Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Lucrările de investiţie şi de reconstrucţie ale Zlatnei sunt blocate în lipsa banilor de la Guvern. Suma necesară este de peste 12 milioane de lei. ARAD. Listele electorale permanente

ALBA. Lucrările de investiţie şi de reconstrucţie ale Zlatnei sunt blocate în lipsa banilor de la Guvern. Suma necesară este de peste 12 milioane de lei.

ARAD. Listele electorale permanente pot fi consultate de public la sediul Primăriei Municipiului. 

ARGEŞ. Patriarhul României, Preafericitul Daniel, va avea casa principală de oaspeţi la Dragoslavele.

BACĂU. În urma controalelor efectuate în rândul elevilor din judeţ, în primele zece lui ale anului, poliţiştii au înregistrat peste 40 de infracţiuni comise de aceştia. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie mai mult de jumătate din ele s-au petrecut chiar în incinta şcolilor. De asemenea, poliţiştii au găsit zeci de elevi în incinta barurilor din vecinătatea şcolilor.

BIHOR. Electrocentrale Oradea a început să furnizeze agent termic pentru încălzirea apartamentelor, după ce, în noaptea de 17 spre 18 octombrie, temperaturile au scăzut de la o medie de 17 grade Celsius la doar 6 grade, cu o minimă de doar 3 grade. Prognoza meteo anunţă pentru următoarea perioadă o răcire continuă pe timpul nopţii.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Fostul premier Adrian Năstase şi fostul ministru al Sănătăţii, Daniela Bartoş, au primit ieri titlul de cetăţeni de onoare ai comunei bistriţene Teaca.

BOTOŞANI. Direcţia Agricolă Botoşani va verifica în această săptămână dacă fermierii din judeţ au folosit subvenţiile pentru benzină la munca agricolă.

BRAŞOV. Săptămâna aceasta începe evaluarea efectivelor de capră neagră în Piatra Craiului şi Bucegi. Anul trecut, în zonă au fost identificate peste 290 de exemplare.

BRĂILA. Un brăilean a predat poliţiei un bagaj în care erau peste 2.000 de dolari. Deocamdată nimeni nu a venit să revendice suma pierdută.

BUZĂU. Consiliul Local al oraşului Pogoanele a decis să înfiinţeze o subunitate de pompieri în clădirea fostului cinematograf.

CARAŞ-SEVERIN. Astăzi, de la ora 10, în sala de Conferinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, cu prilejul „Zilelor Bibliotecii”, are loc Simpozionul „500 de ani de tipar românesc”.

CĂLĂRAŞI. Lucrările la noua Sală Polivalentă nu au ajuns nici măcar la jumătate, deşi termenul limită de finalizare este luna noiembrie.

CLUJ. Primăria Turda caută o firmă care să realizeze studiul de fezabilitate pentru o statuie ecvestră a lui Mihai Viteazul, care ar urma să fie integrată într-un complex muzeal.

CONSTANŢA. Poliţiştii au declanşat o anchetă după ce ieri-noapte au primit o alarmă falsă cu bombă la un local din staţiunea Mamaia.

COVASNA. Lucrările de reabilitare a Pieţei Mihai Viteazul vor începe zilele următoare. Investiţia se ridică la 5,6 milioane de lei.

DÂMBOVIŢA. Trei pietoni au ajuns ieri la Spitalul de Urgenţă Târgovişte după ce au fost accidentaţi pe raza localităţii Finta de un şofer băut.

DOLJ. Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova a câştigat un microproiect finanţat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii
Civile. Proiectul se numeşte „Implică-mă şi voi înţelege“ şi se va derula  în perioada 2007 – 2008.

GALAŢI. Profesorul Gheorghe Tabără, de la şcoala din Lieşti, care a apărut într-un filmuleţ postat pe Internet în timp ce povestea elevilor visele sale erotice, a demisionat din funcţie.

GIURGIU. Trei tineri din judeţ, cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, au fost identificaţi de poliţişti şi sunt  cercetaţi în stare de libertate pentru viol.

GORJ. Un aparat medical de examinare Rezonanţă Magnetică Nucleară va funcţiona de luna viitoare şi la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu.

HARGHITA. Temperatura a coborât ieri-dimineaţă, la Miercurea Ciuc, până la minus 8 grade Celsius, fiind cea mai scăzută valoare înregistrată în această toamnă.

IALOMIŢA. Autoritatea de Sănătate Publică Ialomiţa va raporta săptămânal, începând de astăzi, cazurile de viroze înregistrate.

IAŞI. Universitatea de Arte “George Enescu” va sărbători în perioada 20-25 octombrie Zilele Universităţii.

ILFOV. Un ansamblu rezidenţial cu 99 de unităţi locative, Corbeanca Forest, va fi construit în următorii doi ani. Viitoarele unităţi locative, al căror preţ nu a fost comunicat, vor fi în vile. 

MARAMUREŞ. De ieri, angajaţii Primăriei Baia Sprie au început să împrejmuiască platformele unde sunt amplasate containerele de gunoi.

MEHEDINŢI. Viceprimarul comunei Brezniţa de Ocol, Constantin Basarabă, a fost scos de sub urmărire penală în dosarul în care era acuzat că ar fi aranjat o licitaţie organizată de primărie.

MUREŞ. În cursul acestei săptămâni va fi organizată licitaţia pentru desemnarea firmei care va înlocui pavajul din Cetatea Medievală din Sighişoara.

NEAMŢ. Un profesor din Piatra Neamţ este cercetat în libertate după ce a falsificat mai multe adeverinţe de salariat şi le-a vândut cu câte 500 de euro.

OLT. Intersecţia cu sens giratoriu de pe strada Vâlcea, Slatina, la care se lucrează de mai bine de o lună, va fi gata în cel mult două săptămâni, susţin autorităţile.

PRAHOVA. Clubul Vehiculelor de Epocă a organizat ieri o paradă şi o expoziţie a maşini, prilejuită de aniversarea “Zilelor Oraşului Plopeni”.

SATU MARE.  De miercuri, o echipă de la Starea Civilă se va deplasa în localitatea Sătmărel pentru a preschimba cărţile de identitate expirate sau deteriorate.

SĂLAJ. În urma controalelor demarate în şcoli, cadrele medicale din Sălaj au depistat 680 de copii cu angine, pediculoză, scabie şi micoze. Acţiunile vor continua până miercuri.

SIBIU. Străzile 9 Mai şi Morilor din Oraşul de Jos vor fi închise începând de azi timp de 30 de zile, în scopul reabilitării reţelelor de gaz.

SUCEAVA.
Muzeul Satului Bucovinean a primit de la Ministerul Culturii 500.000 de lei pentru consolidarea obiectivelor turistice.

TELEORMAN. Serviciul Judeţean de Ambulanţă a scos la concurs patru posturi de medici. Data susţinerii concursului nu a fost încă stabilită.

TIMIŞ. Teatrul German din Timişoara îşi prezintă astăzi cea mai nouă piesă, „Pool (No Water)”, la Centrul Comercial Bega. Spectacolul începe la ora 19.00.

TULCEA. Localnicii au avut ieri ocazia să-şi cumpere obiecte promoţionale ale clubului de fotbal Steaua Bucureşti de la magazinul mobil al clubului, deschis într-un parc din Tulcea.

VASLUI. Directoarea de la Scoala de Arte şi Meserii Ivăneşti, Iulica Neamţu, este acuzată că a exploatat câţiva elevi punându-i să-i muncească terenul.

VÂLCEA. O tânără şi un băieţel de un an şi 10 luni au fost accidentaţi sâmbătă, în localitatea Laloşu, de un vălcean care s-a urcat la volan fără a avea permis de conducere.

VRANCEA. Magistraţii de la Tribunalul Vrancea nu vor mai organiza săptămâna viitoare “Ziua Justiţiei Civile” în incinta clădirii, pentru că aceasta riscă să se dărâme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite