Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Firma care se ocupă cu salubrizarea oraşului Alba Iulia a decis să nu mai ridice gunoiul locatarilor din cauza datoriilor acumulate de către aceştia. ARAD. La Şcoala Generală „Aurel

ALBA. Firma care se ocupă cu salubrizarea oraşului Alba Iulia a decis să nu mai ridice gunoiul locatarilor din cauza datoriilor acumulate de către aceştia.

ARAD. La Şcoala Generală „Aurel Vlaicu” debutează azi „Săptămâna părinţilor“,  care urmăreşte dezvoltarea relaţiilor dintre şcoală, familie şi comunitatea locală.

ARGEȘ. Cea de-a treia ediţie a Festivalului naţional de muzică lăutărească veche Zavaidoc va avea loc la Casa Sindicatelor din Piteşti în perioada 14-16 noiembrie.

BACĂU. Filiala Oneşti a Asociaţiei ”Pro Basarabia şi Bucovina” strânge manuale şi cărţi de literatură română pentru a le dona elevilor din Republica Moldova. Donatorii pot lăsa coletele la sediul asociaţiei. Aceasta ar fi a doua acţiune organizată de ”Pro Basarabia şi Bucovina”, după cea din vară, când 18 elevi din satul Ruseni au mers într-o tabără pe litoral.

BIHOR. Campusul şcolar pentru elevii de la Grupul Şcolar „Vasile Voiculescu” şi Colegiul Economic „Partenie Cosma” din Oradea va fi construit de firma Selina.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. O femeie de 86 de ani din Ilva Mare, căreia i-a fost calculată greşit pensia de urmaş, trebuie să returneze 1.155 lei pe care i-a primit în plus timp de doi ani şi opt luni.

BOTOȘANI. Un bărbat de 32 de ani s-a spânzurat în curtea casei, după ce a pierdut 10.000 de lei din banii patronului la jocuri electronice de noroc.

BRAȘOV. 22 de copii cu handicap sever de la Centrul din Codlea sunt îngrijiţi doar de un medic şi patru asistente. Deşi sunt şapte posturi libere, cadrele medicale nu acceptă să se angajeze la centru pe un salariu de 1.000 de lei pe lună. Roxana Costescu, medicul centrului, a recunoscut că a ajuns să petreacă la serviciu mai mult timp decât cu propriii copii.

BRĂILA. Primăria a dispus ieri suspendarea activităţii de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar în Brăila, pentru o perioadă nedeterminată. Motivul: firma care desfăşura activitatea nu este agreată de actualul edil.

BUZĂU. Un nou sens giratoriu a fost inaugurat la intersecţia dintre Aleea Spătarului și Aleea Industriilor din Buzău. Arterele leagă centrul oraşului de rutele către București și Brăila.

CARAȘ-SEVERIN. Campania “Donează sânge - o nouă şansă pentru viaţă” se derulează la Centrul de Transfuzie Sangvină din Reşiţa, până pe 27 octombrie.

CĂLĂRAȘI. Din cele 1.259 de locuri vacante din evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 968 provin din alte judeţe. Salariile oferite sunt între 540 şi 1.800 de lei.

CLUJ. Organizaţia „Studcard”, care operează cardul de reduceri studenţeşti cu acelaşi nume, recrutează voluntari astăzi, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

CONSTANŢA. Tramvaiele liniei 102 din Constanţa au fost înlocuite cu autobuze noi din Belarus. Regia de Transport a achiziţionat 65 de autobuze cu 18 milioane de euro.

COVASNA. Poliţiştii din Baraolt au prins trei săteni din comuna Augustin care transportau grinzi din lemn furate de la un pod.

DÂMBOVIŢA. O femeie din localitatea Pucioasa a murit la spital, după ce în urmă cu două zile a fost lovită în cap de soţul său. Bătrânul de 71 de ani riscă între 5 şi 15 ani de închisoare.

DOLJ. Începând de mâine şi până duminică, în centrul Craiovei va avea loc a XXXI-a ediţie a Târgului Meşterilor Populari.

GALAŢI. Monumentul de pe dealul de la Roşcani închinat lui Ioan Vodă cel Viteaz a fost vandalizat. Au fost furate mai multe bucăţi de marmură şi de placă din bronz grea de 30 de kilograme.

GIURGIU. Sute de persoane au solicitat audienţe la prefectul Petre Roşu, în urma problemelor apărute după aplicarea Legii fondului funciar.

GORJ. În weekend, poliţiştii au reţinut 31 de permise de conducere şi au aplicat conducătorilor auto 200 de sancţiuni, însumând peste 34.200 de lei.

HARGHITA. Preşedintele Ungariei, László Sólyom, va efectua săptămâna aceasta o vizită neoficială în România. El va sosi vineri în judeţul Covasna, unde va sta timp de două zile.

HUNEDOARA. Inspectorii Gărzii Financiare au confiscat peste 1.000 de pachete de ţigări şi 20 de litri de alcool fără timbru într-o piaţă din Petroşani.

IALOMIŢA. Din cei 3.000 de ialomiţeni cercetaţi de poliţişti în primele nouă luni ale anului, aproape jumătate au vârstele cuprinse între 18 şi 30 de ani.

IAȘI. Jucându-se cu chibriturile, un copil de cinci ani din comuna Oţeleni a dat foc unui depozit de furaje. În incendiu au ars trei tone de cereale.

ILFOV. Alimentarea cu energie electrică va fi întreruptă astăzi în mai multe zone din Otopeni, între orele 9.00 şi 16.00, şi mâine în localitatea Mogoşoaia, între orele 8.00 şi 15.00.

MARAMUREŞ. Zece agenţi economici din judeţ care comercializează alimente în zona şcolilor au primit săptămâna trecută amenzi până la 3.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei.

MEHEDINŢI. Mai multe secţii ale Spitalului Judeţean din Drobeta-Turnu Severin au intrat în aceste zile în renovare, suma investită fiind de 1,65 milioane de lei.

MUREŞ. Absolvenţii de medicină din Tg. Mureş au obţinut de la Ministerul Sănătăţii doar 78 dintre cele 500 de locuri solicitate la examenul de rezidenţiat.

NEAMŢ. Skateparcul din apropierea Bisericii Armeneşti din Roman a fost redeschis. Spaţiul fusese închis pentru reamenajare.

OLT. Peste 2.000 de fermieri au depus la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală dosarele prin care solicită subvenţia pentru înfiinţarea culturilor de toamnă.

PRAHOVA. Locuitorii comunei Ştefeşti plătesc taxe şi impozite de aproape două ori mai mari decât ar trebui. Ei sunt încadraţi în grupa A de impozitare, deşi comuna nu dispune de apă potabilă şi canalizare.

SATU MARE.
Noul laborator sanitar-veterinar judeţean, dotat la nivelul standardelor UE, a primit ieri autorizaţia de funcţionare.

SĂLAJ. Ministerul Finanţelor şi ANAF au alocat peste 2,1 milioane de lei pentru finalizarea sediului Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, început în anul 1992.

SIBIU. Primăria Sibiu va prelungi termenul-limită de depunere a proiectelor cultural-sportive finanţate de la bugetul local până pe 31 octombrie.

SUCEAVA. Mai multe bancnote de 100 de lei falsificate au fost găsite zilele acestea în magazinele din judeţ. Banii au fost plasaţi de un puşti de 17 ani.

TIMIȘ. A patra ediţie a Festivalului Simultan, eveniment de artă video şi new-media, se desfăşoară de joi până sâmbătă la Teatrul Maghiar din Timişoara.

TULCEA. Peste 80 de milioane de lei, dintre care 65,5 milioane provenind din fonduri Phare, urmează să fie investiţi pentru reabilitarea drumului Murighiol - Uzlina - Dunavăţ - Lacul Razim.

VASLUI. Personalul sanitar-veterinar a vaccinat până în prezent aproape jumătate  din cele 1.500.000 de păsări de curte din judeţ.

VÂLCEA. Şase persoane, printre care şi secretara Serviciului Poliţiei Rutiere Vâlcea, au fost trimise în judecată ieri, fiind acuzate de trafic de influenţă, complicitate şi cumpărare de influenţă.

VRANCEA. Consiliul Judeţean va primi peste 37 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară, pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor din judeţ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite