Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. În niciun oficiu poştal din judeţ nu se găsesc timbre judiciare. Angajaţii susţin că Ministerul de Finanţe nu le emite în cantităţi suficiente. ARAD. 41 de parcele de teren, între

ALBA. În niciun oficiu poştal din judeţ nu se găsesc timbre judiciare. Angajaţii susţin că Ministerul de Finanţe nu le emite în cantităţi suficiente.

ARAD. 41 de parcele de teren, între 700 şi 1.000 de metri pătraţi, destinate construcţiei de locuinţe, au fost scoase la licitaţie în comuna Şagu. Preţul de pornire: între 7,5 şi 8,5 euro pe metru pătrat.

ARGEŞ. Cetatea lui Vlad Ţepeş de la Poienari, aflată într-un stadiu avansat de degradare, va fi reabilitată anul acesta, probabil cu fonduri europene.

BACĂU. Pe 17 octombrie se va organiza, în Bacău, o Bursă a locurilor de muncă pentru tinerii care au beneficiat de protecţie socială în centre de ocrotire şi care sunt în curs de părăsire a lor. 

BIHOR. Cele 14 fundaţii reunite în coaliţia STRONG oferă ajutor social, meditaţii, îngrijire la domiciliu şi asistenţă pentru persoanele vârstnice sau cu handicap.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Salvamontiştii au început să pregătească pentru iarnă cele două refugii din judeţ: Bistriciorul din Munţii Călimani şi Curăţel din Munţii Rodnei.

BOTOŞANI. Secţia de Artă a Muzeului Judeţean s-a redeschis după 12 ani. Conducerea muzeului a închiriat un spaţiu în Centrul Vechi al Botoşaniului cu 1.000 de euro lunar.

BRAŞOV. Patru sute de mii de lei au fost cheltuiţi din banii publici în cazul Elodiei Ghinescu, avocata dispărută.  Dosarul conţine 20.000 de file, au fost investigate peste 1.000 de persoane şi audiate alte 300. Rezultat: zero.

BRĂILA. Proprietarii magazinelor de pe strada Mihai Eminescu din Brăila s-au plâns primarului că dau faliment din cauza nesfârşitelor lucrări de reabilitare a străzii.

BUZĂU. La Năeni, unde există cea mai veche carieră de piatră, exploatată de pe vremea dacilor, a avut loc ieri prima ediţie a festivalului folcloric “Glasul Pietrei”.

CARAŞ-SEVERIN. Potrivit primarului din Reşiţa, bannerele cu Mihaela Rădulescu goală nu aduc niciun profit municipiului, aşa că vor fi înlocuite cu reclame de interes local care să atragă potenţialii investitorii.

CĂLĂRAŞI. După 80 de ani de existenţă, sala de sport a şcolii din Ulmeni va fi reabilitată. Termen: sfârşitul lunii noiembrie.

CLUJ. Un documentar despre Leonard Cohen, care va rula azi, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, marchează începutul “Transilvania Jazz Festival”.

CONSTANŢA. Stagiunea de toamnă a Teatrului de Stat din Constanţa va debuta pe 17 octombrie cu premiera piesei „Terorism“, în regia lui Felix Alexa.

COVASNA. Un minor de 16 ani, din comuna Bixad, dispărut acum trei luni, a fost găsit de poliţişti lucrând într-o gospodărie din Miercurea-Ciuc.

DÂMBOVIŢA. Un bărbat de 48 de ani a fost găsit mort, ieri, în faţa unui bloc din Târgovişte, având răni în zona gâtului şi a inimii. Deocamdată nu se ştie dacă e vorba despre omor sau sinucidere.

DOLJ. Direcţia Judeţeană pentru Tineret a început programul “Oltenia Star”, destinat  descoperirii liceenilor talentaţi. Concursul este structurat pe trei secţiuni: artă plastică, muzică şi poezie.

GALAŢI. Dacă administraţia Arcelor Mittal nu acceptă azi începerea negocierilor de la salariul minim de 1.300 de lei, sindicaliştii vor declanşa conflictul de muncă.

GIURGIU. Un bărbat din comuna Cosoba este cercetat fiindcă şi-a declarat autoturismul furat pentru a beneficia de prima de asigurare. De fapt, circulând sub influenţa alcoolului, el îşi accidentase maşina.

GORJ. Caii fără stăpân găsiţi în Târgu-Jiu vor fi donaţi ţăranilor care vor să-i ia spre îngrijire sau vor fi duşi la abatorul din Teleorman, unde vor fi transformaţi în salam destinat exportului în Belgia.

HARGHITA. Agricultorii din judeţ sunt nemulţumiţi de preţul mic, de 55 de bani/kg, la achiziţia de cartofi. La piaţă, intermediarii vând cartofii cu 1,5 lei/kg.

HUNEDOARA. Patru panouri electronice de informare a populaţiei cu privire la calitatea aerului au fost instalate în judeţ, în locuri considerate reprezentative din punctul de vedere al poluării.

IALOMIŢA. Fostul aerodrom militar din Alexeni ar putea fi transformat, în următorii 7-10 ani, într-un aeroport pentru cursele low-cost.

ILFOV. Conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la sfârşitul lunii septembrie, în judeţ a fost înregistrată cea mai mică rată a şomajului din România: 1,2%. Pentru ilfovenii care îşi caută un loc de muncă, în evidenţele Agenţiei sunt înregistrate, pentru intervalul 9-16 octombrie, 225 de locuri de muncă vacante.

MARAMUREŞ. Doar 25 de producători agricoli şi-au expus marfa în Piaţa Revoluţiei din Baia Mare, cu ocazia Zilelor Recoltei organizate în weekend.

MEHEDINŢI. De la începutul acestei săptămâni, întreg municipiul Mehedinţi va beneficia de apă caldă menajeră, după sistarea parţială cauzată de lucrări de reabilitare a reţelei.

MUREŞ. Primul spital privat de oncologie din ţară, Nova Vita San, a fost inaugurat în weekend la Târgu Mureş. Investiţia a fost de două milioane de euro.

NEAMŢ. În urmă cu câteva zile, rămăşiţele a patru persoane îngropate în cimitirul din satul Dăneşti, din comuna Girov, au fost deshumate şi aruncate în albia râului Cracău. Acum, rudele celor decedaţi îi cer socoteală preotului din sat, care se pare că le-ar fi dat voie lucrătorilor din cimitir să arunce osemintele dezgropate.

OLT. Inspectoratul Şcolar Judeţean demarează astăzi o serie de verificări la 21 de şcoli şi la palatele şi cluburile elevilor.

PRAHOVA. Transportul cu telegondola din Sinaia a fost întrerupt, pentru trei săptămâni, din cauza unor lucrări de modernizare.

SATU MARE. 11 localităţi din zona Livada au primit zilele trecute o autospecială şi 17.000 de pubele pentru gunoi. Investiţia a fost de 141.000 de euro.

SĂLAJ. Centrul antidrog Sălaj începe săptămâna aceasta un proiect orientat spre pacienţii secţiilor de pneumologie din oraş, care vor fi informaţi asupra riscurilor şi consecinţelor fumatului.

SIBIU. Circulaţia pe Transfăgărăşan, închisă în urmă cu o săptămână, a fost reluată. Traficul se desfăşoară însă în condiţii de iarnă şi există riscul producerii de avalanşe

SUCEAVA. Un tânăr de 22 de ani din Suceava şi-a recuperat taxa de înmatriculare în instanţă reprezentându-se singur. Andrei Stan este student în anul al III-lea la Drept.

TELEORMAN. Un şofer în vârstă de 58 de ani din oraşul Zimnicea a decedat ieri în apropierea localităţii Drăgăneşti Vlaşca, după ce s-a răsturnat cu autoturismul în şanţ.

TIMIŞ. Numărul de şomeri din judeţ a înregistrat în septembrie cea mai mare scădere din ţară. Peste 300 de timişoreni şi-au găsit un loc de muncă, iar rata şomajului a fost de 3,4%. 7

TULCEA. Trei români, condamnaţi pentru mai multe furturi pe teritoriul Franţei, au fost arestaţi la Tulcea.

VASLUI. Copiii din comuna Zorleni au de câteva zile două parcuri de joacă, amenajate datorită unei sponsorizări făcute de Fundaţia “Aris”.

VÂLCEA. O Dacia Logan şi un VW Jetta au fost incendiate în Râmnicu Vâlcea, de persoane neidentificate, sâmbătă noaptea.

VRANCEA. Expoziţia “Zilele covorului românesc” este deschisă în centrul Focşaniului până pe 18 octombrie.
Vizitatorii pot cumpăra covoare la preţuri reduse.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite