Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Doi câini din rasa Ciobănesc Mioritic din judeţ au obţinut locurile doi şi trei la Campionatul European de la Budapesta, cel mai mare eveniment chinologic de pe continent. ARAD.

ALBA. Doi câini din rasa Ciobănesc Mioritic din judeţ au obţinut locurile doi şi trei la Campionatul European de la Budapesta, cel mai mare eveniment chinologic de pe continent.

ARAD. Intersecţia dintre Calea Victoriei şi Calea Aurel Vlaicu din Arad a fost închisă din cauza lucrărilor. Traficul este deviat prin zona autoservice UTA.

ARGEŞ.
Elevii rromi din judeţ ar putea urma cursuri în limba romani în şcolile unde aceştia sunt majoritari. A început deja selecţia cadrelor didactice din rândul etniei. Criterii: cunoaşterea limbii şi studii medii.

BACĂU.
De sărbătoarea Sfintei Parascheva, băcăuanii au rămas fără jandarmi. Aceştia asigură paza la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

BIHOR.
Maghiarii care susţin examenul pentru permisul de conducere auto vor avea posibilitatea, începând de azi, să completeze un chestionar electronic în limba maternă.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Municipalitatea Bistriţa intenţionează să construiască anul viitor 130 de apartamente destinate chiriaşilor evacuaţi din imobilele naţionalizate.

BOTOŞANI. Aproximativ 14.000 de localnici din mediul rural nu şi-au schimbat încă buletinele de identitate de tip vechi.

BRAŞOV. Primăria a încheiat un contract de asociere cu Sky Parking SRL, prin care se vor amenaja 1.600 de locuri de parcare.

BRĂILA. Basorelieful lui Dobri Voinikov, amplasat în holul teatrului “Maria Filloti” din Brăila, a fost dezvelit ieri, cu ocazia împlinirii a 175 de ani de la naşterea revoluţionarului bulgar.

BUZĂU.
Un tânăr de 25 de ani, din localitatea Vadu Paşii, a fost găsit spânzurat. Anchetatorii nu cunosc încă motivul sinuciderii.

CARAŞ-SEVERIN. Nicio altă persoană, în afara donatorilor obişnuiţi nu a donat sânge la acţiunea intitulată “Gândeşte”, organizată ieri în Reşiţa cu ocazia Zilei Europene a Siguranţei Rutiere.

CĂLĂRAŞI. Contribuabilii din judeţ care nu-şi depun declaraţiile fiscale la două termene de declarare consecutive vor fi declaraţi inactivi.

CLUJ. „Toamna cărţilor” revine în Piaţa Unirii din centrul Clujului. Târgul de carte începe mâine şi va ţine până sâmbătă. Vor fi expuse spre vânzare cărţi greu de găsit în librării sau ediţii rare.

CONSTANŢA. Un tânăr din localitatea Peştera a fost împuşcat în abdomen de către un poliţist din comună după ce, împreună cu un prieten, l-au agresat pe omul legii.

COVASNA.
  Sătulă de sărăcie, o femeie din Sfântu Gheorghe a vrut să-şi omoare fetiţele în vârstă de 4 şi 7 ani. Ea le-a dat acestora pastile antidepresive înainte de culcare şi a vrut să se sinucidă. Înduioşată de fetiţa cea mare, care s-a trezit şi i-a spus că se simte rău, femeia a chemat Salvarea. Protecţia Copilului a preluat cazul.

DÂMBOVIŢA.
Consiliul Judeţean va stabili o taxă pentru maşinile de mare tonaj care tranzitează comuna Potlogi, iar din banii obţinuţi va fi reabilitat drumul din zonă şi se vor acorda despăgubiri locuitorilor cărora traficul greu le-a afectat casele. Peste 100 de persoane protestaseră luni, în faţa primăriei, din această cauză.

DOLJ. Trei poliţişti din oraşul Segarcea au fost înjunghiaţi într-o altercaţie izbucnită la un fast-food de pe bulevardul Nicolae Titulescu din municipiul Craiova. 

GALAŢI. Elevii de la Liceul Emil Racoviţă din Galaţi au refuzat să intre ieri la cursuri în semn de protest că nu pot ieşi pe poarta liceului pentru a-şi cumpăra produse alimentare de tip fast-food.

GIURGIU. 18 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au primit, ieri, din partea Primăriei comunei Daia, certificate de “căsătorie de aur”.

GORJ. În comuna Logreşti, medicii sanitar-veterinari acţionează pentru eliminarea unui focar de rabie descoperit în curtea unui localnic.

HARGHITA. La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Miercurea Ciuc  a fost dat în folosinţă un centru de autoinformare pentru şomeri.

HUNEDOARA.
Combinatul metalurgic ArcelorMittal Hunedoara intenţionează să îşi reducă producţia la jumătate din luna noiembrie, ca urmare a crizei economice mondiale.

IALOMIŢA. Furnizarea apei potabile către locuitorii din Slobozia se va face cu presiune redusă azi şi mâine, ca urmare a lucrărilor la Uzina de Apă a oraşului.

IAŞI. În cadrul campaniei “Şi eu pot salva o viaţă”, liceenii de la “Dimitrie Cantemir” vor învăţa cum să se ferească de accidente când sunt pe scuter.

ILFOV. La Byker’s Club din Otopeni se va desfăşura vineri, de la ora 19.00,  concursul „Mister motociclist”.

MARAMUREŞ.
Varga Izaura, o fetiţă de 13 ani din Baia Mare, a dispărut duminică de acasă. Ca semn particular, ea are o cicatrice în partea stângă a gâtului.

MEHEDINŢI. Aproximativ 50 de locatari ai unui bloc din oraşul Orşova au protestat ieri în faţa primăriei pentru că au fost debranşaţi de la reţeaua de apă din cauza datoriilor.

MUREŞ. Până la jumătatea anului viitor, la Târgu Mureş va fi înfiinţată o bancă de celule şi ţesuturi necesare transplantului.

NEAMŢ. Peste 1.300 de locuitori ai Văii Muntelui îşi vor primi, după ani de aşteptare, terenurile cuvenite pentru că ei sau părinţii lor au luptat pe front.

OLT. Cele aproximativ 50 de familii din cătunul Paris, comuna Optaşi-Măgura, au fost racordaţi, în această săptămână, la reţeaua de apă potabilă.

PRAHOVA. Pârtia de schi de la Cota 1400 la Cota 998, deservită de telegondolă, va deveni funcţională în februarie. Modernizarea a fost necesară pentru că pârtia nu a fost întreţinută. Investiţia s-a ridicat la 800.000 de euro.

SATU MARE.  Cu ocazia aniversării a zece ani de învăţământ în sistemul Step-by-Step, sâmbătă se organizează la Satu Mare simpozionul „Un altfel de predat”.

SĂLAJ. Şase pugiliste de la CSM Armătura Zalău au fost selecţionate în lotul naţional de box feminin. Fetele vor participa în decembrie, la Sofia, la Campionatele Europene de juniori şi tineret.

SIBIU.
Străzile Morilor şi 9 Mai, din Oraşul de Jos al municipiului Sibiu, vor fi închise începând de azi pentru lucrări la reţeaua de gaz.

SUCEAVA. Aproape 200 de preşcolari încep abia astăzi cursurile din cauza finalizării cu întârziere a lucrărilor de modernizare la grădiniţele unde învaţă.

TELEORMAN. Până la sfârşitul anului în curs, pe cele mai aglomerate şosele din judeţ vor fi instalate şapte radare.

TIMIŞ. În cadrul “Zilelor culturii sârbe” are loc astăzi de la ora 18.30, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara, Festivalul de film documentar “Veghea sufletului“. 

TULCEA.
Un bătrân de 86 de ani, din comuna Peceneaga, a fost ucis de un consătean de 79 de ani, din cauza geloziei. :

VASLUI. Până în 2009, locuitorii din Bârlad vor avea un planetarium digital, în valoare de peste 460.000 de euro, amplasat deasupra pavilionului “Marcel Guguianu”.

VÂLCEA. Consiliul Judeţean va verifica toate centrele de plasament şi azilurile de bătrâni, în urma sesizărilor primite de la persoanele asistate care spun că nu primesc mâncare.

VRANCEA. Fiul primarului din comuna Vrâncioaia a murit într-un accident rutier petrecut pe Șoseaua Vrancei. Maşina acestuia a lovit un cal aflat pe partea carosabilă, potrivit “Ziarul de Vrancea”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite