Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Medicii din judeţ au tratat în ultima săptămână aproape 1.000 de persoane bolnave de viroză respiratorie şi 400 cu pneumonie. ARAD. Astăzi de la ora 10.00, pe platoul din faţa

ALBA. Medicii din judeţ au tratat în ultima săptămână aproape 1.000 de persoane bolnave de viroză respiratorie şi 400 cu pneumonie.

ARAD. Astăzi de la ora 10.00, pe platoul din faţa Palatului Administrativ Arad, are loc deschiderea Târgului ONG-urilor, în cadrul căruia instituţiile neguvernamentale îşi vor expune proiectele.

ARGEȘ. Concluziile anchetei efectuate cu privire la incendiul de la fabrica de lactate din comuna Brăduleţ, din 3 octombrie, relevă că acesta a fost provocat.

BACĂU. Deşi Spitalul de Pediatrie din Bacău este dotat cu echipament performant, medicii nu pot lucra din cauză că nu există anestezişti.

BIHOR. În Piaţa Independenţei din Oradea se desfăşoară, până duminică, a patra ediţie a German Fest. La eveniment sunt invitate trupele Jukebox şi 13 Band.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. După ce primăria a hotărât scoaterea limitatoarelor de viteză de pe unele artere principale din Bistriţa, un copil de 11 ani a fost accidentat mortal lângă o trecere de pietoni.

BOTOȘANI. Reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din Botoşani se va extinde până la sfârşitul lunii cu jumătate de kilometru.

BRAŞOV. Procesul pentru declararea dispariţiei avocatei Elodia Ghinescu a fost amânat, la cererea apărătorilor familiei acesteia, pentru 27 noiembrie.

BRĂILA. Direcţia Judeţeană de Agricultură şi Dezvoltare Rurală a autorizat în acest an doar 12 producători agricoli care să cultive porumb modificat genetic.

BUZĂU. Patru funcţionari publici din conducerea Regiei Autonome Municipale Buzău au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu şi luare de mită.

CARAŞ-SEVERIN. Consiliul Judeţean este în criză financiară. Angajaţii acestuia îşi vor primi salariile doar dacă vor fi trimişi bani de la guvern.

CĂLĂRAŞI. 25 de persoane din judeţ, cu grave probleme financiare sau de sănătate, vor primi zilele acestea, ca ajutoare, sume cuprinse între 500 şi 3.000 de lei.

CONSTANŢA. Un copil de şase ani, din comuna Ciocârlia, a fost bătut de trei colegi mai mari şi a fost supus la perversiuni sexuale de unul dintre ei, în curtea grădiniţei din localitate.

COVASNA. Singurul diabetolog angajat la Policlinica din Sfântu Gheorghe îngrijeşte peste 5.000 de pacienţi care suferă de această boală.

DÂMBOVIŢA. Un bătrân de 63 de ani care a adormit pe drumul naţional 71, Târgovişte-Bucureşti, a murit călcat de o maşină în noaptea de miercuri spre joi.

DOLJ. Bulevardele Decebal şi Dacia din Craiova vor fi reabilitate şi modernizate cu o investiţie de 44 de milioane de lei, începând din 2009.

GALAŢI. La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi se deschide începând de azi, timp de trei zile, expoziţia „Regina Toamnei - Crizantema”.

GIURGIU. Negocierile cu firma MECHEL pentru privatizarea Societăţii Comerciale Uzina Termoelectrica Giurgiu ar putea fi reluate săptămâna viitoare.

GORJ. În spitalele din judeţ nu există medic neurochirurg şi chirurg plastician. La concursurile organizate pentru ocuparea acestor posturi nu s-a prezentat nimeni.

HARGHITA. Castelul renascentist Lazar, din localitatea Lăzarea, găzduieşte, potrivit Agerpres, cea mai completă colecţie a artelor vizuale din Transilvania, constând în mii de lucrări de artă.

HUNEDOARA.
Începând de azi, inspectorii Primăriei Deva vor verifica dacã în oraş sunt respectate normele legale referitoare la curăţenie.

IALOMIŢA. Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă, mai puţin de 25% dintre angajatorii din judeţ au depus actele pentru majorarea salariului minim brut.

IAŞI. Poliţiştii din Iaşi vor amplasa, până duminică, radare nedetectabile pe arterele principale din oraş.

ILFOV. În comuna Domneşti se construieşte cel mai mare ansamblu rezidenţial din zonă. Denumit “Curtea Domnească”, acesta va cuprinde 106 vile.

MARAMUREŞ. “Trenul de noapte”, singura trupă de harmonica blues din România, va concerta azi, de la ora 21.00 , la clubul TwoDoor’s din Baia Mare.

MEHEDINŢI. O femeie în vârstă de 34 de ani din satul Izvorăl, comuna Tâmna, şi-a aruncat bebeluşul nou-născut într-o râpă. Copilul a murit de frig.

MUREŞ. Înalt Preasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Ortodox al Alba Iuliei, va participa mâine la binecuvântarea Bisericii Sfânta Ana din Târgu Mureş.

NEAMŢ. Niciun cabinet stomatologic din Roman nu mai funcţionează în regim de urgenţă noaptea, din cauza numărului mic de pacienţi.

OLT. SC Alro Slatina a primit un certificat de performanţă care permite aliajelor produse acolo să fie folosite în industria aerospaţială.

PRAHOVA. Castelul Pelişor din Sinaia va fi închis publicului până pe 31 octombrie, pentru curăţenie şi efectuarea lucrărilor de conservare a patrimoniului.

SATU MARE. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă organizează azi, de la ora 9.00, bursa locurilor de muncă pentru tinerii care părăsesc casele de copii.

SĂLAJ. Primăria Pericei va semna, până la sfârşitul anului, un contract cu guvernul pentru alocarea sumei de 430.000 de lei, necesară amenajării unui parc de 6.000 de metri pătraţi.

SIBIU. Campania “Săptămâna siguranţei rutiere” a scos, ieri, în stradă câţiva zeci de elevi de la Şcoala generală nr. 4 din Mediaş. Ei au atras atenţia asupra numeroaselor accidente produse pe şosele.

SUCEAVA. Comisarii Gărzii Financiare au descoperit o evaziune fiscală de 1,8 milioane de lei la o firmă suceveană care a vândut mărfuri fără a le înregistra în contabilitate.

TELEORMAN. O nouă etapă a programului de asistenţă nerambursabilă “Grant Assistance for Grassroots/Human Security Projects”, oferit României de guvernul Japoniei, s-a derulat la Alexandria. În baza contractului, Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu va achiziţiona echipament necesar noii secţii de ortopedie în valoare de 60.000 de euro.

TIMIŞ. Astăzi debutează la Timişoara expoziţia Ezoteric Fest, unde localnicii vor putea cumpăra alimente naturale, produse feng shui şi aparate de electropunctură.

VASLUI. Peste 7.000 de bătrâni şi bolnavi cronici din Bârlad vor fi vaccinaţi gratuit împotriva virusului gripal.

VÂLCEA. Trei băieţi de 12, 14 şi 15 ani din comuna Şuşani au fost vaccinaţi antirabic după ce au fost muşcaţi de calul din gospodărie.

VRANCEA. Şcoala din Bahnele, la care învaţă aproape 200 de copii, nu are centrală termică, curent electric sau calorifere şi are acoperişul din carton.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite