Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Guvernul a alocat ieri 2,2 milioane de lei pentru manifestările dedicate Zilei Naţionale a României şi sărbătoririi a 90 de ani de la Marea Unire, ce vor avea loc pe 1 Decembrie la Alba

ALBA. Guvernul a alocat ieri 2,2 milioane de lei pentru manifestările dedicate Zilei Naţionale a României şi sărbătoririi a 90 de ani de la Marea Unire, ce vor avea loc pe 1 Decembrie la Alba Iulia.

ARAD. Traficul se desfăşoară dificil pe DN 7, Arad-Deva, din cauza lucrărilor de asfaltare. Singura rută ocolitoare este DN 79, Arad-Oradea.

ARGEŞ. Festivalul Familiei se va desfăşura mâine în Piaţa Revoluţiei din Piteşti, de la ora 18.30. Se vor organiza ­concursuri sportive pentru copii şi spectacole de muzică.

BACĂU. Peste 100 de şoferi solicită zilnic Serviciului Permise din Bacău autorizaţii provizorii de circulaţie pentru maşini second-hand importate.

BIHOR. De Ziua Oradei, duminică de la ora 19.00 au loc concerte Hotel FM, Giulia, Hi-Q în Piaţa Independenţei din municipiu.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Şapte militari sportivi din Divizia 4 Infanterie Gemina s-au clasat ieri pe primul loc la campionatul militar de patrulă desfăşurat în Bistriţa.

BOTOŞANI. Constantin Epureanu, de 48 de ani, din localitatea Dobârceni, a fost ucis în bătaie de un vecin, în urma unui conflict pentru o bucată de pământ.

BRAŞOV. Elevii de clasa a III-a din 20 de şcoli braşovene participă la cursuri despre sursele alternative de energie prin intermediul proiectului ,,Întâlnire cu Energia”.

BRĂILA. Patru hoţi, care au furat opt Dacii şi au spart alte 20 de maşini în ultimul an, au fost prinşi ieri-dimineaţă de poliţiştii comunitari.

BUZĂU. Astăzi, de la ora 10.00, Gabriela Szabo va da startul primei ediţii a Crosului Pensiunilor, în centrul staţiunii Sărata Monteoru. Traseul are şase kilometri.

CARAŞ-SEVERIN. “Sărbătoarea de Toamnă a Forumului Democrat German” are loc astăzi la Casa de Cultură din Bocşa, de la ora 16.00.

CĂLĂRAŞI. Inspectoratul Şcolar Judeţean scoate la concursul din noiembrie 55 de posturi de director şi director şcolar adjunct.

CLUJ. Clubul de Cicloturism Napoca invită azi clujenii la o drumeţie de 50 de kilometri în pădurile Mândra şi Baciu. Se pleacă din gara centrală, la ora 10.00.

CONSTANŢA. Începând de miercuri, RADET va începe efectuarea probelor la instalaţiile de termoficare din municipiul Constanţa.

COVASNA. Muzeul Secuiesc a alocat 11.000 de lei pentru conservarea şi scoaterea scheletului unui dinozaur din cariera de la Racoş, care va fi expus la Muzeul Depresiunii Baraolt. Din giganticul schelet s-a dezgropat până acum mai mult de jumătate, mai rămânând de ridicat capul şi cutia toracică, iar operaţiunea va fi încheiată săptămâna viitoare.

DÂMBOVIŢA. Pomicultorii şi legumicultorii vor primi subvenţii în cuantum de 1.110 lei/ha de la Guvern. Ei trebuie să deţină o suprafaţă de cel puţin 0,25 hectare şi să nu aibă datorii la stat în ultimii doi ani.

DOLJ. Un bărbat de 76 de ani din Işalniţa a murit carbonizat în propria casă. Bătrânul a adormit cu ţigara aprinsă.

GALAŢI. Târgul imobiliar „Casa 360” mai este deschis doar astăzi, la sala „Siderurgistul” din Galaţi. Târgul reuneşte ofertele a peste 50 de dezvoltatori imobiliari.

GIURGIU. Ieri, pe DN 5, transportatorilor comerciali le-au fost aplicate 33 de amenzi în valoare de 30.500 de lei pentru nerespectarea perioadelor de odihnă.

GORJ. Primăria Târgu-Jiu va oferi spre comercializare suvenire cu operele brâncuşiene aflate pe teritoriul municipiului.

HARGHITA. Inspectoratul Şcolar a inaugurat ieri, la Miercurea Ciuc, Centrul de perfecţionare a cadrelor didactice.

HUNEDOARA. Locuitorii municipiului Hunedoara vor plăti cu 60% mai mult pentru transportul local începând de săptămâna viitoare.

IALOMIŢA. Acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere pe raza judeţului vor continua şi în acest sfârşit de săptămână. Bilanţul weekendului trecut: 20 de permise reţinute şi amenzi în valoare de 54.000 de lei.

IAŞI. Un student din Iaşi a ajuns ieri la spital, cu arsuri de gradul II şi III, după ce în apartamentul în care locuia s-a produs o explozie din cauza acumulărilor de gaze.

ILFOV. Patriarhul Daniel va oficia, marţi, slujba Vecerniei la Mănăstirea Samurcăşeşti din comuna Ciorogârla. Tot atunci se va oficia slujba de resfinţire a bisericii mănăstirii, care aniversează 200 de ani de existenţă.

MARAMUREŞ. Pensionarii din judeţ se înghesuie la Casa Judeţeană de Pensii pentru a obţine bilete de tratament pentru luna octombrie. Au fost distribuite deja aproape 300 de bilete.

MEHEDINŢI. Aproximativ 200 de salariaţi de la Combinatul Celrom din Drobeta Turnu-Severin au protestat ieri în curtea fabricii pentru restanţele salariale.

MUREŞ. Finala Campionatului Naţional de Călărie se desfăşoară în weekend, la Baza Hipică din Târgu Mureş.

NEAMŢ. Un medic din comuna Bâra a cerut, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, daune morale de un milion de euro de la stat, pe motiv că acesta încalcă prevederile ordonanţei privind plata medicilor de familie.

OLT. Angajaţii Direcţiei Judeţene de Statistică nu au putut intra ieri în instituţie. Proprietarul clădirii le-a refuzat accesul pe motiv că sunt restanţieri la plata chiriei. După intervenţia prefectului, cele două părţi s-au înţeles, conducerea instituţiei obligându-se să achite datoria de 4.000 de lei în termen de 30 de zile.

PRAHOVA. Edilii au decis ca mâine locuitorii din Câmpina să participe la o curăţenie generală, pe domeniul public şi în jurul blocurilor, începând de la ora 10.00.

SATU MARE. Vânătorii din judeţ mai au de împuşcat 350 de vulpi, incluse în programul de monitorizare a turbării. Ei au amplasat în acest scop, zilele trecute, 1.200 de momeli.

SĂLAJ. Consiliul Judeţean a decis ieri ca iluminatul public din localitatea Popeni să fie extins, astfel încât să cuprindă şi 25 de locuinţe construite de rromi în ultimii ani.

SIBIU. Experţii Băncii Mondiale au dat ieri undă verde proiectului „Centura ocolitoare a Mediaşului”. Şoseaua se va întinde pe 8,5 kilometri şi va costa 22.308.694 euro.

SUCEAVA. Un centru de informare turistică, ale cărui costuri totale se ridică la 1,2 milioane de euro, se va construi în judeţ în lunile ce urmează.

TELEORMAN. În cadrul forumului cetăţenesc cu tema “Schimbările climatice şi Uniunea Europeană”, care a avut loc ieri la Alexandria, s-a discutat despre împădurirea terenurilor degradate.

TIMIŞ. Doi tineri din Timişoara, acuzaţi că au furat cablu telefonic dintr-un depozit Romtelecom, au fost arestaţi ieri de poliţişti.

TULCEA. Mâine-seară, de la ora 22.00, atmosfera în clubul „Rolion” din Tulcea va fi încălzită de DJ-ul sicilian Rosario Internullo.

VASLUI. 38 de copii din localitatea Coşca învaţă într-o şcoală din chirpici al cărei tavan este susţinut cu scânduri pentru a nu se prăbuşi.

VÂLCEA. Locuinţele a şapte familii din satul Olteţani, comuna Laloşu, riscă să se prăbuşească în apele Olteţului fiindcă lucrările de regularizare a cursului râului au fost sistate săptămâna aceasta.

VRANCEA. Începând de luni, pentru a-şi desfăşura munca în siguranţă, poştaşii din judeţ vor fi dotaţi cu GPS-uri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite