Judeţ cu judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Bolnavii vor fi nevoiţi să meargă la Cluj, Arad sau Sibiu, pentru că tomograful de la Spitalul Judeţean Alba s-a defectat zilele trecute. ARAD. Circulaţia se desfăşoară cu

ALBA. Bolnavii vor fi nevoiţi să meargă la Cluj, Arad sau Sibiu, pentru că tomograful de la Spitalul Judeţean Alba s-a defectat zilele trecute.

ARAD. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate în zona UTA din cartierul Aurel Vlaicu, unde se amenajează un sens giratoriu.

ARGEȘ.
Dintr-un sondaj realizat de municipalitate rezultă că 14,5% din piteşteni consideră că angajaţii Primăriei îi poartă de la un ghişeu la altul.

BACĂU.
Cel mai căutat punct de agrement din Bacău este bazinul de înot. Din luna mai a acestui an, piscina acoperită a fost frecventată lunar de 10.000 de oameni.

BIHOR.
La Universitatea din Oradea are loc azi, de la ora 9.00, deschiderea seminarului european ”Educaţie pentru identitate şi cetăţenie europeană”.

BISTRIŢA-NĂSĂUD.
Peste 550 de angajaţi din judeţ şi-au reclamat în acest an angajatorii la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Cele mai multe sesizări vizează neplata la timp a salariilor.

BOTOŞANI. Spitalul Judeţean din Botoşani are, de miercuri, un aparat de rezonanţă magnetică. Astfel de aparate se mai găsesc în Moldova doar la Iaşi şi Bacău.

BRAŞOV.
Pentru refacerea Palatului Brukenthal, aflat într-o stare avansată de degradare, sunt necesare fonduri de 1,5-2 milioane de euro, bani care nu există deocamdată.

BRĂILA.
Organizaţiile de pensionari din Brăila au propus, ieri, ca în parcul Grădina Mare să se înfiinţeze mustării şi tarabe cu mici şi pastramă. Primăria are însă alte planuri.

BUZĂU. 143.000 de agricultori din judeţ au depus cereri pentru subvenţia la combustibil, cu 10.000 mai puţin decât media anilor precedenţi.

CARAŞ-SEVERIN.
Conform unui studiu al Inspectoratului Şcolar, în judeţ există aproximativ 1.000 de copii cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

CĂLĂRAŞI.
Astăzi este ultima zi de depunere a dosarelor pentru examenul de rezidenţiat care va avea loc pe 16 noiembrie.

CLUJ. Peste 60 de documente originale din perioada domniei lui Matia Corvin sunt prezentate în premieră la Muzeul de Istorie al Transilvaniei.

CONSTANŢA.
Organizaţia “Salvaţi Copiii” inaugurează azi un Centru Educaţional în incinta Şcolii nr. 31 din Constanţa. Acesta are ca principale obiective reintegrarea socială şi şcolară a copiilor exploataţi prin muncă şi prevenirea abandonului şcolar. Organizaţia va desfăşura activităţi de asistenţă socială şi medicală, consiliere psihologică şi juridică.

COVASNA
. Edilii oraşului Întorsura Buzăului au depus la ANL documentaţia pentru construirea, pe malul Buzăului, a patru blocuri care vor fi închiriate tinerilor.

DÂMBOVIŢA. Un angajat al fabricii de mobilă din Penitenciarul Mărgineni a fost prins, ieri, în timp ce încerca să introducă în puşcărie telefoane mobile şi droguri.

DOLJ. Un craiovean de 69 de ani şi-a pierdut viaţa, ieri, după ce a alunecat şi a căzut în rampa din interiorul garajului personal.

GALAŢI. Peste 1.000 de proprietari de terenuri din judeţ, care sunt în litigiu cu Agenţia de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură, încă nu ştiu ce suprafeţe de pământ deţin şi nici unde se află acestea. Ei au solicitat subvenţii pentru terenuri care nu se potrivesc cu identificarea prin satelit pe care o foloseşte agenţia pentru acordarea banilor.

GIURGIU. Societatea Comercială Uzina Termoelectrica va asigura în această iarnă încălzirea în Giurgiu, indiferent dacă vor fi încheiate sau nu negocierile de privatizare cu firma MECHEL.

GORJ Fostul lider sindical Constantin Creţan, încarcerat pentru subminarea puterii de stat în timpul mineriadei de la Costeşti, va fi eliberat, marţi. Cererea de eliberare a fost aprobată ieri la Judecătoria Târgu Jiu.

HARGHITA. 2.900 de cereri au fost înregistrate în şcolile din Harghita pentru obţinerea ajutorului financiar prin programul „Bani de liceu”, cu 400 mai multe faţă de 2007.

HUNEDOARA.
Curăţătoriile din judeţ sunt controlate, în aceste zile, de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, care verifică legalitatea şi calitatea substanţelor folosite.

IALOMIŢA.
Unităţile de învăţământ din Adâncata, Ciochina, Vlădeni şi Valea Ciorii au asigurat combustibilul pentru încălzire doar pentru o lună.

IAŞI.
Începând din 31 octombrie, peste 1.000 de ieşeni se pot prezenta la CEC pentru a-şi recupera banii depuşi înainte de 1989 pentru achiziţionarea unei Dacii.

ILFOV.
Şapte vile vor fi construite în Ansamblul rezidenţial “San Remo” din Snagov. Preţurile încep de la 330.000 de euro, conform www.siterezidentiale.ro.

MARAMUREŞ. A doua ediţie a „Târgului de cariere” va avea loc la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, astăzi şi mâine, între orele 10.00 şi 17.00.

MEHEDINŢI. Severineanul Mihai Şonea, condamnat la 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor, a fost prins de Interpol în oraşul englez Northampton şi va fi extrădat.

MUREŞ. Începând de astăzi, la Târgu-Mureş au loc „Zilele Bernády György“, primar al oraşului între anii 1900-1912 şi 1926-1929. La iniţiativa sa au fost construite Palatul Prefecturii şi Palatul Culturii.

NEAMŢ. Aproximativ 120 de copii din comuna Doljeşti, puternic afectată de inundaţiile din vară, au primit, ieri, haine, încălţămite şi rechizite şcolare de la un ONG din Franţa.

OLT.
Un tânăr de 16 ani din Slatina, aflat în stare de ebrietate, a intrat într-o biserică din oraş, şi-a pus patrafirul şi a început să cânte. Preotul a chemat poliţia.

PRAHOVA.
Spitalul din Câmpina va fi dotat în curând cu un computer tomograf. Locuitorii de pe Valea Prahovei aşteaptă şi 30 de zile pentru o programare la tomograful din Ploieşti.

SĂLAJ.
11 tineri cu vârste între 19 şi 32 de ani, care au crescut în sistemul instituţionalizat, vor fi botezaţi duminică, la Zalău, de către episcopul P.S. Petroniu Sălăjeanul.

SATU MARE.
De aproximativ patru săptămâni, rezervele de sânge sunt la limită la Centrul de Transfuzie Sanguină din Satu Mare.

SIBIU. Firma care distribuie brânza în cadrul programului „Laptele şi cornul” a fost amendată cu 4.000 de lei pentru că s-a depăşit cu 15% concentraţia de grăsimi înscrisă pe etichetă.

SUCEAVA. O bandă de hoţi a spart, zilele trecute, locuinţa unei familii din Rădăuţi de unde a plecat cu un seif în care se găseau 60.000 euro şi 10.000 de lei.

TELEORMAN. 16 microbuze şcolare au fost repartizate, miercuri, în cadrul unei festivităţi organizate la Liceul Pedagogic din Alexandria.

TIMIŞ. Ambasadorul Franţei în România, Henri Paul, soseşte luni la Universitatea de Vest.

TULCEA. Mai multe chioşcuri din cartierul Vest, amplasate ilegal pe domeniul public, au fost demolate ieri de angajaţii Primăriei Tulcea.

VASLUI.
De la începutul anului, în judeţ s-au înregistrat 221 de infracţiuni comise de 250 de minori. Dintre aceştia, numai un sfert sunt elevi.

VÂLCEA.
Clădirile posturilor de poliţie din Lăcusteni, Voineasa, Diculeşti şi Ghioroiu sunt atât de degradate, încât riscă să se prăbuşească oricând.

VRANCEA.
O elevă de nouă ani din Adjud a fost internată la Spitalul de Urgenţă din Focşani fiindcă a fost lovită cu piciorul în abdomen de un coleg de clasă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite