Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Autorităţile din Blaj au luat, ieri, decizia mutării Muzeului de Istorie „Augustin Bunea” în fostul sediu al Colegiului Pedagogic „Gheorghe Şincai”. ARAD. Solistul Gabi

ALBA. Autorităţile din Blaj au luat, ieri, decizia mutării Muzeului de Istorie „Augustin Bunea” în fostul sediu al Colegiului Pedagogic „Gheorghe Şincai”.

ARAD. Solistul Gabi Gheorghe, împreună cu formaţia „Rapsodia” din Arad, îşi lansează noul album, „Greu îi mamă-n lume”, azi, la ora 19.00 la sala Palatului Cultural. Intrarea este liberă.

ARGEŞ. În luna septembrie, argeşenii au tăiat ilegal copaci în valoare de peste un miliard de lei vechi. Au fost întocmite 10 dosare penale.

BACĂU. 25 de copii de Grădiniţa nr.21 din Bacău au curăţat ieri aleile parcului Canciov, în cadrul unui program de educaţie ecologică iniţiat de cadrele didactice.

BIHOR. Azi are loc la Oradea cel mai mare târg de animale mici şi păsări din regiune. Târgul se deschide la ora 6.00 şi are loc în Şanţul Cetăţii Oradea.

BISTRIŢA-NĂSĂUD.
Stocurile de insulină din farmaciile bistriţene au fost epuizate, ieri,  iar distribuitorii încă nu s-au decis să asigure necesarul.

BOTOŞANI.
Drumul de la Dealu Mare, care face legătura între municipiul Botoşani şi Vama Stanca, nu va fi refăcut nici până la finalul acestui an din lipsă de fonduri. Acesta s-a surpat acum mai bine de un an.

BRAŞOV. DN 1E rămâne închis între Poiana Braşov şi Râşnov, din cauza unei alunecări de teren produse după ce o firmă de construcţii a săpat mult prea aproape de drum pentru sistemul de canalizare al caselor din zonă. Patru imobile sunt în pericol să se prăbuşească. DN 1E rămâne închis până când zidul de susţinere a caselor va fi reconstruit.

BRĂILA. Elevii Şcolii „Mihail Sadoveanu” au oferit ieri o masă caldă pentru 30 de persoane fără adăpost, în cadrul zilelor ONU pentru eradicarea sărăciei. Duminică, ei vor duce prăjituri bătrânilor de la azilul „Sf. Nicolae“. 

BUZĂU. Ieri s-au împlinit 127 de ani de la inaugurarea primului tronson de cale ferată proiectat şi construit de ingineri români, pe traseul Buzău – Mărăşeşti.

CARAŞ-SEVERIN. Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Consiliul Regional Pilsen din Cehia au stabilit un program de întâlniri pentru înfrăţirea celor două  unităţi administrativ-teritoriale.

CĂLĂRAŞI.
Aproape 700 de fermieri din judeţ vor primi, începând de săptămâna viitoare, subvenţiile pentru sectorul zootehnic. Agenţia de Plăţi atrage însă atenţia că, pentru moment, au fost autorizate la plată doar petiţiile ce vizează sprijinul financiar pentru bovine. Valoarea sprijinului financiar pe cap de bovină a fost stabilită la 350 de lei.

CLUJ. La Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, de la ora 18.00, au loc două concerte din cadrul serii „Spicy Jazz”. Biletele costă 30 de lei pentru adulţi, iar pentru elevi şi studenţi, 15.

CONSTANŢA. Un cetăţean turc este cercetat pentru evaziune fiscală. El nu a virat 1,8 milioane de lei la Fondul de Mediu, deşi a comercializat deşeuri metalice feroase.

COVASNA. Din 500 de mămici din prima jumătate a anului, 44 sunt fete cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani.

DÂMBOVIŢA. 33,65% din locuitorii judeţului evaluaţi prin programul naţional de sănătate prezintă risc de îmbolnăvire. Afecţiunile cele mai întâlnite sunt: diabetul, bolile de inimă, osteoporoza şi cancerul.

DOLJ. 270 de craioveni riscă să plătească de două ori facturile la întreţinere deoarece fostul administrator a fugit cu 137,9 mii de lei. Locatarii ar putea rămâne fără căldură la iarnă.

GALAŢI. Gălăţenii pot admira şi astăzi florile de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi în cadrul expoziţiei cu vânzare ”Regina Toamnei, Crizantema”, între orele 9-17.

GIURGIU.
Cetatea lui Mircea cel Bătrân de la Giurgiu ar putea fi reconstruită din blocurile de piatră originale, dacă acestea vor fi recuperate de la localnicii care le-au folosit la construcţia de case, garduri şi străzi.

GORJ. Un nou centru social se va deschide în Bengeşti, în fosta clădire a primăriei comunei.

HARGHITA.  26% din candidaţii harghiteni la obţinerea permisului de conducere au trecut de proba teoretică pe calculator, care s-a desfăşurat în premieră pe judeţ săptămâna aceasta.

HUNEDOARA. Un angajat ca agent de pază la o bancă din Uricani-Hunedoara a furat cardul unui client al băncii, iar apoi i-a lichidat contul. Paznicul este cercetat pentru furt.

IALOMIŢA. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a atras atenţia medicilor de familie din judeţ să prescrie medicamente cu moderaţie şi numai în situaţii justificate.

IAŞI.
Inspectorii sanitari vor să propună Primăriei interzicerea comercianţilor ambulanţi veniţi la Sărbătorile oraşului care nu au sursă de apă potabilă şi loc de colectare a deşeurilor.

ILFOV. Ansamblul „Onyx Residence“, din Otopeni, va cuprinde 72 de apartamente. Preţurile variază între 114.000 şi 297.000 de euro.

MARAMUREŞ. Cinci furturi au fost reclamate ieri la poliţia Baia Mare. Valoarea bunurilor sustrase este de 9.181 lei.

MEHEDINŢI. Consiliul Judeţean a scos la vânzare 10 tone de fier vechi şi 5 tone de fontă rezultate în urma demolării căminului de bătrâni din Strehaia.

MUREŞ. Asociaţia Handicapaţilor Locomotori, Clubul Sportiv “Olympikus” şi Grupul de Dans „Gördülo” de la Budapesta prezintă azi la Târgu Mureş un spectacol de dans în scaune pe rotile.

NEAMŢ. Piatra Neamţ va găzdui, în perioada 19-29 octombrie, cea de-a XXIII-a ediţie a “Festivalului de Teatru”. Vor participa Florin Piersic, Oana Pellea şi Ileana Stana Ionescu.

OLT. Şeful Poliţiei Olt, chestorul Ion Stoica, a declarat vineri că numărul mare de accidente rutiere grave din judeţ este cauzat şi de starea proastă a drumurilor şi a cerut administraţiilor locale să ia măsurile necesare.

PRAHOVA. Primăria Câmpina încearcă fluidizarea circulaţiei pe DN1 prin construirea unor pasaje subterane la ieşirea spre Bucureşti. Costurile sunt evaluate la 3 milioane de lei.

SATU MARE. Sătmărenii sunt invitaţi, azi, la Aeroportul Satu Mare, unde va avea loc un miting aviatic, cu ocazia relansării activităţii Aeroclubului.

SĂLAJ. Primul bazin de înot acoperit, din Zalău, va fi construit pe un teren donat de o familie din oraş.

SIBIU. Clubul de turism montan „Amicii munţilor” organizează, astăzi, de la ora 14.00, un marş al bicicliştilor pentru a promova transportul nepoluant în oraş.

SUCEAVA. În urmă cu două zile, o antenă de cercetare eoliană în valoare de 30.000 de euro a fost furată de pe dealul “Căprăriei” din satul Plopeni.

TELEORMAN. Administraţiile locale nu sunt interesate să se implice în semnalizarea  celor 25 de monumente din judeţ. Niciunul dintre acestea nu se află pe lista UNESCO.

TIMIŞ.
Timişorenii de la 30 de secţii vor vota la alte colegii decât cele de care aparţin din punct de vedere geografic. Guvernul nu a aprobat schimbarea situaţiei.

TULCEA. În ianuarie 2009, la Isaccea va fi dată în funcţiune o staţie de monitorizare a peştilor migratori din Dunăre, unică în Europa. Valoarea investiţiei este de un milion de lei.

VASLUI. Un student basarabean de 29 de ani a fost prins de vameşi ieri în timp ce încerca să treacă graniţa cu două pungi de canabis ascunse în şosete.

VÂLCEA. Peste 860 de vâlceni au fost diagnosticaţi cu cancer, de la începutul lui 2008 până în prezent. În rândul femeilor predomină cancerul de col uterin şi de sân, iar la bărbaţi cel de prostată şi pulmonar.

VRANCEA.  Florin Piersic şi Emilia Popescu vor juca miercuri, 22 octombrie, în piesa “Străini în noapte”. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor “Leopoldina Bălănuţă” de la ora 19.00.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite