Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Un bărbat de 61 de ani a fost găsit mort în zăpada de 15 centimetri căzută de curând în Munţii Sebeşului. Bărbatul a murit de frig, după un atac de epilepsie. ARAD. Mâine se

ALBA. Un bărbat de 61 de ani a fost găsit mort în zăpada de 15 centimetri căzută de curând în Munţii Sebeşului. Bărbatul a murit de frig, după un atac de epilepsie.

ARAD. Mâine se deschide Târgul de Fitness şi Înfrumuseţare, unde expun saloane de profil şi cluburi de întreţinere şi sport. Programul este între 10.00 şi 20.00, iar un bilet costă doi lei.

ARGEŞ. În luna septembrie s-au angajat cu forme legale 5.525 de argeşeni, cifră ce reprezintă un record faţă de celelalte luni ale anului.

BACĂU. Moaştele Sfântului Nifon, patriarhul Constantino­polului, vor ajunge astăzi la Oneşti, cu ocazia sărbătoririi a 600 de ani de atestare documentară a Episcopiei.

BIHOR. În perioada 10-19 octombrie, trupa de circ acvatic Belucci se va afla în Oradea. Spectacolele au loc, astăzi şi în weekend, de la orele 16.00 şi 18.15.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Ultimele statistici indică o rată a şomajului în judeţ de doar 2,24%. De la începutul anului, au fost încadraţi în muncă peste 8.000 de bistriţeni.

BOTOŞANI. Sorin Alin Verincianu (21 de ani), din Dorohoi, este judecat pentru că a încercat să şantajeze mai multe personalităţi locale pretinzând că este jurnalist şi că deţine înregistrări compromiţătoare cu acestea.

BRAŞOV. Comuna Hălchiu va fi racordată la reţeaua judeţeană de apă-canal, investiţia urmând să se ridice la 800.000 de euro.

BRĂILA. Duminică se desfăşoară la Brăila prima ediţie a Festivalului Peştelui, în cadrul căruia vor avea loc concursuri de pescuit, degustări de peşte şi concerte.

BUZĂU. În primele nouă luni ale anului 2008, poliţiştii din judeţ au reţinut peste 60 de urmăriţi local sau general.

CARAŞ-SEVERIN. La Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa a fost lansat ieri, în colaborare cu Primăria Veliko Gradiste din Serbia, proiectul turistic “Între Baba Caia şi nestematele pământului”.

CĂLĂRAŞI. Tarifele de feribot la Punctul de Trecere a Frontierei Călăraşi – Silistra s-au redus, la 7 euro pentru un autoturism şi 70 de euro pentru o maşină de mare tonaj.

CLUJ. Câteva producţii de scurtmetraj, realizate de cineaşti europeni, vor fi proiectate azi de la ora 19.00, la cinematograful Victoria.

CONSTANŢA. Primăria Năvodari organizează în weekend „Zilele Recoltei“. Autorităţile locale au pregătit un festin cu 10.000 de sarmale şi 600 de litri de vin fiert.

COVASNA. 17 blocuri din municipiul Sfântu Gheorghe au fost reabilitate termic în acest an. Lucrările au costat 3,9 milioane de lei.

DÂMBOVIŢA. Reprezentanţii Primăriei Târgovişte au montat experimental, în zona Parcului Mitropoliei, cinci dispozitive cu ultrasunete destinate alungării ciorilor.

DOLJ. Persoanele fizice din judeţ îşi pot plăti, începând de ieri, obligaţiile fiscale prin card bancar emis de orice bancă din România.

GALAŢI. Ana Veleşco, studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice din Galaţi, a obţinut locul trei la concursul de frumuseţe “Global Beauty Queen”, care s-a desfăşurat în China.

GIURGIU. Un copil de un an şi jumătate din comuna Gogoşari a murit, joi noaptea, după ce a înghiţit insecticid în timp ce se juca.

GORJ. Peste o sută de dascăli din judeţ vor participa la mitingul de protest organizat la Bucureşti pe 15 octombrie.

HARGHITA. Poliţiştii au reţinut miercuri seară şase bărbaţi care tăiau ilegal arbori în zona Topliţa. Prejudiciul a fost estimat la 87.000 de lei.

HUNEDOARA. Minerii din Valea Jiului ar putea beneficia de o creştere a sporului de periculozitate de la 500 la 540 de lei, în urma negocierilor dintre liderii sindicali şi ministrul Economiei.

IALOMIŢA. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au verificat săptămâna aceasta 15 benzinării din judeţ şi au dat amenzi de peste 15.000 de lei.

IAŞI. Apartamentul unei bătrâne din municipiul Iaşi a fost scos la licitaţie săptămâna aceasta pentru că femeia nu şi-a achitat factura la telefon. Potrivit “Ziarului de Iaşi”, pensionara a vrut să ajute o cunoştinţă, punându-i la dispoziţie postul său telefonic. După aceea, persoana ajutată  „a uitat” să plătească factura.

ILFOV. Cu ocazia Zilelor Oraşului Buftea, sâmbătă vor fi gătite 5.000 de sarmale, într-o oală cu diametrul de doi metri.

MARAMUREŞ. Poliţiştii au verificat ieri aproape 200 de apartamente de la periferia oraşului Baia Mare, pentru depistarea celor care locuiesc fără forme legale.

MEHEDINŢI. Pentru a ajuta la construcţia catedralei din centrul Severinului, jandarmii din judeţ au donat 7.000 de lei, iar primăria municipiului,  cu 300.000 de lei.

MUREŞ. Membrii Asociaţiei Naţionale a Detectivilor din România se strâng astăzi la Business Hotel din Târgu Mureş pentru a-şi alege noua conducere.

NEAMŢ. Anton Chertic, din comuna Dumbrava Roşie, a fost imobilizat când încerca să-şi dea foc în incinta primăriei, deoarece nu i s-a eliberat la timp un act.

OLT. Şase oameni, printre care şi un băieţel de trei ani, au ajuns la spital miercuri, după ce autoturismele în care se aflau s-au ciocnit frontal la intrarea în oraşul Balş.

PRAHOVA. 12 familii din Bărcăneşti, expropriate pentru a face loc Autostrăzii Bucureşti-Braşov, au primit, marţi, procesele-verbale de punere în posesie pentru terenurile acordate drept despăgubire.

SATU MARE. 150 de şcoli vor primi, începând cu data de 17 octombrie 2008, calculatoare de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Fiecare liceu sau grup şcolar din mediul urban va primi câte 26 de computere, iar şcolile din mediul rural vor primi mai puţine, în funcţie de numărul de elevi. Până la sfârşitul anului, toate şcolile din judeţ vor avea calculatoare.

SĂLAJ. 4.800 de taloane pentru analize gratuite vor fi distribuite în perioada următoare locuitorilor din Zalău care nu le-au primit încă.

SIBIU. La finele acestei luni, Pri­măria Sibiu va elabora un pro­iect prin care toate maşinile de vânzare ex­pu­se în parcări vor fi ridicate.

SUCEAVA. Medicii suceveni sunt nemulţumiţi de preţul stabilit de primărie pentru vânzarea cabinetelor. Un metru pătrat a fost evaluat la 1.000 de euro.

TELEORMAN. Întrucât  un echipaj al Poliţiei Rutiere acoperă în 24 de ore circa 200 kilometri de drumuri, şeful Inspectoratului de Poliţie din judeţ a solicitat mărirea efectivelor.

TIMIŞ. Ansamblurile folclorice Szigetköz şi Szeredás din Ungaria concertează astăzi, de la ora 18, la Casa de Cultură din Timişoara. Un bilet costă 10 lei.

TULCEA. Începând cu acest weekend, maşinile parcate neregulamentar în Tulcea vor fi ridicate.

VASLUI. Un dispecer de la Serviciul de Ambulanţă Bârlad va fi concediat fiindcă a răspuns unei solicitări trimiţând o salvare fără cadru medical.

VÂLCEA. Castrul „Buridava Romană”, care datează din anul 103 d.Hr., va fi restaurat cu un milion de lei. Zidurile vor fi refăcute cu nisip, var şi piatră, ca pe vremea romanilor.

VRANCEA. Primăria Focşani şi Consiliul Judeţean Vrancea nu au găsit încă o locaţie pentru organizarea „Festivalului viei şi vinului Bachus”, care ar trebui să aibă loc peste două săptămâni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite