Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Angajaţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Aiud au prins, ieri, o persoană care a încercat să introducă în instituţie trei telefoane mobile, trei perechi de căşti şi un modem.

ALBA. Angajaţii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Aiud au prins, ieri, o persoană care a încercat să introducă în instituţie trei telefoane mobile, trei perechi de căşti şi un modem.

ARAD. Pe porţiunea de drum din faţa Catedralei Ortodoxe din Arad nu se circulă din cauza lucrărilor.

ARGEŞ. Traseele turistice montane din judeţ au fost redeschise temporar, ca urmare a încălzirii vremii şi topirii parţiale a zăpezii, potrivit Agerpres.

BACĂU.
Direcţia Apelor Siret Bacău le cere întreprinzătorilor agricoli din judeţ să caute soluţii pentru reducerea poluării pe râurile Siret, Bistriţa şi Trotuş.

BIHOR.
Universitatea Oradea a pus la dispoziţia studenţilor un ghid care conţine informaţii despre facultăţi şi activităţi studenţeşti.

BISTRIŢA-NĂSĂUD.
Societatea Aquabis va sista azi furnizarea apei în Bistriţa, între orele 8.00 şi 20.00, pentru efectuarea unor reparaţii.

BOTOŞANI.
Canotoarea Elisabeta Lipă va participa vineri şi sâmbătă la inaugurarea unei săli de sport situate în apropierea Stadionului Municipal din Botoşani.

BRAŞOV. Muzeul „Casa Mureşenilor” organizează azi o expoziţie şi un concert de cameră cu ocazia împlinirii a 55 de ani de Operă la Braşov.

BRĂILA Un tânăr a fost amendat cu 200 de lei pentru că a înjurat în timp ce urmărea un meci de fotbal dintre două echipe de elevi ai Şcolii Generale nr.11 din Brăila.

BUZĂU. Muzeul Judeţean Buzău va construi o bază arheologică în satul Pietroasa Mică, unde va fi expusă o copie a tezaurului Cloşca cu Puii de Aur, descoperit pe raza localităţii.

CARAŞ-SEVERIN. Astăzi, de la ora 11.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa are loc spectacolul de teatru pentru copii
“Muzicanţii din Bremen”.

CĂLĂRAŞI.
Autorităţile locale au alocat 184.000 de lei pentru lucrările de refacere a străzii Bucureşti din municipiul Călăraşi, care au demarat ieri.

CLUJ. Târgul de tehnică şi aparatură medicală “Medica şi Expo Dent”, care a început astăzi la Expo Transilvania din Cluj-Napoca, se va încheia pe 25 octombrie.

CONSTANŢA.
Aproape 300 de persoane din judeţ sunt diagnosticate cu diabet în fiecare lună. Numărul constănţenilor care suferă de această boală a ajuns la 18.136.

COVASNA. Primăria Sfântu Gheorghe a început demolarea clădirilor ridicate fără autorizaţie pe malul Oltului de locatarii blocurilor din apropiere.

DÂMBOVIŢA.
O adolescentă de 14 ani din Corbii Mari, gravidă în luna a şaptea, a fost internată într-un centru de ocrotire. Ea a reclamat că a rămas însărcinată după ce  a fost violată de tatăl ei. :

DOLJ. Guvernul a alocat Consiliului Judeţean trei milioane de euro pentru extinderea Parcului Industrial din Craiova.

GALAŢI. Pe Faleza Dunării din Galaţi va începe în noiembrie  construirea celui mai mare hotel din oraş, cu 10 etaje şi 136 de camere. Investiţia este estimată la opt milioane de euro. 7

GIURGIU.
Siturile arheologice şi clădirile de patrimoniu din judeţ nu au zone de protecţie şi nici panouri care să semnaleze că sunt monumente istorice. :

GORJ.
De ieri, străzile Siretului, Corneliu Coposu, 22 Decembrie şi 8 Mai din Târgu-Jiu au noi sensuri unice.

HARGHITA.
Cu ocazia comemorării victimelor revoluţiei maghiare din 1956, mâine vor fi depunse coroane de flori la statuia Gloria Victis din Piaţa 1956.

HUNEDOARA.
Compania Naţională a Huilei Petroşani le oferă studenţilor o bursă lunară egală cu salariul minim pe economie. Aceştia se obligă să lucreze minimum cinci ani în cadrul companiei după absolvire.

IALOMIŢA. Profesorii din Urziceni au primit ieri, de la administraţia locală, tichete-cadou în valoare de 250 de lei. Cuantumul total al acestora a fost de aproximativ 200.000 de lei. Tichetele ar fi trebuit distribuite în urmă cu două săptămâni, pe 5 octombrie, de Ziua Naţională a Educaţiei, dar dascălii erau în grevă.

IAŞI.
Elevii din două şcoli ieşene au făcut orele de dirigenţie cu poliţiştii de proximitate, care le-au vorbit despre abandonul şcolar şi delincvenţa juvenilă.

ILFOV. Decizia reluării rutelor preorăşeneşti în judeţ a fost amânată cel puţin o lună fiindcă primarul Sorin Oprescu a blocat introducerea proiectului pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei.

MARAMUREŞ.
Peste 400 de maramureşeni riscă să fie decuplaţi de la sistemul de furnizare a energiei electrice din cauza datoriilor de peste 120.000 de lei acumulate pe parcursul acestui an. Potrivit declaraţiilor reprezentanţilor “Electrica” Maramureş, mai mult de jumătate dintre datornici sunt din Baia Mare.

MEHEDINŢI. Cinci consilieri locali din Drobeta Turnu-Severin riscă amenzi de 500 de lei pentru că nu au publicat declaraţiile de avere pe site-ul primăriei. :

MUREŞ.
Consilierul judeţean Cristian Cioban a revenit, ieri, la şefia Agenţiei Mureş a Registrului Auto Român, după ce  a câştigat procesul împotriva RAR privind concedierea sa.

NEAMŢ. Consiliul Judeţean şi angajaţii Bibliotecii “G.T. Kirileanu” au realizat un ghid pentru turişti, care este
tradus în limbile franceză şi engleză.

OLT. Pensionarii din judeţ vor putea cumpăra dispozitive de măsurat glicemia la preţ redus, prin depunerea unei cereri la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.

PRAHOVA. Cinci din cele 10 lucrări de reabilitare a reţelelor de alimentare cu apă din judeţ au fost finalizate. Întârzieri sunt la  Breaza, Comarnic, Sinaia, Buşteni şi Azuga.

SATU MARE.
Băile Beltiug rămân în paragină pentru că investitorii din Germania şi Lituania au renunţat la proiect.  :

SĂLAJ.
273 de elevi din judeţ au abandonat cursurile în anul şcolar 2007-2008. Cele mai multe abandonuri s-au înregistrat în rândul elevilor de gimnaziu.

SIBIU. Începând de ieri, în cafeneaua de la subsolul Librăriei Humanitas vor avea loc, în fiecare lună, spectacole de teatru. Intrarea este liberă.

SUCEAVA. Societatea de termoficare din Suceava va furniza căldură fără întrerupere consumatorilor casnici, deoarece temperaturile au coborât ieri-noapte sub zero grade Celsius.

TELEORMAN.
Un tânăr de 17 ani din comuna Saelele a murit ieri după ce s-a izbit cu mopedul de un copac de pe marginea Drumului Judeţean 546.

TIMIŞ.
Cercetătorul timişorean Virgiliu Pop îşi inaugurează astăzi expoziţia de fotografie ,,Cambodgia, lumini şi umbre”, în Librăria Cărtureşti, de la ora 18.00.

TULCEA. Şase hoţi de lemne au fost prinşi la furat în pădurile din zona Visterna - Sarichioi. Jandarmii au confiscat patru căruţe încărcate cu şase metri cubi de lemne.

VASLUI. Deţinuţii din Penitenciarul Vaslui au expus ieri, la Casa Corpului Didactic, o colecţie de ouă încondeiate şi icoane pictate pe lemn şi sticlă.

VÂLCEA.  17 angajaţi ai Inspectoratului Poliţiei Judeţene au fost sancţionaţi, de la începutul acestui an, pentru modul defectuos în care au întocmit dosarele de anchetă.

VRANCEA.
Tomograful Spitalului “Sf. Pantelimon” din Focşani este din nou funcţional, după două săptămâni în care nu a putut fi folosit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite