Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. La Casa de Cultură din Alba Iulia va avea loc până duminică simpozionul intitulat „Interculturalitatea în Spaţiul Intracarpatic din Perspectiva Istoricilor”. ARAD. În weekend, mai

ALBA. La Casa de Cultură din Alba Iulia va avea loc până duminică simpozionul intitulat „Interculturalitatea în Spaţiul Intracarpatic din Perspectiva Istoricilor”.

ARAD. În weekend, mai multe aparate radar vor fi amplasate în municipiul… Calea Zimandului şi Calea Timişorii şi în judeţ, la Nădlac, Bârzava şi Săvârşin.

ARGEȘ.
Guvernul a trimis Consiliului Local Piteşti 61,7 miliarde lei vechi, reprezentând subvenţia pentru căldura de anul trecut. Întârzierea a provocat un blocaj la societatea de termoficare.

BACĂU. Municipalitatea a demarat o campanie de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public. Băcăuanii care rămân fără autoturisme pot suna la 0234/51.21.98.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Aproximativ 200 de pensionari sunt obligaţi să plătească amenzi după ce au dat declaraţii false Casei Judeţene de Pensii, în baza cărora au primit indemnizaţii de refugiaţi.

BOTOȘANI. Mâine, în Piaţa Revoluţiei se dă startul celor 17 echipaje care iau parte la „Rally-Sprint Botoşani MBB”, etapă în cadrul Campionatului Naţional de Automobilism.

BRAȘOV. O asociaţie a bisericii ortodoxe revendică corpul vechi al Colegiului Naţional „Andrei Şaguna”, iar autorităţile au sistat orice investiţii.

BRĂILA. De ieri, pe străzile Brăilei circulă două tramvaie aduse de la austrieci, urmând ca până la finele anului să mai fie aduse alte patru.

BUZĂU. Un copil de 7 ani din localitatea Pogoanele a ajuns la spital în comă alcoolică de gradul doi, după ce a băut din ţuica făcută de părinţi. 

CARAȘ-SEVERIN. În satul Padin Matei din Clisura Dunării se va deschide un Centru de recreere pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la lucru în străinătate.

CĂLĂRAŞI. Peste 750 de elevi şi studenţi din Călăraşi vor primi o subvenţie de 200 de euro din partea Ministerului Educaţiei pentru a-şi achiziţiona câte un calculator. MECT a aprobat 752 de cereri din cele 1211 depuse în baza programului social „Euro 200“ de elevii şi studenţii proveniţi din familii al căror venit mediu brut pe persoană este mai mic de 150 de lei.

CLUJ. Doi şoferi din Sighetu Marmaţiei au fost prinşi transportând 665 de cartuşe de ţigări cu timbru ucrainean, fără acte de provenienţă.

CONSTANŢA. În cadrul unui schimb de experienţă, medici din Germania vor veni luna viitoare la Constanţa să efectueze intervenţii chirurgicale complexe, inclusiv transplanturi de cord.

COVASNA. De săptămâna viitoare vor începe lucrările de reabilitare a Pieţei Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe. Investiţia este de 5,6 milioane lei. 

DÂMBOVIŢA. Autoritatea de Sănătate Publică a retras de la comercializare 4365 de kilograme de produse alimentare din chioşcurile aflate în incinta şcolilor.

DOLJ. Liderul trupei Iris, Cristi Minculescu, şi PF Daniel, mitropolitul României, vor primi diplome de excelenţă în cadrul “Zilelor Craiovei”, care se desfăşoară între 19 şi 26 octombrie.

GALAŢI. Primăria a anunţat că persoanele care au fost amendate de Poliţia Comunitară şi nu pot achita amenzile vor fi obligate să muncească în folosul comunităţii.

GIURGIU. Un cetăţean bulgar este cercetat penal după ce poliţiştii de frontieră au găsit asupra sa un pistol cu gaze şi şapte cartuşe.

GORJ. Compania Lafarge va începe să construiască de luna viitoare, la Bârseşti,  o fabrică de rigips. Se vor asigura 600 de locuri de muncă.

HARGHITA. Un nou-născut a fost internat în spital după ce a fost trântit la pământ de un individ beat care l-a confundat cu o grămadă de cârpe. Bărbatul, aflat într-un bar din comuna harghiteană Eliseni, l-a smuls pe copil din braţele mamei şi l-a aruncat pe podea.  Bebeluşul a fost diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, fiind ţinut sub observaţie.

HUNEDOARA. Municipalitatea a scos la licitaţie 4,2 hectare din incinta Parcului Industrial. Până acum doar patru firme şi-au depus ofertele pentru concesionarea lor.

IALOMIŢA. Nouă inspectori ai Protecţiei Consumatorilor Ialomiţa au acţionat în instanţă IRPC Prahova şi ANPC, cerând sporuri salariale în raport cu rata inflaţiei. 

IAȘI. Sindicaliştii de la Centrala de Energie Termică au anunţat că vor intra în grevă luna viitoare dacă nu-şi primesc salariile pe octombrie.

ILFOV.
34 de cetăţeni chinezi care munceau ilegal au fost găsiţi pe şantierul unei firme de construcţii din comuna Pantelimon. Pentru că aveau permisele de şedere expirate, chinezii vor fi trimişi acasă.

MARAMUREŞ. Nemulţumiţi că nu au contract colectiv de muncă, sindicaliştii de la Direcţia de Protecţie a Copilului  intenţionează să intre în grevă miercuri, 22 octombrie.

MEHEDINŢI. Vicepreşedintele CA de la Combinatul ,,Celrom” din Drobeta Turnu-Severin, Constantin Negulescu, a demisionat ieri din funcţie pe motiv că AVAS nu se implică în rezolvarea problemelor salariaţilor.

MUREŞ. Noul director adjunct al Poliţiei Comunitare Târgu Mureş este de ieri Valentin-Constantin Bretfelean, fost ofiţer activ în cadrul SRI.

NEAMŢ. Primele 12 blocuri construite prin credit ipotecar în România au fost inaugurate ieri la Piatra Neamţ. 

OLT. O delegaţie de oameni de afaceri bulgari va sosi azi la Slatina pentru a se întâlni cu reprezentanţii IMM-urilor din regiune. 

PRAHOVA. Telegondola din Sinaia va fi redeschisă cel mai probabil la jumătatea lui noiembrie, până atunci urmând sa fie amenajate peroanele de la punctul de plecare şi la cel de sosire. 

SATU MARE. La Odoreu se va construi în următoarele luni o fabrică de ciocolată, care va asigura iniţial 100 de locuri de muncă.

SĂLAJ. Direcţia Sanitar-Veterinară a anunţat că şase comune din Sălaj se află în zona de risc a bolii bluetongue, o viroză necontagioasă care atacă oile. 

SIBIU. Elevii, studenţii, militarii sau cei care îşi fac programări pot vizita în acest weekend la Muzeul Brukenthal, fără să plătească nicio taxă. 

SUCEAVA. Angajaţii Spitalului Judeţean vor fi testaţi psihologic prin intermediul unui soft care a fost achiziţionat recent de conducerea instituţiei.

TELEORMAN. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă recrutează candidaţi pentru postul de ofiţer şi subofiţer. Data limită de înscriere este 20 octombrie. 

TIMIȘ. Festivalul vinului continuă astăzi la Timişoara, de la ora 19.30. Pe scena de lângă Stadionul Dan Păltinişanu vor cânta Reflex, Vest şi Fly Project. 

TULCEA. Cel mai mare disco-club din Tulcea s-a deschis ieri la periferia oraşului, pe strada Isaccei. „Eagles Disco-Club“ are 600 mp, două baruri şi 250 de locuri de parcare.

VASLUI. Luni începe la Vaslui un exerciţiu de verificare a capacităţii de reacţie a mai multor instituţii publice în cazul unor situaţii de urgenţă.

VÂLCEA. De la începutul anului şi până la sfârşitul lui septembrie, în judeţ au avut loc 65 de accidente de muncă. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 60 au fost rănite.

VRANCEA. Astăzi şi mâine au loc la Focşani, în cadrul Festivalului „Toamna Odobeşteană”, concerte de muzică uşoară cu Anda Adam, N&D şi momente de divertisment cu Jean Constantin.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite