Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Consiliul Local Blaj şi Club Rotary vor construi un parc în zona cartierului Eroilor din oraş. Lucrările vor începe săptămâna viitoare. ARAD. La Clubul copiilor din oraşul Nădlac

ALBA. Consiliul Local Blaj şi Club Rotary vor construi un parc în zona cartierului Eroilor din oraş. Lucrările vor începe săptămâna viitoare.

ARAD. La Clubul copiilor din oraşul Nădlac s-au deschis cercurile de muzică, jocuri logice, construcţii de machete şi muzeologie.

ARGEŞ.
Municipalitatea din Piteşti va concesiona prin licitaţie activitatea de ridicare şi depozitare a maşinilor parcate necorespunzător pe domeniul public.

BACĂU. Universitatea din Bacău va găzdui, în perioada 16-19 octombrie, Conferinţa Naţională de Matematică, la care vor participa şi reprezentanţi din SUA şi Canada.

BIHOR. Pe 16 octombrie va fi inaugurată aripa nouă a Lotus Market, care va găzdui primul hypermarket Carrefour din Oradea.

BISTRIŢA-NĂSĂUD.
Nouă locuitori din centrul istoric al oraşului Bistriţa au hotărât să îşi renoveze faţadele caselor fără a avea autorizaţie din partea celor de la Monumente Istorice. Reprezentanţii municipalităţii au declarat că aceştia pot ajunge la închisoare, lucru valabil şi pentru cei care au schimbat tâmplăria veche a geamurilor cu termopane.

BOTOŞANI.
Tinerii cu dizabilităţi fizice din judeţ se pot înscrie la un curs gratuit, desfăşurat în perioada 6-7 decembrie, care are ca obiectiv înfiinţarea de bloguri personale.

BRAŞOV.  Expoziţia de icoane pe sticlă „Drumul Icoanei” va fi vernisată azi de la ora 11.00, la Biserica Sf. Constantin şi Elena din oraşul Victoria.

BRĂILA.Drumul Naţional 23, Brăila-Focşani, cunoscut ca “Şoseaua morţii”, a intrat în reparaţii de săptămâna trecută, între Latinu şi Brăila.

BUZĂU. Avicola Buzău va garanta, cu o fermă şi terenul aferent, un credit de 3,6 milioane de euro contractat de Atena Development, firmă controlată de aceiaşi acţionari.

CARAŞ-SEVERIN. Deşi are datorii de 67 de milioane de lei către bănci, societăţi comerciale şi alţi furnizori, Primăria Reşiţa a făcut un împrumut de 14 milioane de lei.

CĂLĂRAŞI. Persoanele care solicită eliberarea cardurilor europene de sănătate le vor primi la domiciliu, prin intermediul unei firme de curierat rapid.

CLUJ. Medicii rezidenţi şi studenţii Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca vor organiza miercuri, de la ora 14.00, un miting de protest, nemulţumiţi de diminuarea locurilor la rezidenţiat şi de salariile mici.

CONSTANŢA. Mai mulţi deţinuţi de la Secţia Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă au fost evacuaţi din celule ieri, din cauza unui incendiu care a izbucnit în incinta închisorii.

COVASNA.
Un parc de agrement va fi inaugurat la începutul lunii noiembrie la Ozun. Aici vor exista bărci, părculeţ de joacă pentru copii şi o fântână arteziană, iar peste trei ani, un aqua-parc.

DÂMBOVIŢA. Un bărbat de 28 de ani din localitatea Văcăreşti, dispărut de două săptămâni de acasă, a fost găsit ieri, înecat, la barajul Văcăreşti.

DOLJ. În cadrul proiectului „Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale”, mâine va avea loc la Primăria Craiova, de la ora 11.00, întâlnirea „Dezbatere între generaţii”.

GALAŢI. Patinoarul artificial din Galaţi îşi redeschide porţile mâine, după ce a stat închis cinci luni pentru reparaţii.

GIURGIU. Un cetăţean bulgar a fost arestat de autorităţile de frontieră giurgiuvene în timp ce încerca să intre în ţară cu un autoturism furat din Germania.

GORJ. Numărul şomerilor înregistraţi în judeţ, în septembrie, a fost de 8.525, în creştere faţă de luna anterioară cu 696 de persoane.

HARGHITA. Consiliul Judeţean a depus săptămâna trecută 17 proiecte, pentru tot atâtea localităţi propuse pentru extinderea sau realizarea unor reţele de alimentare cu energie electrică. Investiţiile necesare acestor lucrări se ridică la peste 17 milioane de lei şi vor fi acordate prin intermediul programului naţional  „Electrificare 2007-2009”.

HUNEDOARA. Un bărbat de 41 de ani din Deva este cercetat pentru deţinere fără drept a trei pistoale cu glonţ.

IALOMIŢA. Pentru reducerea violenţei în şcoli şi disciplinarea elevilor, toate unităţile de învăţământ din judeţ vor fi dotate cu camere de luat vederi.

IAŞI.Astăzi de la ora 19.00, în Piaţa Unirii, locuitorii Iaşiului pot urmări piesa de teatru “Apus de soare”. De la ora 21.30, tot acolo, va concerta formaţia Zdob şi Zdub.

ILFOV. Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a promis locuitorilor din Buftea, că se va implica personal pentru reluarea transportului RATB în localităţile limitrofe Bucureştiului.

MARAMUREŞ. Câini de diferite rase omologate de Federaţia Chinologică Internaţională vor participa la o expoziţie canină organizată la Baia Mare în zilele de 18 şi 19 octombrie.

MEHEDINŢI.  În dosarul în care mai mulţi rromi din Strehaia au livrat pământ în loc de cărbune sunt cercetaţi penal şi angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare.

MUREŞ. Aeroportul Transilvania va fi închis între 14 şi 18 octombrie pentru efectuarea unor reparaţii pe pistă. Vor fi anulate trei curse ale companiei aeriene Wizzair şi câte cinci curse Malev şi Tarom.

NEAMŢ. Locuitorii din Piatra-Neamţ îşi vor putea face cumpărăturile la primul mall din judeţ, finanţat de primărie cu câteva milioane de euro, începând din 8 noiembrie.

OLT. Colegiul Naţional „Ioniţă Asan“ din Caracal a sărbătorit ieri 120 de ani de existenţă, eveniment la care au participat foşti absolvenţi, printre care şi omul de afaceri George Constantin Păunescu.

PRAHOVA. A treia ediţie a Sărbătorii Toamnei are loc azi în comuna Vadu Săpat. Participanţii vor degusta mici, pastramă, must şi ţuică.

SATU MARE. Discoteca Video Bar din Carei a fost închisă, săptămâna trecută, din cauza clienţilor scandalagii care îi deranjau pe vecini.

SĂLAJ.
O nouă ediţie a Cupei Sălaj la arte marţiale va fi organizată la Şimleu Silvaniei pe 26 octombrie, în sala de sport a Colegiului Naţional „Iuliu Maniu”.

SIBIU.
Până la sfârşitul lunii, expoziţia „Geme de la relicvariul Sfintei Elisabeta din Marburg” poate fi vizitată la Biblioteca Astra din Sibiu. Programul este de luni până vineri, între orele 8.00 şi 20.00.

SUCEAVA.
Din 2009, gunoiul din municipiul Suceava va fi transportat la 25 de kilometri depărtare, într-o groapă de deşeuri ce se va da în folosinţă la Fălticeni.

TELEORMAN. La seminarul “Limbă, obiceiuri, tradiţii”, organizat ieri la Alexandria, au participat şi cadre didactice din ţări în care există şcoli cu predare în limba română.

TIMIŞ.  Anca Parghel cântă azi la Festivalul Dramaturgiei Româneşti. Concertul are loc pe scena Teatrului Naţional din Timişoara şi începe la ora 21.00. 7

TULCEA.
Ieri după-amiază, 14 deţinuţi au participat la un meci de minifotbal în Sala Clubului Sportiv Şcolar din Tulcea, în cadrul programului naţional de resocializare a persoanelor private de libertate.

VASLUI. Începând de mâine, din lipsă de spaţiu, elevii de la Grupul Şcolar de Arte şi Meserii din Bârlad vor face orele de sport în hala unei foste fabrici de încălţăminte.

VÂLCEA.
800 de elevi din Râmnicu Vâlcea au participat vineri la „Crosul sănătăţii”, pentru a demonstra că mişcarea e cea mai bună alegere pentru a fi sănătoşi. 

VRANCEA.
Un copil de nouă ani din Dumitreşti care suferă de autism nu a primit tratament gratuit deoarece a fost dus la medic de tatăl vitreg şi nu de cel biologic, relevă „Monitorul de Vrancea“.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite