Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Primăria din Alba Iulia a început să demoleze o parte din centralele termice de cartier. Unele vor  fi transformate în sedii sociale. ARAD. A început prima ediţie a festivalului

ALBA. Primăria din Alba Iulia a început să demoleze o parte din centralele termice de cartier. Unele vor  fi transformate în sedii sociale.

ARAD. A început prima ediţie a festivalului Etno-Jazz, care se va desfăşura, până pe 19 octombrie, în Club Taboo şi la Continental Forum (Hotel Continental).

ARGEŞ. În şcolile din judeţ vor avea loc, în perioada următoare, cursuri speciale pentru elevii adepţi ai curentului emo, ţinute de psihoterapeuţi voluntari. Discuţiile interactive între copii şi specialişti vor avea loc în unităţile şcolare în care nu există cabinete psihologice, după un calendar ce urmează să fie stabilit de comun acord cu conducerile şcolilor.

BACĂU. De astăzi, băcăuanii vor primi căldură în apartamente. Măsura a fost luată de conducerea CET ca urmare a prognozei meteo nefavorabile pentru următoarea perioadă.

BIHOR. Organele unei orădence de 53 de ani, aflată în moarte cerebrală, au fost prelevate de medici, ficatul urmând să fie transplantat unei femei, la Clinica Fundeni, iar rinichii unui sportiv, la Cluj.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Un cioban din localitatea Şieu este anchetat de poliţişti, după ce a furat doi cai şi i-a abandonat, legaţi într-o pădure din localitate. Animalele au fost găsite ieri, în stare foarte gravă.

BOTOŞANI.
Autoritatea de Sănătate Publică  a anunţat că numărul afecţiunilor respiratorii s-a dublat în ultima săptămână, ajungându-se la aproape 900 de cazuri. 

BRAŞOV. 14 deţinuţi de la Penitenciarul Codlea au primit ieri diploma care atestă că sunt tâmplari calificaţi.

BRĂILA. Un deţinut al Penitenciarului de Minori şi Tineri Tichileşti susţine că a fost bătut de gardieni. Conducerea instituţiei a deschis o anchetă.

BUZĂU. Poliţia Comunitară din Râmnicu Sărat a scos la concurs zece locuri de muncă pentru persoane  cu vârste între 25 şi 40 de ani.

CARAŞ-SEVERIN.
Un grup de investitori din Azerbaidjan şi Turcia vizitează, azi şi mâine, oraşele Reşiţa, Orav iţa şi Anina pentru a identifica oportunităţi de afaceri.

CĂLĂRAŞI. Doar 600 din cei peste 4.500 de şomeri  luaţi în  evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă beneficiază de ajutorul de şomaj.

CLUJ. Cei mai iscusiţi barmani din ţară s-au întrecut, ieri, la Iulius Mall, în cadrul Concursului Naţional de Barmani. Marele premiu oferit a fost de 2.000 de euro.

CONSTANŢA. RADET  întrerupe furnizarea de apă caldă până la ora 16.00 pe străzile Flămânda şi Petru Vulcan, pentru reabilitarea punctului termic.

COVASNA. Agenţia Naţională pentru Sport va aloca 50.000 de euro pentru amenajarea unui teren de fotbal cu iarbă sintetică şi nocturnă, lângă Sala  Sporturilor din Sfântu Gheorghe.

DÂMBOVIŢA. O femeie în vârstă de 54 de ani, din Târgovişte, a fost înjunghiată, ieri, potrivit Mediafax, în incinta unui magazin alimentar, de un bărbat cu care se certase în stradă.

DOLJ. Nu mai puţin de 2.000 de apartamente din Craiova riscă să nu fie încălzite în această iarnă din cauza datoriilor pe care proprietarii le au la Regia de Termoficare. 

GALAŢI. Doi minori din satul Tămăoani au spart cu pietre geamurile a patru garnituri de tren care circulă pe ruta CFR Galaţi-Bârlad.

GIURGIU. Un cetăţean turc este cercetat penal după ce a fost depistat de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să introducă în ţară mai multe articole de îmbrăcăminte contrafăcute.

GORJ. Potrivit datelor Casei Judeţene de Pensii, cea mai mică pensie din judeţ este de 30 de lei. 

HARGHITA. Persoanele nevoiaşe vor primi astăzi, de Ziua Internaţională a Alimentaţiei, o masă caldă la sediul cantinei de ajutor social din Miercurea Ciuc.

HUNEDOARA. Administraţia locală Petroşani a primit 1,9 milioane de lei din fonduri guvernamentale pentru construcţia a două grădiniţe, care vor fi gata în 2009.

IALOMIŢA. Municipiul Feteşti va avea până la sfârşitul anului un teren de tenis acoperit. 

IAŞI. În judeţul Iaşi, peste 2.400 de femei au fost depistate cu risc de cancer de col uterin. Datele au fost furnizate prin Programul Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate.

ILFOV. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, din cauza condiţiilor climaterice nefavorabile, în regiunea Bucureşti-Ilfov, producţia vegetală a scăzut cu circa 43%.

MARAMUREŞ. Profesorii de la şcolile din Dumbrăviţa, Băseşti şi Coroieni sunt în pericol de a nu-şi primi salariile din cauza încasărilor scăzute la bugetul local.

MEHEDINŢI. Comisarul Valentin Nazare este noul şef al Penitenciarului Drobeta- Turnu Severin. Procurorul Marian Stoica, ieşit la pensie, se va întoarce în magistratură.

MUREŞ. Consiliul Judeţean a solicitat fonduri europene pentru realizarea unui parc auto pentru sporturi cu motor, pe un teren situat la 10 kilometri de Târgu Mureş.

NEAMŢ. O femeie de 29 de ani din Piatra Neamţ caută o familie care să-i adopte băieţelul de doi ani şi jumătate. Din cauza datoriilor de peste 5.000 de lei, femeia a rămas fără locuinţa socială.

OLT. Doar jumătate din locuitorii judeţului Olt şi-au făcut analizele gratuite în cadrul Programului Naţional de Evaluare a Stării de Sănătate a Populaţiei. :

PRAHOVA. Rafinăriile Lukoil şi Petrobrazi au fost amendate de Garda de Mediu cu câte 100 de milioane de lei, pentru poluare.

SATU MARE.  Eduard Dencsak, de 7 ani, a fost diagnosticat cu leucemie acută şi are nevoie de transplant de măduvă osoasă. Operaţia costă 20.000 de euro.

SĂLAJ. Începând cu acest weekend, în fiecare sâmbătă, în Zalău, se deschide o piaţă volantă pe platoul din faţa Prefecturii. Toate produsele vor avea preţ de producător.

SIBIU. Cele mai mari datorii ale unor sibieni la bugetul local se ridică la peste 124.000 de lei, a anunţat, ieri, Primăria Sibiu. Aceşti bani reprezintă datoriile cumulate de numai patru persoane fizice.

SUCEAVA. Un tânăr de 21 de ani, din localitatea Mălini, a murit ieri, după ce se internase la Spitalul din Fălticeni săptămâna trecută pentru o viroză.El a fost externat însă înainte să se însănătoşească. După câteva zile, s-a simţit rău şi a revenit la spital, dar medicii nu l-au mai putut salva. Colegiul Medicilor anchetează cazul.

TELEORMAN.
Cetatea medievală Turnu  ar putea intra în circuitul turistic, anunţă Agerpres.

TIMIŞ. Astăzi începe Festivalul de muzică electronică TM08Base, ediţia a 11-a. Evenimentul, găzduit de Halele Fructus din Timişoara, se încheie în data de 18 octombrie.

TULCEA. Un poliţist de frontieră a fost arestat pentru 29 de zile, pentru că a furat un laptop şi două telefoane mobile dintr-o cameră de hotel. El riscă până la 15 ani de închisoare.

VASLUI. Primăria Vaslui va deschide  pe 1 noiembrie o creşă cu 40 de locuri, amenajată într-un spaţiu al municipalităţii.

VÂLCEA. Opt membri ai unei reţele specializate în trafic de persoane către Spania  au fost reţinuţi de poliţişti, urmând să fie prezentaţi  Tribunalului Vâlcea cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

VRANCEA. 300 de elevi din comuna Ploşcuteni învaţă în casa de cateheză a bisericii catolice. Lucrările de reabilitare a şcolii din comună se vor încheia în ianuarie 2009.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite