBA. La Pianu de Jos va începe în zilele următoare construcţia unui parc solar, cu o suprafaţă de 20,7 hectare, compus din zece instalaţii de 100kw fiecare.

ARAD. Actriţa italiană Nicole Kehrberger conduce un workshop de mişcare scenică azi, de la orele 10.00 şi 18.00, la Teatrul din Arad.

ARGEŞ. 491 de secţii de votare au fost delimitate pe raza judeţului pentru alegerile parlamentare din noiembrie, cu 16 mai multe decât la alegerile locale din iunie.

BACĂU. De la începutul anului, Poliţia Primăriei Bacău a ridicat aproape 200 de maşini abandonate pe domeniul public. În urma avertizărilor, doar 50 de băcăuani şi-au mutat autovehiculele.

BIHOR. „Săptămâna Teatrului de Stat pentru Copii şi Tineret Arcadia” programează azi în Orăşelul Copiilor, de la ora 16.30, piesa în limba maghiară „Csiri Biri”.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Poliţiştii au organizat un control pe Valea Sălăuţei şi Valea Bârgăului, confiscând 20 de metri cubi de lemn şi 13 metri cubi de cherestea.

BOTOŞANI. Locatarii unei asociaţii de proprietari au de înapoiat banii acordaţi de la bugetul de stat pentru reabilitarea termică a blocului, pentru că au refuzat să mai facă lucrările.

BRAŞOV. Firmele şi asociaţiile care nu participă la programul de deratizare din Braşov sunt pasibile de amenzi între 500 şi 2.000 de lei.

BRĂILA. Primăria Făurei e în executare silită pentru o datorie de 450.000 de lei către Consiliul Judeţean şi societatea furnizoare de apă.

BUZĂU. Ploile torenţiale au inundat duminică după-amiază zeci de gospodării din  Buzău şi Râmnicu Sărat.

CARAŞ-SEVERIN. La Galeria Direcţiei pentru Cultură din Reşiţa are loc astăzi, de la 18.30, vernisajul expoziţiei de fotografii „Australia în perioada Zilelor Mondiale ale Tineretului”.

CĂLĂRAŞI. O mie de liceeni din Olteniţa au depus cereri pentru programul “Bani de Liceu”. Acesta prevede un sprijin financiar lunar de 180 de lei pentru liceenii din familiile defavorizate.

CLUJ. Începând din acest an, cardul studenţesc de reduceri „Studcard” poate fi comandat numai pe pagina de internet
www.studcard.ro. Acesta poate fi obţinut de studenţii la zi de la universităţile de stat sau particulare din oraşele Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Arad şi Oradea. Taxa pentru care se eliberează cardul este de 15 lei.

CONSTANŢA. Poliţiştii au găsit 50 de grame de canabis la locuinţa unei tinere de 24 de ani din localitatea Cumpăna.

COVASNA. Forţele de ordine vor spori numărul  controalelor în localităţile aflate la graniţa cu judeţul Braşov, din cauza unor rromi care fură bunurile localnicilor.

DÂMBOVIŢA. În urma furtunii produse duminică spre luni, sanatoriul Moroieni a rămas fără curent electric, iar Gura Ocniţei şi Ochiuri sunt parţial nealimentate cu energie electrică.

GALAŢI. Inspectorii de muncă au depistat anul acesta 90 de cetăţeni străini care munceau fără forme legale în judeţ. Angajatorii au primit amenzi totale de aproape 150.000 de lei.

GIURGIU. Vicecampionul naţional Alin Ştefan Mitran reprezintă Inspectoratul Judeţean de Poliţie la Campionatul Internaţional de Unifight ce se desfăşoară între 6 şi 12 octombrie la Neptun.

GORJ. Vor fi tipărite 680.000 de buletine de vot necesare desfăşurării alegerilor parlamentare în cele 317 secţii de votare delimitate pe teritoriul judeţului.

HARGHITA. 19 deţinuţi de la Penitenciarul Miercurea-Ciuc vor participa la un curs de calificare în meseria de tâmplar, pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă după eliberare.

HUNEDOARA. Ariile protejate din judeţ vor intra, din 2009, sub tutela nou-înfiinţatei Agenţii Naţionale pentru Arii Protejate.

IALOMIŢA. Din cei peste 3.200 de profesori aflaţi în evidenţele Direcţiei de Finanţe, doar 7 şi-au declarat veniturile obţinute din meditaţii.

IAŞI. Un taximetrist de 33 de ani din Iaşi s-a ales cu dosar penal fiindcă transporta persoane, deşi avea permisul de conducere suspendat.

ILFOV.
Un şofer profesionist din Bucureşti, de 49 de ani, a murit sâmbătă la Tâncăbeşti, lovit de autoturismul unui şofer începător.

MARAMUREŞ. Chitaristul A.G. Weinberger va susţine mâine un concert la Baia Mare, în clubul Two Doors, de la ora 19.00.

MEHEDINŢI. Trei persoane au fost prinse de poliţişti, ieri, după ce au intrat în ţară, pe la Porţile de Fier II, cu 200 de grame de haşiş.

MUREŞ. Ministrul Mediului, Attila Korodi, se opune in­­­tenţiei municipalităţii din Târgu Mureş de a prelua iazul de la Azomureş pentru a-l împăduri.

NEAMŢ. Învăţătoarea Nadiei Comăneci a fost ajutată de locuitorii din Roznov să se mute într-un apartament cu chirie. La 70 de ani, femeia a stat mai multe zile sub cerul liber.

OLT. Primăria Slatina a început deja împodobirea oraşului pentru Sărbătorile de Iarnă, pe Bulevardul A.I. Cuza.

PRAHOVA. Primăria şi concesionarul italian Ippodromi&Citta se judecă pentru Hipodromul din Ploieşti. Italienii vor recuperarea investiţiilor, de 1,3 milioane de euro, iar edilii pretind penalităţi de peste 500.000 de euro.

SATU MARE. Farmaciştii sătmăreni susţin că nu vor avea fonduri suficiente pentru reţetele compensate şi vor cere suplimentări de la Casa de Asigurări de Sănătate.

SĂLAJ. În localităţile Nuşfalău, Crasna, Sărmăşag, Jibou, Cehu Silvaniei, Ileanda şi Hida se desfăşoară săptămâna aceasta cursuri de pregătire pentru voluntarii din serviciile de urgenţă.

SIBIU. Inspectoratul Şcolar a solicitat şcolilor din judeţ situaţii referitoare la programul „Laptele şi cornul”, în urma sesizărilor că noua firmă distribuitoare nu îşi îndeplineşte obligaţiile.

SUCEAVA. Peste 100 de profesori au fost recompensaţi de Ziua Internaţională a Învăţătorului cu diplome şi premii de câte 500 de lei.

TELEORMAN. Poliţiştii din judeţ au declanşat ieri acţiuni speciale de supraveghere, îndrumare şi control în trafic a tuturor autovehiculelor de transport marfă. 

TIMIŞ. Aproximativ 30 de jandarmi şi-au dat demisia în ultimele luni de la Jandarmeria Timişoara din cauza salariilor mici şi a programului supraîncărcat.

TULCEA. Începând de ieri, traficul feroviar între localităţile Tulcea şi Medgidia a fost închis, din cauza lucrărilor la terasament, pentru o perioadă nedeterminată. Călătorii afectaţi vor fi transportaţi cu microbuze care vor avea acelaşi orar cu trenurile suspendate şi vor putea folosi legitimaţiile de călătorie eliberate de CFR.

VASLUI. O femeie de 58 de ani, din Zorleni, a murit în drum spre spital deoarece ambulanţa care a transportat-o nu avea niciun cadru medical de urgenţă.

VÂLCEA. Un bărbat de 31 de ani din Râmnicu Vâlcea a vrut să se arunce duminică de pe un bloc cu patru etaje. După două ore de discuţii, el a coborât şi a fost dus la spital.

VRANCEA. O femeie de 57 de ani cu grave probleme psihice a fost dată afară din Spitalul de Boli Neuropsihice şi lăsată la uşa unei rude sărace în vârstă de 86 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite