Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. 15 agenţi de la Poliţia Rutieră au donat, ieri, sânge pentru victimele de pe şosele. Rezerva de sânge s-a epuizat ca urmare a numărului mare de accidente pe DN1 şi DN7. ARAD.

ALBA. 15 agenţi de la Poliţia Rutieră au donat, ieri, sânge pentru victimele de pe şosele. Rezerva de sânge s-a epuizat ca urmare a numărului mare de accidente pe DN1 şi DN7.

ARAD. Primăria Şicula îi aşteaptă pe cei care au solicitat terenuri în baza Legii 247/2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, să-şi ridice titlurile de proprietate.

ARGEŞ. Opt service-uri auto din Argeş au fost sancţionate de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor pentru că prestau servicii neautorizate de RAR.

BACĂU. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bacău reînfiinţează administraţia financiară din comuna Parincea. 7

BIHOR. Pista Aeroportului Oradea va fi modernizată şi extinsă la 2.050 de metri. Companiile de transport low-cost vor putea astfel să folosească acest aeroport.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Echipa de fotbal Gloria Bistriţa va beneficia de instalaţia nocturnă abia în retur, pentru că aceasta nu a fost încă omologată.

BOTOŞANI. Un bărbat în vârstă de 50 de ani a decedat duminică la o nuntă în localitatea Baisa. El a făcut stop cardio-respirator.

BRAŞOV. CET Braşov va livra agent termic doar la 10.000 de apartamente dintr-un total de 33.000. Locatarii refuză să încheie contracte cu CET pe motiv că li se impun clauze abuzive.

BRĂILA. Doi minori de 16 ani s-au ales cu dosare penale, pentru că au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis.

BUZĂU. Un bărbat de 58 de ani din localitatea Puieşti, acuzat că a încercat să întreţină relaţii sexuale cu o fată de 12 ani, a fost reţinut.

CARAŞ-SEVERIN. O delegaţie de voluntari elveţieni va sprijini realizarea unui atelier de mecanică la Grupul Şcolar Forestier din municipiul Caransebeş.

CĂLĂRAŞI. Autorităţile locale din Călăraşi vor repartiza oficial, azi şi mâine, cele 17 microbuze şcolare destinate transportului elevilor.

CLUJ. Ansamblul franco-român „Le baroque nomade” susţine astăzi, începând de la ora 19.00, un spectacol la Opera Română din Cluj-Napoca. Concertul îmbină muzica şi dansurile de la înaltele curţi europene cu muzica tradiţională românească, maghiară, germană şi ţigănească de acum 400 de ani. Intrarea este liberă.

CONSTANŢA. Locuitorii din staţiunile Neptun şi Olimp plătesc din această lună la jumătate biletul de călătorie pe traseul Olimp - Mangalia, respectiv 1,5 lei.

COVASNA. Mai puţin de un sfert dintre candidaţii la obţinerea unui permis de conducere sunt declaraţi admişi. Poliţiştii dau vina pe instructori.

DÂMBOVIŢA. Aproximativ 60 de locuitori din comuna Potlogi au pichetat, ieri, sediul primăriei, reclamând că locuinţele lor sunt distruse din cauza camioanelor de mare tonaj care trec prin zonă.

GALAŢI. În primele nouă luni ale anului, la Galaţi au fost săvârşite 506 infracţiuni de stradă, majoritatea în mediul urban.

GIURGIU. O treime dintre locuitorii judeţului au primit deja ajutoare constând în făină şi zahăr, acordate din fonduri europene persoanelor defavorizate.

GORJ. Societatea Naţională a Lignitului Oltenia a realizat doar 80% din cantitatea de cărbune programată, cea mai mică producţie fiind în Motru.

HARGHITA. Sute de elevi din judeţ participă la cursuri de educaţie ecologică organizate de Agenţia Judeţeană de Protecţia Mediului.

HUNEDOARA. Peste 80 de persoane care lucrează în companii de prelucrare a lemnului vor primi diplome de calificare recunoscute la nivel european.

IALOMIŢA. Fermierii din judeţ care refuză să îşi vaccineze păsările împotriva pseudopestei aviare vor fi amendaţi de către Direcţia Sanitar-Veterinară.

IAŞI. Pompierii au intervenit ieri pentru a stinge un incendiu provocat de o ţigară lăsată aprinsă, la un club din Iaşi.

ILFOV. Un ilfovean de 22 de ani a accidentat mortal, duminică, un bărbat de 30 de ani, pe Splaiul Unirii din Capitală.

MARAMUREŞ. Noaptea devoratorilor de publicitate va avea loc la Casa de Cultură a sindicatelor din Baia Mare pe 18 octombrie, de la ora 19.00. Biletul costă 30 de lei.

MEHEDINŢI. Un bebeluş de o lună pe care părinţii rromi îl creşteau într-un cort, în comuna Broşteni, a fost luat ieri în plasament de Protecţia Copilului.

MUREŞ. Pensionarii din Sighişoara beneficiază la cerere, începând de ieri, de gratuitate nelimitată la transportul urban de călători în baza unor legitimaţii ce se vizează anual.

NEAMŢ. Şase tineri din Borca sunt cercetaţi pentru că au luat credite de nevoi personale de 30.000 de euro folosind acte false, potrivit “Monitorul de Roman”.

OLT. Licitaţia pentru serviciile de incinerare a deşeurilor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost suspendată, după contestaţia unei firme din Craiova.

PRAHOVA. O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte patru au fost grav rănite într-un accident rutier petrecut duminică noaptea pe DN 1 B, între Ploieşti şi Buzău.

SATU MARE. Primăria Carei plăteşte 12.000 de lei pe lună chirie. Imobilul a fost retrocedat la începutul lunii.

SĂLAJ. 4.000 de locuitori din Zalău au depus, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară, cereri pentru ajutoarele de încălzire.

SIBIU. Ocna Sibiului va deveni primul oraş al judeţului cu o platformă industrială privată. Zona Industrială Ocna Sibiului va fi inaugurată mâine, de la ora 15.00.

SUCEAVA. O familie din satul Cârlibaba a descoperit în propria curte aproape 200 de bombe, grenade şi cartuşe.

TELEORMAN. Spitalul din Videle, proprietate a firmei Petrom, ar putea să revină în reţeaua publică a sistemului de servicii medicale.

TIMIŞ. Primăria Timişoara a declanşat campania de curăţenie generală. Până pe 26 octombrie, timişorenii pot renunţa la electronicele şi electrocasnicele uzate.

TULCEA. Călugării de la Mănăstirea Baltag din Delta Dunării au rămas fără barcă şi unelte de pescuit, fiind depistaţi de inspectorii piscicoli în timp ce braconau.

VASLUI. Patru femei din Bârlad, care au născut gemeni, au depus contestaţii la Direcţia de Muncă şi Solidaritate Socială pentru a primi indemnizaţia de naştere pentru ambii copii.

VÂLCEA. O fată de 15 ani, elevă în clasa a IX-a la liceul din oraşul Călimăneşti, a fost găsită spânzurată în camera de internat, duminică seara, de către pedagog şi de cele trei colege cu care locuia. Minora i-a lăsat mamei sale un bilet de adio în care îi spunea că s-a sinucis din cauza problemelor pe care le avea cu colegele de cameră.

VRANCEA. O sută de cadre didactice din judeţ vor participa în această săptămână la mitingul organizat la Bucureşti pentru a cere creşterea salariilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite