Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Ieri a fost semnat contractul de reabilitare a Drumului Judeţean Aiud  - Buru. Bugetul lucrărilor este de 27,7 milioane de lei. ARAD. Ședinţa cenaclului literar al Uniunii

ALBA. Ieri a fost semnat contractul de reabilitare a Drumului Judeţean Aiud  - Buru. Bugetul lucrărilor este de 27,7 milioane de lei.

ARAD. Ședinţa cenaclului literar al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Arad, va avea loc azi, de la ora 17.00, la Casa de Cultură din municipiu.

ARGEȘ. În cadrul ,,Sărbătorii Recoltei” vor fi prezentate duminică, la Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii din Goleşti, expoziţii cu vânzare de fructe, legume şi preparate tradiţionale din carne.

BACĂU. Din cei 12.000 de şomeri înregistraţi oficial în judeţ, doar 4.552 mai primesc indemnizaţiile de şomaj. Restul au depăşit perioada de 15 luni în care aveau dreptul la acest ajutor.

BIHOR. Secţiile Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” din Oradea vor fi deschise şi sâmbăta, între orele 9-13, începând din weekend.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Spectacolul pe care Teatrul Balşoi din Moscova trebuia să-l susţină azi la Centrul Municipal de Cultură din Bistriţa a fost amânat fiindcă s-au vândut doar 100 de bilete.

BOTOSANI. Elevii din comunele Copalău şi Coşula vor continua să facă naveta pe jos pentru a ajunge la şcoală, deşi primăriile din cele două localităţi au primit microbuze pentru transportul lor. Autorităţile din Coşula nu au bani pentru alimentarea cu motorină a microbuzului şcolar, iar în comuna Copalău nu există şofer.

BRAȘOV. Consiliul Judeţean a aprobat alocarea a 1,5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de consolidare, reabilitare, modernizare şi dotare a Spitalului Clinic de Urgenţă Braşov.

BUZĂU. Încăierarea dintre două găşti de cartier, marţi noaptea, pe un bulevard din municipiul Buzău, s-a soldat cu doi răniţi şi cu pagube materiale de peste 1.000 de lei.

CARAȘ-SEVERIN. 100 de copii de la o grădiniţă din Reşiţa vor fi evacuaţi în cel mult două zile, fiindcă proprietarul doreşte să utilizeze clădirea în scopuri comerciale.

CĂLĂRAȘI. Șoferii autovehiculelor care transportă marfă vor fi verificaţi în trafic de către poliţiştii din judeţ dacă respectă reglementările în vigoare.

CLUJ. Consiliul Judeţean aşteaptă azi expertiza tehnică pentru demolarea stadionului „Ion Moina”. Pasul următor este licitarea demolării.

CONSTANŢA. Primăria Constanţa va amplasa un ecran uriaş în Piaţa Ovidiu pentru vizionarea meciului România-Franţa de sâmbătă.

COVASNA. Locuitorii din Întorsura Buzăului, unul dintre polii frigului din România, plătesc printre cele mai scăzute preţuri pentru energia termică, 87,4 lei/gigacalorie.

DÂMBOVIŢA. Muzeul Poliţiei Române din Târgovişte a fost vizitat de la începutul anului, potrivit “Ziarului de Dâmboviţa”, de 1.733 de persoane, interesate de expoziţii cu Râmaru şi Terente. 7:

DOLJ. Consiliul Judeţean a inaugurat ieri, în localitatea Bâlta, un pod care face legătura între Filiaşi şi Argetoaia. 7

GALAŢI. Un gălăţean a pescuit în Dunăre un somn în greutate de 105 kilograme, lung de peste doi metri. Este cea mai mare captură din judeţ în 2008.

GIURGIU. Cea mai mică pensie din judeţ este de 10 lei, primită de urmaşul unui lucrător CAP, iar cea mai mare este de 7.200 de lei, încasată de un fost judecător.

GORJ. Angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă au descoperit luna trecută 21 de persoane angajate fără forme legale şi au amendat firmele respective cu 70.000 de lei.

HARGHITA. 59 de copii au fost abandonaţi în spitalele din judeţ, de la începutul anului. Dintre aceştia, 23 au fost luaţi până la urmă de familie, 33 au ajuns în grija asistenţilor maternali, iar trei cazuri nu au fost rezolvate.

HUNEDOARA. Peste 1.500 de persoane din judeţ au solicitat Direcţiei Finanţelor Publice restituirea diferenţei dintre taxa de primă înmatriculare şi cea de poluare.

IALOMIŢA.
Ultimele două tronsoane ale drumului judeţean 201A, care face legătura între Urziceni şi Prahova, vor fi modernizate integral. Valoarea investiţiei va fi de 32 milioane de lei.

IAȘI. Spitalele ieşene vor primi, până la data alegerilor, 16 ambulanţe care vor fi folosite exclusiv pentru transportul pacienţilor între spitale.

ILFOV. English Village este un ansamblu de locuinţe care va fi construit în Comuna Clinceni. În prima fază a proiectului vor fi ridicate 110 unităţi locative.

MARAMUREŞ. Edilii Băii Mari vor să desfiinţeze târgul auto din localitate. Administratorii acestuia vor fi chemaţi mâine la discuţii pentru a se stabili condiţiile eliberării terenului.

MEHEDINŢI. Primăria Drobeta-Turnu Severin a predat zilele trecute amplasamentul din zona Aluniş pe care se vor construi trei blocuri ANL, cu 172 de locuinţe.

MUREŞ. Primăria Târnăveni a înaintat la DNA o plângere penală împotriva fostului primar Octavian Popa, legată de contractul încheiat cu firma de transport public.

NEAMŢ. Reprezentanţii regiei locale de apă-canal au chemat la negocieri, pentru a-şi recupera banii, 75 de familii de rromi din Roman care le datorează aproape 75.000 de lei.

OLT. Consilierii municipali din Slatina au aprobat încheierea unui parteneriat între Primăria Slatina şi Pirelli Tyres, în vederea reabilitării unui stadion de fotbal şi a unor anexe ale acestuia, care vor fi folosite de tineri în scopuri sportive şi recreative. Proiectul prevede practicarea fotba-lului ca instrument de integrare socială a copiilor din toate mediile sociale.

PRAHOVA. Harry Tavitian şi Cserey Csaba vor susţine azi concertul „De la blues la etnojazz”, la Casa de Cultură din Vălenii de Munte, de la ora 19.00.

SATU MARE. Conform evidenţelor Serviciului de Taxe şi Impozite din Primăria Carei, în acest oraş gradul de plată a amenzilor este de doar 2%.

SĂLAJ. Ghişeele Serviciului Impozite şi Taxe Locale Zalău vor fi închise mâine şi poimâine. Plăţile se pot efectua la oficiile poştale.

SIBIU. Au început lucrările de demolare a cinematografului Pacea, din centrul istoric al Sibiului. În locul lui va fi construit un mall.

SUCEAVA. Ca urmare a temperaturilor scăzute din ultima perioadă, începând de ieri, sucevenii primesc căldură în locuinţe pe durata nopţii.

TELEORMAN. Fermierii din judeţ pot primi un sprijin financiar în valoare de 200 lei/ha pentru terenurile pe care se realizează culturi de toamnă.

TIMIȘ. Doi deţinuţi de la Penitenciarul „Popa Şapcă” din Timişoara s-au înscris la facultate şi sunt studenţi la fără frecvenţă.

TULCEA. Poliţiştii de frontieră din judeţ au descoperit marţi un BMW 530 furat din Italia, dat în urmărire internaţională prin Interpol.

VASLUI. Spitalul de Urgenţă “Elena Beldiman” din Bârlad publică de săptămâna aceasta ziarul “Urgenţă 100+”. Bilunarul este distribuit gratuit.

VÂLCEA. Spitalul de Obstetrică Ginecologie, Spitalul Municipal Drăgăşani şi spitalele orăşeneşti Horezu şi Brezoi au folosit aţă chirurgicală nesterilă din China. Nu a fost semnalat niciun caz de îmbolnăvire.

VRANCEA. Zeci de elevi din şcolile din judeţ refuză gustarea din programul “Cornul şi laptele”. Motivul: cornul a fost înlocuit cu biscuiţi, iar laptele, cu caşcaval foarte sărat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite