Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. În luna octombrie, peste 6.000 de locuitori din Alba Iulia au depus cereri pentru a beneficia de ajutorul de încălzire în perioada de iarnă. ARAD. Sensul unic de circulaţie pe Strada

ALBA. În luna octombrie, peste 6.000 de locuitori din Alba Iulia au depus cereri pentru a beneficia de ajutorul de încălzire în perioada de iarnă.

ARAD. Sensul unic de circulaţie pe Strada Unirii din Arad s-a modificat, cu intrare dinspre Bulevardul Revoluţiei până la intersecţia cu Bulevardul Decebal.

ARGEȘ.
Cererea de euro a fost atât de mare zilele trecute la Piteşti, încât unele bănci nu au putut servi clienţii care doreau să cumpere moneda unică europeană.

BACĂU. Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a început întocmirea documentaţiei necesare pentru înfiinţarea unei unităţi SMURD.

BIHOR. O serie de manifestări culturale vor avea loc mâine pe platoul din faţa Primăriei Ţeţchea cu ocazia celei de-a patra ediţii a „Zilei Recunoştinţei”.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Peste 100 de pompieri şi 15 autospeciale au participat joi la două simulări de incendiu la Hotel Castel Dracula şi la Mănăstirea Piatra Fântânele.

BOTOȘANI.
Locatarii unui bloc din Botoşani au sechestrat autoturismul unei persoane care nu a mai efectuat lucrările de termoizolaţie a clădirii, deşi încasase 1.200 de lei.

BRAȘOV. Parohia Evanghelică şi Ambasada Germaniei organizează astăzi o excursie în cadrul căreia vor fi vizitate orgile istorice din localităţile Prejmer, Ghimbav, Hălchiu şi Hărman.

BRĂILA. În cadrul celei de a 24-a ediţii a Raliului Prieteniei Brăila-Dobrich sunt programate astăzi şi mâine probe în oraşele Însurăţei, Slobozia, Călăraşi şi Silistra.

BUZĂU. Astăzi, de Ziua Armatei, 145 de soldaţi voluntari din cadrul Statului Major al Forţelor Aeriene vor depune jurământul militar la Monumentul Eroilor Neamului din Buzău.

CARAȘ-SEVERIN. Asociaţia Diabeticilor din judeţ organizează astăzi, de la ora 11, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa, un simpozion cu tema „Diabeticii în luptă cu birocraţia”.

CĂLĂRAȘI. Cele două ambulanţe ale serviciului SMURD, inaugurat ieri, vor fi direcţionate către Detaşamentul de Pompieri Călăraşi şi Secţia de Pompieri Lehliu.

CLUJ. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu“ a inaugurat ieri noul sediu al rectoratului şi al bibliotecii. Investiţia a fost de 20 de milioane de lei.

CONSTANŢA. Ediţia a XVIII-a a Salonului Internaţional de Bandă Desenată, care se desfăşoară în weekend la Muzeul de Artă din Constanţa, este dedicată celebrului personaj Pif, care „împlineşte“ 60 de ani. În cadrul salonului vor avea loc lansări de benzi desenate ale editurilor, proiecţii video, concursuri şi expoziţii ale artiştilor invitaţi.

COVASNA.
36 de copii şi tineri cu diferite forme de handicap sunt incluşi în programe speciale de recuperare în cadrul cărora se va urmări dezvoltarea abilităţilor sociale, de comunicare şi de integrare senzorială.

DÂMBOVIŢA. Ileana Icobet, jurista Casei Judeţene de Sănătate care s-a spânzurat pentru că o înşela soţul, a fost înmormântată la marginea cimitirului, fără slujbă religioasă.

DOLJ. Un tânăr de 19 ani din comuna Gherceşti şi-a înjunghiat mortal un consătean joi seară, în urma unei dispute.

GALAŢI. Sindicatele de la Arcelor Mittal şi-au redus pretenţiile salariale la negocierea contractului colectiv de muncă de la 50% la 32,3%, ca urmare a  reducerii producţiei.

GIURGIU. Aproximativ 400.000 de pachete de ţigări au fost descoperite de autorităţile de frontieră în Zona Liberă Giurgiu, ascunse într-un container încărcat cu farfurii chinezeşti.

GORJ. A treia ediţie a Festivalului Naţional „Studenţiada” se va desfăşura în perioada 27 octombrie – 2 noiembrie la Universitatea Constatin Brâncuşi din Târgu-Jiu.

HARGHITA.
Preşedintele Ungariei, Solyom Laszlo, s-a întâlnit ieri, la Miercurea Ciuc, cu episcopul reformat Laszlo Tokes, în cadrul vizitei private pe care şeful statului vecin o face în România.

HUNEDOARA.
Primăria Deva va achiziţiona un teren de aproape 16.000 de metri pătraţi pentru realizarea unui proiect de modernizare a reţelelor de apă şi de canalizare.

IALOMIŢA. Teatrul Dramatic-Muzical “B. P. Haşdeu” din Republica Moldova va susţine spectacole la căminele culturale din zece comune ale judeţului, între 27 şi 31 octombrie.

IAȘI. Conducerea Spitalului „Sf. Spiridon” din Iaşi va încerca să educe pacienţii, oferindu-le la internare un sul de hârtie igienică, un săpun şi pliante cu reguli privind disciplina în spital.

ILFOV. Un tânăr de 26 de ani din judeţul Ilfov a fost prins ieri în timp ce tâlhărea o tânără din Bucureşti, pe care o şi înjunghiase.

MARAMUREŞ. Doi bătrâni din Baia Mare au fost găsiţi morţi ieri-dimineaţă în propria locuinţă. Decesul a survenit în urma intoxicării cu monoxid de carbon. :

MEHEDINŢI. Un elev în vârstă de 16 ani din localitatea Strehaia a murit ieri după ce s-a bătut cu un coleg de clasă. Cei doi s-au certat într-un parc din apropierea liceului după ce plecaseră de la ultima oră de curs. Conflictul a pornit de la faptul că victima a râs de bâlbâiala colegului său. Potrivit colegilor de clasă, cei doi s-au mai certat din acelaşi motiv acum trei zile.

MUREŞ. Un manager din Târgu Mureş vrea să înregistreze la Oficiul pentru Invenţii şi Mărci o plăcintă „braşoveană“, hibrid între o clătită şi o plăcintă mexicană.

NEAMŢ. Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă vor beneficia în câteva zile de un aparat radiologic digital, achiziţionat cu un milion de lei.

OLT. Strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Slatina va fi supusă aprobării în următoarea şedinţă a Consiliului Local din luna noiembrie.

PRAHOVA. Inspectoratul Şcolar a finalizat licitaţia pentru înfiinţarea de spaţii de recreere pentru nouă şcoli din judeţ, amplasate în zone defavorizate.

SATU MARE. Două noi autogări vor fi amenajate în curând în Satu Mare: una la sediul Transurban, spre Gara Ferăstrău, şi una sub pasajul de pe strada Fabricii.

SĂLAJ. Primăria Jibou a obţinut de la guvern o finanţare în valoare de 995.000 de lei pentru modernizarea infrastructurii oraşului.

SIBIU. Primăria Sibiu a scos la licitaţie un hectar de teren în Zona Industrială Vest, fiindcă se află într-o criză de
lichidităţi.

SUCEAVA. Conducerea Consiliului Judeţean a anunţat că mărirea de salarii pentru angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului nu va mai avea loc din lipsă de fonduri.

TELEORMAN. Trofeul Festivalului naţional de muzică populară “Pe deal la Teleormănel” a fost obţinut la această ediţie de Alexandru Brădăţan, din Suceava.

TIMIȘ. Două tinere din Timişoara sunt cercetate pentru prostituţie, după ce au fost reclamate joi seara de către clienţi. Una dintre ele era dată dispărută din august.

TULCEA. De la începutul lunii, peste o sută de tulceni au cerut ajutorul ambulanţei ori s-au internat la Spitalul Judeţean din Tulcea din cauza virozelor respiratorii.

VASLUI. Un bărbat şi-a găsit ieri-dimineaţă maşina arsă în parcarea din faţa blocului. Flăcările s-au extins la autoturism de la două containere de gunoi incendiate.

VÂLCEA.
3.200 de şoferi care au tranzitat judeţul de la începutul anului au rămas fără permise de conducere, cu 1.100 mai mulţi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

VRANCEA. Poliţiştii de la Transporturi Feroviare au sancţionat, de la începutul anului, 518 persoane care au călătorit fraudulos şi 589 pentru tulburarea liniştii publice.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite