Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. În ultima săptămână, în judeţ a crescut numărul cazurilor diagnosticate şi internate cu viroză respiratorie, la 1.233 de cetăţeni, de la aproximativ 900 cât erau săptămâna

ALBA. În ultima săptămână, în judeţ a crescut numărul cazurilor diagnosticate şi internate cu viroză respiratorie, la 1.233 de cetăţeni, de la aproximativ 900 cât erau săptămâna precedentă.

ARAD.
Biblioteca „A.D. Xenopol” din Arad găzduieşte azi, la ora 17.00, lansarea cărţii lui Marin Mincu „O panoramă critică a poeziei româneşti din secolul al XX-lea”.

ARGEȘ. Pasajul subteran de la Bascov, care decongestionează traficul între Piteşti, Râmnicu Vâlcea şi Curtea de Argeş, a fost deschis circulaţiei ieri. Pasajul are o lungime de 730 de metri, dintre care 230 de metri subteran şi două benzi de circulaţie, câte una pe fiecare sens. Costul lucrărilor a fost de 14 milioane de euro.

BACĂU. Pensionarii băcăuani cu venituri lunare de până la 615 lei vor primi, la domiciliu, tichete pentru cumpărarea de alimente în valoare de 50 de lei lunar.

BIHOR.
Procurorul Ovidiu Naghi a fost delegat prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, ca urmare a decesului fostului titular al funcţiei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Peste 20 de familii şi persoane singure din judeţ beneficiază luna aceasta de ajutoare financiare în sumă totală de 43.500 de lei.

BOTOȘANI. Elevii din familii sărace au primit abia ieri pachetele cu rechizite gratuite. Întârzierea a fost cauzată  de contestarea licitaţiei pentru achiziţionarea pachetelor.

BRAȘOV.
Localităţile din judeţ vor avea în curând centre locale de combatere a bolilor la animale, care vor funcţiona permanent pentru a se evita situaţiile de criză.

BRĂILA. Navele de luptă ale Divizionului 67, ancorate ieri la faleza Dunării, au fost vizitate de sute de brăileni. Marinarii le-au prezentat tehnica de luptă şi le-au proiectat filme documentare.

BUZĂU. Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Râmnicu Sărat oferă peste 120 de locuri de muncă. Cele mai căutate meserii sunt: strungar, frezor, fochist şi asistentă medicală.

CARAȘ-SEVERIN.
Opera Naţională din Timişoara va prezenta astăzi la Casa de Cultură din Reşiţa, la ora 19.00, spectacolul de muzică şi balet “Opereta veşnic tânără”.

CĂLĂRAȘI. Primul Festival Naţional de Muzică Folk din istoria municipiului Călăraşi,  „Chitara Dunării”, începe mâine la Teatrul Popular. Vor susţine recitaluri Maria Gheorghiu, Ovidiu Mihăilescu, Ducu Bertzi (foto) şi Narcisa Suciu. Intrarea este liberă.

CLUJ. Campania derulată de Direcţia Apelor Someş-Tisa pentru ecologizarea lacului de acumulare Gilău, a râului Someşul Mic şi a pârâului Popii a ajuns în finala Festivalului Green Awards.

CONSTANŢA. Arhiepiscopia Tomisului a deschis o anchetă în cazul preotului Florin Ciutoiu, care slujeşte la Biserica Sf. Andrei din Cernavodă, acuzat că ar fi apărut într-un filmuleţ porno.

COVASNA. În primele zece luni ale acestui an, în judeţ s-a înregistrat un divorţ la fiecare trei căsătorii încheiate.Printre cele mai frecvente motive invocate de soţi pentru separarea definitivă se numără consumul ridicat de alcool, plecările la muncă în străinătate a unuia dintre soţi sau nepotrivirea de caracter.

DÂMBOVIŢA. Un bărbat din judeţul Prahova a obţinut credite de 128.900 de euro cu acte false în Dâmboviţa. El a fost prezentat ieri Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean cu propunere de arestare preventivă.

DOLJ. Din cauza manifestărilor prilejuite de Zilele Craiovei, traficul rutier va fi închis azi, între orele 14.00-16.00, şi mâine, între orele 19.00-21.00, între intersecţia cu str. Înfrăţirii şi Piaţa „Mihai Viteazul”.

GALAŢI. Primăria Galaţi va construi centre sociale cu câte 90 de locuri în cadrul a cinci biserici. Acestea vor servi tinerilor pentru meditaţii şi bătrânilor pentru recreere şi odihnă.

GIURGIU.
Un tânăr de 19 ani din satul Icoana şi-a accidentat fratele de 12 ani intrând într-un copac cu autoturismul condus fără a poseda permis.

GORJ. În municipiul Motru, preţul gigacaloriei a rămas neschimbat faţă de anul trecut: 108,82 de lei.

HARGHITA. Contractele de închiriere pentru 80 de locuinţe, construite prin ANL în Miercurea Ciuc, vor fi semnate mâine.

HUNEDOARA. Municipalitatea Deva va înfiinţa Poliţia Animalelor, ai căror angajaţi vor putea face anchete şi sancţiona stăpânii animalelor abandonate sau maltratate.

IALOMIŢA. Deşi Agenţia pentru Protecţia Mediului a deschis pe 10 octombrie a doua sesiune de depunere a cererilor de finanţare, niciun ialomiţean nu a depus vreun dosar.

IAȘI.
De la începutul anului, 55 de minore din judeţ au solicitat autorizaţie de căsătorie. Jumătate din ele sunt însărcinate sau au deja un copil.

ILFOV.
Un exerciţiu de testare a capacităţii de reacţie a autorităţilor în caz de cutremur va avea loc astăzi, cu începere de la ora 10.45, la Şcoala Generală nr. 1 din Voluntari.

MARAMUREŞ.
Tribunalul Maramureş organizează mâine “Ziua uşilor deschise”. Cu această ocazie, cetăţenii se pot informa în legătură cu  circuitul unei cereri de chemare în judecată sau competenţa instanţelor.

MEHEDINŢI.
Un funcţionar din Primăria Drobeta Turnu-Severin a fost reclamat că a primit 50 de euro, ţigări, cafea şi băuturi alcoolice de la un tânăr pentru a-i facilita obţinerea unei locuinţe sociale.

MUREŞ.
Şase deţinuţi de la Penitenciarul Târgu Mureş au participat la manifestările cultural-sportive „Punţi între ziduri” care au fost organizate la Penitenciarul Gherla.

NEAMŢ. Până la începutul lunii decembrie, la Spitalul de Urgenţă Roman vor funcţiona un centru de dializă şi un compartiment de gastroenterologie.

OLT. La Inspectoratul Şcolar Judeţean au fost depuse, pentru anul şcolar în curs, aproape 100 de cereri de echivalare a studiilor, ale tinerilor din judeţ reveniţi din străinătate.

PRAHOVA. La intrarea în Câmpina au fost instalate 50 de indicatoare care interzic accesul căruţelor în municipiu.

SATU MARE. Casa de Cultură Municipală Carei organizează între 12 şi 14 decembrie a treia ediţie a Festivalului “Castelanii”, care are ca scop încurajarea actului de creaţie muzicală.

SĂLAJ. La Direcţia pentru Protecţia Copilului au fost înregistrate, de la începutul acestui an, 15 sesizări de abuz asupra minorilor.

SIBIU. Aproape o sută de refugii noi vor fi instalate în staţiile de autobuz din Sibiu. O astfel de staţie costă între 17.000 şi 20.000 de euro.

SUCEAVA. Doi jandarmi suceveni au primit medalia „Bărbăţie şi Credinţă“, distincţie oferită celor care au luptat în Kosovo în anii 2007- 2008.

TELEORMAN. Suma totală cu care diverşi contribuabili din judeţ sunt datori la bugetul statului este de aproape 15 milioane de lei.

TIMIȘ. Bicicliştii din judeţ se adună sâmbătă, la ora 11.00, la Stadionul “Dan Păltinişanu”. Ei vor pedala nouă kilometri prin Timişoara pentru a atrage atenţia că nu au piste special amenajate.

TULCEA. În primele nouă luni ale anului, poliţiştii de frontieră au au întocmit 83 de dosare penale pentru diverse infracţiuni. 7:

VASLUI. Numărul vasluienilor diagnosticaţi cu viroze sau pneumonii s-a dublat faţă de săptămâna trecută. Cei mai afectaţi de viroze sunt copiii cu vârste între unu şi patru ani.

VÂLCEA. Zeci de pompieri ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au simulat producerea unui accident feroviar în oraşul Călimăneşti.

VRANCEA. Mai multe eleve de la un liceu din Panciu s-au bătut pe culoare, fără ca nimeni să le despartă. Încăierarea a fost filmată şi imaginile au fost postate pe internet.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite