Judet cu judet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ALBA. Guvernul va aloca două milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de renovare a Catedralei Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. ARAD. În cadrul târgului de locuinţe şi proiecte,

ALBA. Guvernul va aloca două milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de renovare a Catedralei Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia.

ARAD. În cadrul târgului de locuinţe şi proiecte, la hala Expo Arad Internaţional are loc azi, la ora 11.00, o licitaţie caritabilă cu desene făcute de copii.

ARGEŞ.
Ionel Jianu, preotul din Slobozia acuzat de perversiuni sexuale, a convins-o pe soţia sa să renunţe la procesul de divorţ pe care aceasta l-a intentat, relevă ziarul „Cancan“.

BACĂU.
Apa potabilă va fi închisă mâine, între orele 9.00 şi 16.00, pe străzile Plaiului, Muncii, Dorului, Licurici şi Ilarie Voronca din Bacău.

BIHOR.
Patru oameni au murit vineri seară pe DN 79, între Salonta şi Oradea, după ce un TIR a intrat pe contrasens şi a lovit maşina în care aceştia se aflau.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. În acest sfârşit de săptămână au ajuns la Bistriţa cele 14 microbuze trimise de Ministerul Educaţiei pentru transportul şcolarilor.

BOTOŞANI. O femeie de 47 de ani din Hăneşti a murit la spital, ieri, din cauza frigului îndurat peste noapte. Ea a fost găsită la marginea unui drum din judeţ.

BRAŞOV. Biserica ortodoxă din Satu Nou sărbătoreşte azi 400 de ani de la zidire. Sute de credincioşi sunt aşteptaţi la slujba de Sf. Dumitru, care patronează lăcaşul de cult.

BRĂILA. Municipalitatea Brăila a câştigat procesul cu o societate comercială, în urma căruia a intrat în posesia casei unde s-a născut baritonul Petre Ştefănescu Goangă.

BUZĂU
. Crucea Roşie le va oferi, mâine, celor 62 de bătrâni internaţi în Centrul de Asistenţă Medico-Socială din Pogoanele o masă festivă şi un program artistic.

CARAŞ-SEVERIN.
Potrivit unui raport întocmit de Poliţie, anul acesta, în judeţ nu s-a comis nicio vătămare corporală gravă, faţă de cinci comise anul trecut în aceeaşi perioadă.

CĂLĂRAŞI.
Localităţile Valea Argovei şi Unirea vor primi săptămâna viitoare două microbuze destinate transportului şcolar.

CLUJ.
  Peste 40 de volunari au făcut ieri curăţenie în Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Ei au strâns gunoaiele, au greblat şi au pregătit plantele pentru iernat.

CONSTANŢA. Compania de Balet a Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ prezintă astăzi, de la ora 19.00, spectacolul „Giselle“.

COVASNA.
Clubul Sportiv Municipal din Sfântu Gheorghe aniversează azi 35 de ani de existenţă. Sala Sporturilor va purta numele Ecaterina Szabo (foto), fosta gimnastă urmând să vină din Franţa special pentru acest eveniment.

DÂMBOVIŢA.
Din cei 3.010.279 de locuitori ai judeţului consultaţi în cadrul Programului Naţional de Evaluare a Sănătăţii, 89,13% riscă să se îmbolnăvească de diabet zaharat.

DOLJ. Ion Truşcă, de 60 de ani, din localitatea Bratovoieşti, şi-a pierdut viaţa după ce a căzut din căruţa cu care se deplasa şi s-a lovit cu capul de o dală din beton.

GALAŢI. Mai mulţi elevi care învaţă la Grupul şcolar „Paul Bujor” din Bereşti au fost depistaţi săptămâna aceasta cu hepatită. Autorităţile sanitare din judeţ au dispus vaccinarea de urgenţă a elevilor sănătoşi, iar conducerea liceului a fost somată să ia măsuri de igienizare a clădirii pentru a fi prevenită o eventuală epidemie.

GIURGIU. Pentru că judeţul are doar două proiecte acceptate în Programul privind dezvoltarea mediului de afaceri, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat vineri, un seminar de promovare.

GORJ. Sala Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu a fost plină aseară, la deschiderea oficială a stagiunii, cu piesa „Leonce şi Lena“.

HARGHITA.
Consiliul Judeţean a majorat sumele alocate cheltuielilor de personal cu 1,3 milioane de lei, pentru plata sporurilor salariale.

HUNEDOARA. La „Casa Memorială Crişan” din Ribiţa are loc astăzi o manifestare cultural-artistică de omagiere a eroului român.

IALOMIŢA. Posturile de Poliţie din Maia, Munteni Buzău, Armăşeşti şi Sfântu Gheorghe ar putea fi desfiinţate din cauza lipsei de personal.

IAŞI. Sala “Cub” a Teatrului Naţional “Vasile Alecsandri” a primit Premiul Naţional pentru Arhitectură la Bienala de Arhitectură de la Bucureşti.

ILFOV. 14 arme cu aer comprimat, nouă pistoale, arme de vânătoare, săbii şi cuţite au fost descoperite în urma descinderilor făcute de poliţişti la 28 de locuinţe din judeţ.

MARAMUREŞ. Primele două blocuri ANL construite în Baia Mare au fost finalizate la sfârşitul săptămânii. Cele 50 de apartamente vor fi închiriate tinerilor sub 35 de ani cu sume cuprinse între 200 şi 300 de lei pe lună. Potrivit primarului Cristian Anghel, chiriaşii vor putea cumpăra apartamentele în care locuiesc după o perioadă de cel puţin cinci ani.

MEHEDINŢI. Primăria Drobeta-Turnu Severin plăteşte lunar, pentru fiecare dintre cei 230 de câini comunitari îngrijiţi în adăpost, 165 de lei.

MUREŞ. Astăzi are loc desemnarea câştigătorilor festivalului de artă dramatică “Bursa de texte noi româneşti”, desfăşurat la Târgu Mureş.

NEAMŢ. Cele patru blocuri ANL de pe strada Vasile Lupu din Piatra Neamţ, în care trebuiau să se mute, în această toamnă, tinerii din Roman, vor fi gata în luna martie a anului viitor.

OLT.
Astăzi se încheie prima ediţie a  Festivalului Toamnei organizat în oraşul Balş, pe platoul Casei Tineretului.

PRAHOVA.
Anul acesta au fost înregistrate la Protecţia Consumatorului 70 de reclamaţii referitoare la serviciile bancare. Dintre acestea, 80% au fost întemeiate.

SATU MARE.
Lucrările pentru realizarea proiectului „Parcul balnear în Regiunea Nord-Vest, locaţiile Tăşnad, Beltiug, Marghita” vor costa patru milioane de euro.

SĂLAJ. La bursa locurilor de muncă pentru tinerii care au părăsit casele de copii, doar patru dintre participanţi au fost selectaţi în vederea angajării. :

SIBIU. În cadrul primei ediţii a Sibiu Fashion Night, care va avea loc astăzi la Sala Transilvania, vor defila 40 de manechine şi va susţine reprezentaţii Teatrul de Balet din oraş.

SUCEAVA. Reprezentanţii Primăriei Suceava au dat asigurări locuitorilor că au suficient cărbune pentru a asigura necesarul de apă caldă şi căldură în această iarnă.

TELEORMAN. S.C. Terma Serv se va asocia cu SC IN-DOR Grup Com SA Iaşi pentru modernizarea sistemului de alimentare cu căldură în municipiul Alexandria.

TIMIŞ. Cele mai noi modele de maşini de teren vor fi expuse marţi la Centrul de Afaceri din Timişoara cu ocazia aniversării a zece ani de activitate a Cefin.

TULCEA. Asociaţiile de proprietari din municipiul Tulcea, care nu au datorii mari către furnizorii de agent termic, vor primi căldură începând de la 1 noiembrie.

VASLUI. În ultimele zile, zeci de pietoni din Bârlad au fost amendaţi după ce poliţiştii i-au surprins traversând pe culoarea roşie a semaforului.

VÂLCEA.
Oraşul Râmnicu Vâlcea a fost cartografiat de o firmă austriacă. Noua hartă cuprinde toate modificările făcute în oraş şi noile denumiri ale străzilor.

VRANCEA. Sediul Tribunalului Vrancea, deschis publicului cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, nu a putut fi vizitat ieri pentru că este inclus în categoria I de risc seismic.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite